Autor Zpráva
blackjoker
Profil
tento web(pouze ukázka bez zbytku redakčního systému) se mu zobrazuje špatně v Mozile ale správně v IE7 proč?
děkuju za odpověď
Lexter
Profil
I opera je v trapu.
vertigo4
Profil
blackjoker
Mně se zobrazuje špatně v IE7, v IE6, ve FF v Opeře i v Safari... možná by chtělo upřesnit, čemu říkáš "špatně"...
none
Profil
je to rozbitý
blackjoker
Profil
jak by to mělo vypadat
blackjoker
Profil
none
xD jj je
none
Profil
<style type="text/css" media="screen">
@import url( http://127.0.0.1/wordpress/wp-content/themes/classic/style.css );
</style>
blackjoker
Profil
opraveno a nic
Miloš
Profil
blackjoker
špatně v Mozile ale správně v IE7 proč?

Další ukázka toho, že je špatné web ladit primárně pro IE.
Jak už jsem tu psal ani ne před měsícem:
Kódovat primárně pro IE bych se neodvážil, protože pokud stránka funguje v IE, ale nefunguje ve FF, chyba bývá většinou v kódu.
A naopak – jestliže stránka funguje ve FF, ale ne ve IE, chyba je většinou v IE, pro který lze stránku doladit speciálním CSS v podmíněném komentáři.
vertigo4
Profil
ano, připojuji se: je lepší kodovat primárně pro FF a pak dolaďovat chyby IE (6,7)
blackjoker
Profil
tak děkuju teď abych to celé přepsal xD
Miloš
Profil
blackjoker
Když už to budeš přepisovat, inspiruj se následujícími odkazy:
http://css.interval.cz/layouty/ – konkrétní technická řešení, „jak to udělat“
http://www.semantika.name/ – správný význam jednotlivých tagů – pro lepší porozumění kodeřině.
blackjoker
Profil
upraveno děkuju za pomoc
btw: jak u mozilly zruším ty tečky u ul ?
Bubák
Profil
ul#mainMenu, ul
První selektor tam je proč?

Do deklarace pro ul#mainMenu li přidej:
list-style: none;
Miloš
Profil
blackjoker
k těm tečkám – jestliže je ve FF vidíš a v IE ne, přesto jsou i v IE; nejsou však vidět, protože jsou odsunuty stranou. Je to tím, že oba prohlížeče k těmto seznamům přistupují s ohledem na padding a mragin odlišně.
V každém případě – jediné správné řešení je to, které ti poradil Bubák: list-style:none; (respektive list-style-type:none;).
blackjoker
Profil
děkuju
Bubák
Profil
Miloš
Jde nastavit i jinou vhodnou vlastnost display, než "list-item", třeba inline, nebo block, ale "list-style" je podle mne intuitivnější.
V IE při floatování odrážky nevidím ani při přenastavení marginů a paddingů v CSS. Nepomohl ani display: list-item

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: