Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Thomys Profil |
#1 · Zasláno: 16. 5. 2008, 11:04:44
Potřeboval bych moje stránky neco.example.cz/index.html přesměrovat na neco.example.cz/index.php to bych chtěl udělat třeba i u 20ti subdomén. Už jsem se dočetl, že je to přes mod_rewrite a taky něco s 301:)Našel jsem i nějaké scripty pro zapis, ale nevím z toho hlavu ani patu. Na hostingu mi řekli, že jim musím poslat nějaké sestavené pravidlo a oni to už udělají? co jim mám teda poslat? a to pravidlo musí být pro každou stránku?
teda pro: neco.example.cz/index.html neco2.example.cz/index.html neco3.example.cz/index.html ? a jednotlivé podstránky např. neco.example.cz/kocarky.html se taky musí přesměrovat na to php nebo s eto už udělá samo a staíč to přepsat na neco.example.cz/kocarky.php? asi je největší problém, aby to zchroustali vyhledávače... mohli byste mi někdo prosím hodně jednoduše a hodně laicky poradit? DÍKY moc!!! |
||
Hooonza Profil |
#2 · Zasláno: 16. 5. 2008, 13:14:32
|
||
Thomys Profil |
#3 · Zasláno: 16. 5. 2008, 14:54:04
díky, tyto stránky už jsem taky prošel:) že mám vytvořit .htaccess už vím, ale jaké by mělo být zadání. Ten můj příklad jsem nikde nenašel..
|
||
Hooonza Profil |
#4 · Zasláno: 16. 5. 2008, 16:29:16
No tak to je vážnější. Neměl bys stránky jen procházet, je potřeba si je taky číst :-) "Redirect" znamená přesměrovat. Takže např.
RewriteEngine on Options +FollowSymlinks RedirectMatch (.*)\.html$ $1.php |
||
Thomys Profil |
#5 · Zasláno: 16. 5. 2008, 16:41:24
tak díky moc:)
|
||
Časová prodleva: 17 let
|
0