Autor Zpráva
zacatecnik9
Profil
Nevíte prosím někdo, jak upravit tento kód, aby fungoval?
<?
echo"
<SCRIPT LANGUAGE='JavaScript'>
  function f9()
   {
   document.getElementById('a11').innerHTML = '<img src=\"picture1.JPG\"onmouseover=\"this.src   
   =picture2.JPG\" onmouseout=\"this.src = picture3.JPG\">';                           
   }
</SCRIPT>";
?>
Děkuji
Bubák
Profil
Doporučuji dát kód funkce na jeden řádek, složené závorky samozřejmě můžeš nechat pro přehlednost na samostatném řádku . Nebo na konec rádku dej zpětné lomítko \.
zacatecnik9
Profil
Ve skutečnosti to mám na jednom řádku.
Abych byl přesný, funguje jen půlka toho js, picture 1 se zobrazí, ale onmouseover už neunguje.
Každopádně díky
Měsíček
Profil
nemá být potom to následující za " = " v uvozovkách? myslím ta cesta (src)?
zacatecnik9
Profil
To už jsem taky zkoušel. Problém je v tom, že do html kódu potřebuju echem vypsat taky ta zpětná lomítka a když dám před zpětné lomítko zpětné lomítko, píše to chybu...
peta
Profil
zacatecnik9
odkaz na stranku, odkaz na kod
soubor.php (prohlednout si vysledek, co se vlastne do stranky vepise)
soubor.php.txt (prohlednout si kod, prohlednout si obarvovani)

Nebo jestli mas spoustu cas, tak muzem rozebirat kazdou z tisice moznosti :)

- mas tam obrazky?
- v php mi to obarvi spravne
- v js to vypada take ok
- v html (innerhtml kod) chyba!
src="picture1.JPG"onmouseover="this.src ... je nalepeny na sobe
toto neni platny JS kod
this.src=picture2.JPG
objekt picture2 neni definovan
objekt picture2 neobsahuje objekt JPG

Jinymi slovy, kdyby ses hned podival do JS konzoly, tak je ti jasne, proc JS kod nefunguje. Coz je prvni vec, co delam (kdyz mam stranku a jakoze ne, tak jsem to dal do notepad++ a nechal si obarvit syntaxi a hnedka vidim, ze to obarvil stejne jako promennou a nikoliv retezec) a proto ji kazdy prohlizec ma.
centi
Profil
A čo takto?

document.getElementById('a11').innerHTML = '<img src="picture1.JPG" onmouseover="this.src=\'picture2.JPG\';" onmouseout="this.src = \'picture3.JPG\';">';


1. Ak máš string v apoostrofoch, tak uvodzovky vo vnútri nemusíš escapovať
2. Chýbala ti medzera pred "onmouseover"
3. cestu k onmouseover/onmouseout obrázkom vložiť do apostrofov (escapovaných)
zacatecnik9
Profil
Ok ozkouším to a dám vědět, díky moc
zacatecnik9
Profil
Tak s tím kódem od Centiho to funguje. Díky pánové
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0