Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Ghosting Profil |
#1 · Zasláno: 28. 4. 2008, 22:54:06
Zdravím, myslíte že takhle dobře ochráněný email proti robotům?
nejaka<!-- zmateni robota -->@adresa.cz |
||
ninja Profil |
#2 · Zasláno: 28. 4. 2008, 23:20:37
IMHO je nejlepsi ochrana dobry SPAM filtry na strane uzivatele/nastevnika, ale muj nazor je v tomto dost vyhraneny. Osobne nesnasim pokud email neni klikaci textovy email, ale obrazek/js kod/atd.
|
||
imploder Profil |
#3 · Zasláno: 29. 4. 2008, 00:15:36
nejbezpečnější je tam e-mail nepsat vůbec a nechat si posílat zprávy z formuláře, kde jenom ten skript ví, kam to poslat. Jenomže to nejde použít pro přílohy a je to i jinak nepohodlné. Ale na fórech se to běžně používá.
|
||
Hooonza Profil |
#4 · Zasláno: 29. 4. 2008, 00:32:22
Já osobně si myslím, že lepší je spamu předcházet a ne jej potom pozdě honit antispamovým filtrem. Na ten je vždycky dost času pro případy, které projdou přes první ochranu. Klikací textový email není zásadní - většina lidí zřejmě stejně používá webové maily, kterým jsou klikací odkazy nanic.
Asiteda - aspoň něco. Viz Jak skrýt emailovou adresu před spammery? - Security-Portal.cz. Na tom odkazu najdeš více nápadů. Další řešení ještě je použít reCAPTCHA (o tom tam myslím nepíše), adresa potom vypadá např. jako mo...@adresa.com - část je zakryta captchou. Další odkaz: Methods to hide email addresses from page source (ty zajímavé nápady začínají níže na stránce ... :-) ) Nejlepší ochrana je asi žádný mail nevystavovat - ke kontaktu na webu se dá použít dobře formulář, který jde přeci jen trochu lépe zabezpečit. K zabezpečení adresy vyplňované do různých formulářů je nápad použít http://sneakemail.com/ - tento server vytvoří adresu, která se dá do formuláře vložit, pokud ji někdo využije, mail přejde přes server sneakemail, kde se dá profiltrovat a provést nějaké protispamové postupy. Pokud adresu dostane spamer, adresa se prostě zruší. |
||
Miloš Profil |
#5 · Zasláno: 29. 4. 2008, 00:53:03
|
||
Hooonza Profil |
#6 · Zasláno: 29. 4. 2008, 01:02:09
Miloš
Jo, to je pravda, už jsem někde četl, že nejvíc spamu dorazí na adresy, které leží v mailech ve špatně ochráněných počítačích. Takže zásadní opatření bude při přeposílání různých mailů mazat z nich celé ty seznamy adres, které už se tam nahromadily, posílat hromadné maily na skryté adresy v poli Bcc: a snažit se i známé přesvědčit k podobnému chování. |
||
TSD Profil |
#7 · Zasláno: 29. 4. 2008, 01:29:52
nejaka<!-- zmateni robota -->@adresa.cz mně připadá jako docela dobrá finta. Pokud 'zmateni robota' nahradíš třeba deseti náhodně vygenerovanými znaky, tak myslím, že bych se nějakou dobu botů nebál (než se to rozšíří a zapracují to autoři botů).
Otázkou je, jaké procento adres získávají spammeři skenováním stránek. Diskuse na adrese od Miloše je docela zajímavá. |
||
Zerog Profil |
#8 · Zasláno: 29. 4. 2008, 21:34:12
off topic
Ja jednou takoveho robota naprogramoval. Je to uplne jednoduche a nejhorsi na tom je ze to funguje. Nechal jsem to jet pres noc a rano jsem mel nekolik tisic emailu. Je az neuveritelne jak je to jednoduche. |
||
Ghosting Profil |
#9 · Zasláno: 29. 4. 2008, 22:17:56
Ok fajn, já jen že už jsem to párkrát zpozorova .. tak se ptám...
Osobně používám klasickej formulář bez captchy a chodí mi stejně maily se spamem, jednou za čas mrknu . Jinak jsem koukal, že na jedné stránce je to dělané přes JS. Zkuste si vypnout JS a neuvidíte mail, taky poměrně chytré. |
||
Medvídek Profil |
#10 · Zasláno: 29. 4. 2008, 22:34:19
Já používám v diskuzích jmeno[tecka]prijmeni[zavinac]domena[tecka]tld
Zatím bez problémů :) |
||
Miloš Profil |
#11 · Zasláno: 29. 4. 2008, 22:39:29
Medvídek
Tak to já se svým e-mailem nijak netajím, v diskusích ho běžně uvádím a spam ke mně téměř nedorazí (nepočítám-li nárazové vlny typu Česká spořitelna a Drahouљek Zбkaznнk); v současnosti maximálně tak pět kousků do týdne. A to je mým jediným antispamem filtr na Seznamu; spokojenost. |
||
Ice Profil |
#12 · Zasláno: 29. 4. 2008, 22:53:11
Roboti na jakoukoliv snahu o zamezení stejně časem přijdou, takže jediný co fakt funguje je účet u Gmailu. Sice sem tam je nějaká nárazová vlna spamu, ale proti tomu co to bylo u seznamu, poskytovatele webhostingu je to pohoda.
Google je prostě na toto jednička. PS jedu bez jakékoliv ochrany viz předchozí příspěvky. |
||
Časová prodleva: 13 dní
|
|||
peta Profil |
#13 · Zasláno: 12. 5. 2008, 19:00:08
|
||
Časová prodleva: 4 dny
|
|||
Amon Profil * |
#14 · Zasláno: 16. 5. 2008, 23:28:45
Neviem cim to je, ale ja mam tiez gmail, a chodi mi 20 spamov do tyzdna, pri narazoh su to stovky. Ale s*r*m na to, aj tak sa po mesiaci vymazu...
|
||
Ice Profil |
#15 · Zasláno: 16. 5. 2008, 23:31:34
Amon
Ještě zkus nějaký filtry na Viargy a máš po problému. Rovnou to dát mazat. A jestli mám v poště 2 spamy za den, tak je to moc. |
||
Časová prodleva: 17 let
|
0