Autor Zpráva
Webmaster
Profil *
Navod je celkem dobry........ale kdys to tak udelam a pak budu chtit neco zmenit tak to musim hledat ve slozitem kodu....to je lepsi mit RS ne?
Nox
Profil
Navod je celkem dobry
Jaký návod?

slozitem kodu
Tak ho udělej přehlednej a máš po starostech...
Chamurappi
Profil
Reaguji na Webmastera:
Počkej, až nabobtná, a pak mu jí usekni.
Navazuješ snad svým zmateným příspěvkem na toto?
Měsíček
Profil
Nechceš to Chamurappi smazat?
Chamurappi
Profil
Reaguji na Měsíčka:
Zatím nechci. Třeba to začne dávat smysl.
Šup s tím k ledu.
Borec
Profil *
Ja jsem se jen ptal jestli se to normalne kdys ma nekdo web pise v html, css?
Chamurappi
Profil
Šup s tím od ledu.

Reaguji na Borce/Webmastera:
to je lepsi mit RS ne?
Jak se to vezme. Roztroušená skleróza většinou práci komplikuje.

jestli se to normalne kdys ma nekdo web pise v html, css?
Ano. HTML se obvykle generuje skriptem na straně serveru, který může (a nemusí) být součástí redakčního systému.
TSD
Profil
Chamurappi
HTML obvykle generuje skript
To není nejšťastnější formulace.

Borec
K základní otázce:

Máš asi tři možnosti:
- psát v html
- použít nějaký redakční systém
- napsat si svůj redakční systém

poslední možnost se tě asi netýká, vyber si z těch prvních dvou.
peta
Profil
TSD
HTML obvykle generuje skript
To není nejšťastnější formulace.
Jak jinak bys formuloval, ze script php cms systemu generuje html a uklada na server? Vyhoda je rychlejsi zobrazovani stranek, ze to pak nescriptuje pres php. Cili se stranka vytvori jen 1x pri jeji tvorbe. Pri jeji uprave starou proste presunes jinam...

Webmaster viz TSD a ostatni.
Pokud mas dotaz a na neco navazujes je dobrym zvykem odkazat na co. Nezasveceny clovek nevi, oc se jedna a treba moderator by to mohl povazovat za nesrozumitelny blabol, ktery by mohl eventuelne odstranit.

- psat htm ma sve vyhody neomezenosti
- cms ma obvykle editor a ten omezuje (FCK, TinyMCS), ten se da nainstalovat bez CMS do jednostrankoveho formulare...
- cms, pokud editor nema, tak je uzivatelsky dost nepristupny a velice to omezuje na spravny zapis html kodu a znalost, co je v CSS sablone. Coz je dost neprijemne tez. A vetsinou se tez dost obtizne skinuje.
- cms, ktery generuje html stranky je velice zajimavy a pouzitelny, ale opet omezuje pri jejich tvorbe, pokud nemuzes nahrat html jako html.
- vlastni cms je zajimava moznost, avsak prozatim obtizne realizovatelna. Hlavne se s tim dost namakas, aby to delalo, co chces ty a byl tam jakyz takyz komfort pro uzivatele. Spatna konstrukce a pri oprave to muzes cele predelavat do nove. A tez prichazis o mnozstvi pluginu, ktere ty ostatni cms uz maji. Prichazis, mno, musis si je cele doprogramovat :)

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: