Autor Zpráva
Martina M
Profil *
Ahojte! Nasiel by sa tu nejaky dobry cloviecik, ktory by mi pomohol s nakodenim jednoduchej webstranky?

Mam nieco taketo (grafiku tam netreba, je to praca do skoly, ide o to nakodit to aspon ako-tak): http://img168.imageshack.us/img168/668/beznzvuvg8.jpg

No a vzdy ked sa to pokusim "napozicovat" v CSS tak sa mi to divne poposuva a v "menu" sa mi porobia medzery. Ak to menu posuniem tak, aby tam medzery neboli, tak mi zase posledna polozky menu odide do druheho riadku pod to :(
Nejak takto: http://img231.imageshack.us/img231/9238/beznzvu2yw7.jpg

Ja to uz vzdavam. Nevedel by mi niekto s trochou volneho casu pomoct? Aspon nakodit to menu, aby sa neposuvalo, ale bolo hned pod logom (bordovy obdlznik) a centrovane :(

Velka vdaka za pomoc :(
Dranel
Profil
Martina M
Já se ti pokusím poradit:

Nic nepozicuj, ale obtékej. Používej vlastnost float, kterou aplikuješ na tag DIV, ze kterého se tvá stránka bude skládat.
panther
Profil
Martina M
a co kdyby jsi sem dala nějaký kód, který ti to takhle rozhazuje..?
Martina M
Profil *
Dranel: velka vdaka, mas to u mna. s floatom to funguje perfektne :))))) a to som sa s tym trapila par hodin.

nebude zaklada novu temu, chcem sa spytat este jednu vec - aky je rozdiel v tom, ked napisem za hodnoutou px a ked nenapisem?

width : 224;
width : 224px;
lebo prehliadac mi berie obe normalne, ktore z toho je spravne?
vertigo4
Profil
protože pixely (px) jsou "defaultně nastavené" jednotky
Nox
Profil
Správně je s "px", bez toho může být pouze nula
Dranel
Profil
Martina M
V HTML se jednotky nepíší, v CSS se psát musí. Jedinou výjimkou v CSS je číslo 0 (nula), u kterého jsou jednotky nepovinné.
Měsíček
Profil
"Nasiel by sa tu nejaky dobry cloviecik, ktory by mi pomohol s nakodenim jednoduchej webstranky?"

Kdyby jsi ještě měla zájem (ale věřím, že již jsi to vyřešila, ale kdyby ne) tak tady máš můj 6 minutový patlalský pokus, můžeš vyzkoušet i tak :)

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html lang="cs">
  <head>
    <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8">
    <title>Titulek</title>
    <style type="text/css">
    html, body {margin: 0px;padding: 0px;background: #d8bfd8;text-align:center;}
    
    #obal {margin: 0px auto;text-align:left;border: 4px solid white;width: 700px;border-top: 0px;border-bottom: 0px;min-height: 590px;background:gray;}
    #hlavicka {background: brown; height: 160px;}
    #obsah {}
    menu {background:green;width: 700px;height: 30px;margin: 0px;padding: 0px;text-align:center;}
    li {float:left;list-style-type:none;width: 125px;line-height: 30px;height: 30px;}
    .li_2 {float:left;list-style-type:none;width: 125px;line-height: 27px;background:#0000cd;height: 30px;}
    li a {color:black;text-decoration:none;}
    li a:hover {color:gold;}
    </style>
  </head>
  <body>
    <div id="obal">
      <div id="hlavicka">
      
      </div>
     <menu>
     <li><a href="#">Položka X</a></li>
     <li class="li_2"><a href="#">Položka X</a></li>
     <li><a href="#">Položka X</a></li>
     <li class="li_2"><a href="#">Položka X</a></li>
     <li><a href="#">Položka X</a></li>
     </menu>
      <div id="obsah">
      Obsah
      </div>
    </div>
  </body>
</html>
Martina M
Profil *
tak s tym floatom to sice funguje pekne v FF a opere, ale v IE6 to robi bordel. takze Měsíček vyuzijem to tvoje :) vdaka! velmi pekne dakujem vsetkym!
Martina M
Profil *
tak este jeden problem..

toto je html:
<HTML>
  <HEAD>
    <META HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/html;windows-1250">
    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="css.css">
  </HEAD>
<BODY>
       <a class="pop" border="0" href="http://google.sk"><img src="aa.gif"></a>
</BODY>
</HTML>

a css:
a.pop {
     text-decoration: none;
     border: 0px;
}


preco mi dava ten obrazok do modreho ramceku? ved v css mam nadefinovamy border:0 :(((
Měsíček
Profil
img {border: none;}
Martina M
Profil *
vdaka, snad uz naposledy :-)

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: