Autor Zpráva
grgo
Profil
Prosim Vas vysvetltie mi niekto ako vlastne funguje ten upload.
Da sa to spravit s tohto kodu??

A ak ano tak mi prosim vysvetlite co vsetko este potrebujem??Potrebujem spravit aj nejaku tabulku kde mi to bude hadzat aj nejaky subor kde mi bude ukladat veci alebo ako?? Vdaka za vysvetlenie.

<HTML>
<HEAD>
<TITLE>Upload souboru</TITLE>
</HEAD>
<BODY>

<?

if ($akce==upload)
{
$datum = Date("j.n.Y");
$cas = Date("H:i:s");

$warsize=500000; //doporučená velikost souboru
$maxsize=1000000; //maximální velikost souboru
$ms=$maxsize/1000;
$ws=$warsize/1000;
$ok=1; //pomocná proměnná
$adresar="soubory/"; //adresář pro ukládání souborů (lomítko je důležité!!)
$email="vas@email"; //email, na který budou zasílány informace


if($soubor)
{
$s=$adresar.$soubor_name;
if($soubor_size>$maxsize)
{
printf("CHYBA: Soubor <strong>$soubor_name</strong> má větší
velikost než stanovená maximální velikost souboru, která činí $ms kB.");

$ok=0;
}
else if($soubor_size>$warsize)
printf("UPOZORNĚNÍ: Soubor <strong>$soubor_name</strong> má větší
než doporučenou velikost. Doporučená velikost je $ws kB.");

clearstatcache();
if($ok&&file_exists($s))
{
printf("CHYBA: Soubor <strong>$soubor_name</strong> již extuje, proto nemohl být znova uložen.");

$ok=0;
}
if ($ok)
{
if(!(copy($soubor,$s)))
printf("CHYBA: Soubor <strong>$soubor_name</strong> nemohl být zkopírován. Kontaktujte správce.");

else {
chmod($s,0644);
printf("Soubor <strong>$soubor_name</strong> byl úspěšně uložen.");

}
}
}

$text.="Na server byl nahran soubor ".$soubor_name.".";

mail($email,"Upload",$text,"From: ".$email);
}

?>


<FORM ACTION="upload.php" METHOD="post" ENCTYPE="multipart/form-data">
<INPUT TYPE="file" NAME="soubor" SIZE="30">
<INPUT TYPE="submit" NAME="akce" VALUE="Přidat soubor">
</FORM>

</BODY>
</HTML>
Matty
Profil
grgo
Jak to tak vypadá, tenhle kód si někde zkopčil. Čili tam na té stránce by měl být i návod.
Tabulku nepotřebuješ, stejně tak i žádný soubor bokem. Za to budeš potřebovat nějakou složku, kam se to nahraje - tato složka musí mít dostatečná práva pro zápis (777).
Chtělo by to nahradit funkci copy() za funkci move_uploaded_file(), protože copy bude asi blokovaná.
grgo
Profil
A co to musi byt za zzlozku??NEchaoem aka to je zlozka ktora ma pravo pre zapis 777
No a dalsia otazka ked niekto uploadne subor tak mi ten subor neukaze nikde na stranke???Ved musi mi ho ´hodit niekde na stranku nie?
Matty
Profil
grgo
Ve tvém případě je ta složka "soubory" - ta musí mít práva (CHMOD) na 777.
Ved musi mi ho ´hodit niekde na stranku nie?
A to řikal kdo? To by sis musel poupravit nějak ten script.
grgo
Profil
Tak nikto to nevravel ale ja som si myslel ze to tak bude.Takze tu ked niekto uploadne nejaky subor tak mi to hodi iba dajme tomu na ftp do tej zlozky??to je vsetko??
Matty
Profil
grgo
Tenhle script nahraje určitý soubor do té složky "soubory" a pošle e-mail na "vas@email" s informací, že byl nahrán soubor.
grgo
Profil
Aha.A spravit nieco take ze ked niekto uploadne nejaky subor a hodi mi to rovno mna stranku je ovela zlozitejsi??
peta
Profil
grgo
http://axpsu.fpf.slu.cz/~web/upl_php.txt
zakladem jsou tyto 3 radky:
@ini_set("error_reporting", E_ALL);
@ini_set("display_errors", "on");
error_reporting(E_ALL); //chyby = on
ktere ti vypisou, kdyz je tam chyba.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0