Autor Zpráva
jakub89
Profil *
Zdravím,
Skúšal som si vytvoriť skript na zápis do súboru, no vždy to vypisuje chybu a odkazuje na riadok kde sa nachádza ELSE. Viete mi niekto pomôcť čo mám v tomto zápise zle napísane? Konkrétne to vypisuje toto: Parse error: parse error, unexpected T_ELSE in ... ... on line 66

<?php

// práca so súborom spravnaodpoved.txt

if($pre=="kľúč")
$spravne = fopen ("spravnaodpoved.txt", "a");
fwrite($spravne,"$pre,");
fclose($spravne);

// práca so súborom textik.txt

else
$fileso = fopen ("textik.txt", "a");
fwrite($fileso,"$pre,");
fclose($fileso);
?>


A ešte jedna vec. V inom súbore index.php sa mi podaril výpis údajov z tohto súboru do ktorého sa zapisujú. Problém je však v tom že na konci výpisu sa zobrazuje 1 (jednotka). Všetko funguje ako má, len to číslo 1 sa zobrazuje na konci výpisu, i keď sa v súbore nenachádza. Ďakujem za pomoc.
jogurt
Profil
Zabal ty podminene prikazy do slozenych zavorek.
Spravna syntaxe IF je:

if(podminka)
{prikazy provedene v pripade kladneho vyhodnoceni podminky}
else
{a v pripade zaporneho vyhodnoceni}

nebo jiny zpusob:

if(podminka):
prikazy provedene v pripade kladneho vyhodnoceni podminky
else:
a v pripade zaporneho vyhodnoceni
endif;

Tak, jak jsi to napsal Ty, by to fungovalo, ale pouze s jednim prikazem v kazde casti (po IF a po ELSE).
Icepoint
Profil
jogurt
A nebo muze dat za fclose endif ... to by taky melol fungovat ;)
jakub89
Profil *
Dikjogurt, použil som tie zátvorky a už to ide ako má.. Ešte k tomu vypisovaniu zo súboru s funkciou include. Neviete čím môže byť to že sa na konci toho vypisuje vždy zobrazí to číslo 1? Nikde v kóde tu jednotku nemám.
jakub89
Profil *
Icepoint
s tym endif som to skúšal, no nefungovalo :)
Aleš Janda
Profil
jakub89
A co máš tedy na konci kódu?
jakub89
Profil *
Aleš Janda

skript na zápis do súboru textik.php:

<?php

$fileso = fopen ("textik.txt", "a");
fwrite($fileso,"<b>$azetid</b> tipoval/a <u>$pre</u>, ");
fclose($fileso);

?>


php na zobrazenie udajov zo suboru:

<?php

// Vypis zo suboru testik.php

$tipy = include "textik.txt";
echo "$tipy";
?>


To je všetko. Vo výsledku sa mi ale zobrazí číslo 1.
Aleš Janda
Profil
$tipy = include "textik.txt";
echo "$tipy";


Dej úplně pryč to $tipy:
include "textik.txt";


Co myslíš, že vrací konstrukt "include"? ;-)
Právě zřejmě tu jedničku (nebo true, které se jako 1 zobrazí).
jakub89
Profil *
ahaa.. no ano, uz tomu rozumiem. Dakujem :)
jakub89
Profil *
No neviem.. ci je to o inom, alebo tomu stale nerozumiem :( ale pokial to chcem zapisat v podmienke? Mam to takto ale nefunguje:

<?php
$premenna = include "textik3.txt";
if ($premenna=="formula1"){
echo "VYHRA";}
else {
echo "PREHRA";}
?>
Aleš Janda
Profil
jakub89
Najdi si, co přesně dělá include. Používáš to úplně k něčemu jinému, než co to dělá :-)

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: