Autor Zpráva
daf647
Profil *
mam vytvorene 2 "skiny" tohoto webu: ask.tym.cz
1. skin: ask.tym.cz/index.html
2. skin: ask.tym.cz/index2.html
casem tech skinu bude vic. chtel bych aby se mezi nimi dalo prepinat a aby vzdy nejnovesi skin byl nastaven jako primarni.
nevite nekdo jak na to, prosim?
Kalby
Profil
no tak jelikoz to mas jako html tak asi nejspis udelat dve stejne stranky jen s jinym vzhledem a prepinat mezi nimi normalne <a href="index2.html">Druhy skin</a>

dalsi moznost by bylo php, a nahravani jinych css souboru apod.
Miloš
Profil
Přes PHP pomocí cookies a refereru.
Pokud uvažuješ pouhé HTML/CSS (ne PHP) a nechceš dělat dvě různé stránky, pak by šlo výše uvedené asi udělat i pomocí javascriptu.
daf647
Profil *
ja prave budu postupne pridavat dalsi fotky a tech skinu bude taky vic, takze kdybych udelal na kazdej skin zvlas stranku, tak bych pak musel kazdou zmenu upravovat na kazdy ty strance a to je k zblazneni :( tak spis pouzit tu druhou variantu... rikal jsem si, ze by to melo jit pomoci javascriptu, dokonce jsem i neco zkousel, ale neuspesne...
Medvídek
Profil
neni lepsi si udelat teda templates v php ? A menit vzdy jen sablonu a text zustane stejny ? [udelat si slozku templates] do ni nahravat adresare se obrazky (popripadne celym css) a v session (popripadne pak cookies) si uchovavat nazev slozky.
daf647
Profil *
Panove asi jste mne spatne pochpili, ja vas zadam o konkretni priklad kodu. Samozrejmne vase rady jsou dobre, ale php neumim.
anonym
Profil
Pak jde také normálně do HTML kódu dát něco jako todle:
<link href="skyn1.css" type="text/css" rel="stylesheet" media="screen" title="výchozí">
<link href="skyn2.css" type="text/css" rel="alternate stylesheet" media="screen" title="barevný skin">

Uživatelé Mozilly Firefox a tuším i Opery si pak můžou v nabídce Zobrazit-> Styl stránky nastavit skin který budou chtít.
daf647
Profil *
a myslis ze, bys mi to moh prosimte napsat, kdybych ti poslal linky na ty obrazky, ktery se maj menit? on se prave ten skin lisi jen v tech trech obrazcich -> strecha/koruna stromu, poschodi/kmen, prizemi/parez
Medvídek
Profil
udelej si slozky (nazvy nech na sobe) a v kazdy slozce bude: hore.gif, stred.gif, dole.gif.

Na stránkách pak udělej:
<?php 
session_start();
if(isset($_GET["theme"]))
{
$_SESSION["theme"]=$_GET["theme"];
}
if(empty($_SESSION["theme"]))
{
$_SESSION["theme"]="zakladni";
}
echo "<img src=http://ask.tym.cz/".$_SESSION["theme"]."/hore.gif>";


pak mit formulář se selectem, ve ktrym budou option tech slozek .... pri odeslani se ulozi vybran themes do session

jen priklad, nejsem si 100% jisty funkcnosti, je to jen priklad, jak to lze asi resit ...
anonym
Profil
daf647
Prostě máš dva CSS dokumenty (dejme tomu) skin1.css a skin2.css do nich si dej ten kód v CSS a pak jen v HTML dokumentu dej todle:
<link href="skyn1.css" type="text/css" rel="stylesheet" media="screen" title="výchozí">
<link href="skyn2.css" type="text/css" rel="alternate stylesheet" media="screen" title="barevný skin">

A uživatel Mozilly Firefox a Opery si ten skin může měnit ale uživatel IE ne! Jde to ale jen pokud máš stránku pozicovanou v CSS jinak (což není v tvém případu*) ne.
_______________________________
*sorry, na zdroják jsem se kouk až teď
daf647
Profil *
uz sem to mam...kamos mi s tim pomohl...diky
joe
Profil
Přes JavaScript nééé.
Str4wberry
Profil
Joe, proč ne?
Marek--
Profil *
Nezdá sa mi dobré robiť to cez Javascript, pretože po kliknutí na Ďalšiu stránku sa CSS štýl zmení opäť na predvolený
margin
Profil *
Marek--:
Stačí vybraný vzhled uložit do cookie, v JS jde s cookies pracovat.
joe
Profil
Str4wberry:
Pak bys je přece bez JS nemohl měnit.

(jsem si vědom, že odpovídám na otázku starou přes dva roky :-))

margin:
A v případě vypnutého JavaScriptu bude co?
margin
Profil *
joe:
A v případě vypnutého JavaScriptu bude co?
Houby s octem, to je snad jasné, ale místo "houby s octem" se používá pojem "graceful degradation".
joe
Profil
margin:
Jen kvůli JS degradovat celý web? Není to zbytečné, když dnešní prohlížeče dokážou nahradit JavaScript v některých "vychytávkách" - animacích apod.
Str4wberry
Profil
A v případě vypnutého JavaScriptu bude co?

V případě vypnutého JavaScriptu bude k disposici řešení pouze na straně serveru. Případně bude na uživatele bez JS prahnoucího po změně designu defekovat pes.
margin
Profil *
joe:
Jen kvůli JS degradovat celý web?
Konkrétní případ, koukni třebas na www.webylon.info s vypnutým JavaScriptem, vidíš tu degradaci celého webu?
joe
Profil
margin:
Tak to jsem předtím asi nerozumněl, jak to myslíš. Měl jsem za to, že bez JS bys nenačítal žádný styl :-) proto mi to přišlo divné. Pokud myslíš něco na způsob Webylonu (je to vůbec slovo nebo výmysl?) nebo zdejší diskuse, pak je to v pořádku, samozřejmě...

Myslel jsem to tak, že by někdo načítal až daný CSS soubor v JavaScriptu, jinak by se nenačítal žádný. Různé CSS soubory mohou obsahovat úplně odlišný design a tak je celkem nuda načítat jeden styl a v tom druhém, který bude určovat jiný vzhled, všechna pravidla přepisovat na výchozí/jinou hodnotu...

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: