Autor Zpráva
Jogurt
Profil
Ahoj...
Jsem začátečník...Nemám jasno v tom, jak mám stránky dělat...jestli mám dělat na každou položku v menu úplně novou stránku, nebo mám udělat jen jednu hlavní stránku, a do ní potom zabudovat iframe? Když jsem to hledal, tak všude framy kritizovali, ale náhradní řešení jsem nenašel...poraďte mi prosím...
Nox
Profil
Zdravím, tady můžeš poklikat, hned na začátku spousta návodů
http://www.google.com/search?hl=cs&rls=cs&hs=YL2&q=php+include&btnG=Hl edat&lr=lang_cs
Jogurt
Profil
Nejde to udělat nějak jinak?...PHP jsem nikdy nedělal...Vubec nevim o co go...
Měsíček
Profil
"PHP jsem nikdy nedělal...Vubec nevim o co go..."

To je dobře, alespoň máš motivaci pro začátek => PHP se uč, je důležité.
Jogurt
Profil
Dik za nakopnuti:-)
zkouším to...je to celkem fičák...doufám, že to někdy zprovozním...
TSD
Profil
Jogurt
http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=9&topic=74 664
Jogurt
Profil
Přepsal jsem si hodnoty podle sebe, vytvořil php soubory, ale asi mi tam něco chybí...mohli byjste mi někdo poradit v čem dělám chybu?


<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250" />
<title><?php
switch($_GET['strana']) {
case "o-strance": echo "O stránce"; break;
default: echo "Úvodní strana"; break;
}?></title>
<style text='text/css'>a#aktivni {color: red; font-weight: bold}
</style>
</head>
<?php
if (isset($_GET['strana'])) {
if (is_file(str_replace("/", "", $_GET['strana']).".php")) $soubor = $_GET['strana'].".php";
else $soubor = 'nenalezeno.php';
}
else $soubor = 'uvod.php';
include $soubor;
?>
<p><b>Adresa vkládaného souboru je:</b> „<?php echo str_replace("/", "", $_GET['strana'])?>“
<h3>Menu</h3>
<menu>

<li><a href='./?strana=novinky'<?php if (!isset($_GET['strana'])) echo " id='aktivni'"?>>Novinky</a></li>
<li><a href='./?strana=koncerty'<?php if ($_GET['strana'] == "koncerty") echo " id='aktivni'"?>>Koncerty</a></li>



</menu>
<p>Patička webu.</p>
</html>
Měsíček
Profil
1.) Je koncovka souboru .php?
2.) Když dáváš include tak to uzavírej do závorek include($soubor); = čistě výchovně.

Jinak jestli chyba přetrvává tak se trochu rozepiš nemáme věštící kouli :)
Jogurt
Profil
Jo...1.) mam .php
2.) opraveno na include($soubor)

mam tam asi problem v cestach...moc se v tom php neorientuji...novinky.php, koncerty.php mam ve složce, kde je i index.php...
...když kliknu na odkaz koncerty, nebo novinky, tak mi vyjede v prohlížeči složka...co s tím?
Měsíček
Profil
Tu stránku máš na lokále?
TSD
Profil
Jogurt
co myslíš tou složkou?
Jogurt
Profil
Měsíček: Lokal...???
TSD: V prohližeči mi vyjede obsah složky, ve které mám uložen index a soubory z menu...
Měsíček
Profil
Přistupuješ na tu stránku jako na server? (Http://www.cosi.cz/)
Přistupuješ na tu stránku z lokálu? (Http://localhost/soubor.php/)
Přistupuješ na tu stránku jako z počítače? (File://...)
Jogurt
Profil
no...přistupuji z počítače...to je asi špatně...?
Měsíček
Profil
Ano, protože na něm nejspíše nemáš server (budeš si muset stáhnout WAMP nebo Vertrigo .. nebo EasyPHP).
Jogurt
Profil
a do prčic...když jsem jednou chtěl začít s php, stáhl jsem si easyPHP, nainstaloval jsem ho, ale nešel mi nějak apache nebo mySQL...
zkusim to a ozvu se co to dělá...
Nox
Profil
Nejjednodušší je pokud máš nějaký hosting - stačí zdarma - webzdarma, ic... - tam to nahraješ a půjde to
Jogurt
Profil
hm...tak mySQL má zelenou, ale apache nemůže být spuštěn, poněvadž port již využívá jiný web server...na jakpsátweb jsem četl příčiny, tohoto jevu, i jak je odstranit ale nikdy se mi to nepovedlo...co můžu dělat?
Jogurt
Profil
kde mám přepsat cestu k adrese, když jsem vytvořil novou složku, kde jsem dal vše kromně index.php? Ta složka má název "str"
Jogurt
Profil
Nox: udělal jsem podle rady...mrkni na to...jak to mám opravit?<a href="http://jogurtik.wz.cz">jogurtik.wz.cz</a>
Nox
Profil
Zřejmě si na ten web nenahrál ten soubor uvod.php
TSD
Profil
Jogurt
to, co sahá pro soubory, je include $soubor;

takže include "složka/".$soubor;
ale nedělal bych to. Snažím se mít všechno php na jednom místě. Na důvod se neptej, je to víc lenost a prevence možných komplikací než racionálně podložená úvaha.
Jogurt
Profil
Prosím vás co tam mám změnit, když soubor novinky.php mám umístěný ve složce str?


<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250" />
<title>
<?php
switch($_GET['strana']) {
case "o-strance": echo "O stránce"; break;
default: echo "Úvodní strana"; break;
}?>
</title>
<style text='text/css'> a#aktivni {color: red; font-weight: bold}
</style>
</head>
<?php
if (isset($_GET['strana'])) {
if (is_file(str_replace("/", "", $_GET['strana']).".php")) $soubor = $_GET['strana'].".php";
else $soubor = 'nenalezeno.php';
}
else $soubor = 'uvod.php';
include ($soubor);
?>
<p>
<b>Adresa vkládaného souboru je:</b>

<?php echo str_replace("/", "", $_GET['strana'])?> “
<h3>Menu</h3>
<menu>
<li>
<a href='./?strana=novinky'<?php if (!isset($_GET['strana'])) echo " id='aktivni'"?>>Novinky</a></li>
<li>
<a href='./?strana=koncerty'<?php if ($_GET['strana'] == "koncerty") echo " id='aktivni'"?>>Koncerty</a></li>
<li>
<a href='./?strana=media'<?php if ($_GET['strana'] == "media") echo " id='aktivni'"?>>Media</a></li>
<li>
<a href='./?strana=fotogalerie'<?php if ($_GET['strana'] == "fotogalerie") echo " id='aktivni'"?>>Fotogalerie</a></li>
<li>
<a href='./?strana=clenove'<?php if ($_GET['strana'] == "clenove") echo " id='aktivni'"?>>Členové</a></li>
<li>
<a href='./?strana=forum'<?php if ($_GET['strana'] == "forum") echo " id='aktivni'"?>>Forum</a></li>
</menu>
<p>
Patička webu.
</p>
</html>

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: