Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
zuza Profil |
#1 · Zasláno: 26. 5. 2008, 11:00:15 · Upravil/a: zuza
Zdravím všechny. Před nedávnem jsem měla trochu problém s centrováním. Tak jsem to celé předělala, už to je uprostřed. Při testování jsem narazila na starém exploreru na jednu hrůzu: #obsah je posunutý dolů. Předpokládám, že tam nějak nehraje floating, ale bohužel si s tím nevím rady... Tady je kód:
body { font: 100% Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; background:#C8C8C8; margin: 0; padding: 0; text-align: center; color: #000000; } .oneColElsCtr #container { width: 980px; background: #FFFFFF; margin: 0 auto; text-align: left; height:1200px; } .oneColElsCtr #mainContent { padding: 0 20px; } #header { width: 955px; margin: 0 auto; height:150px; background-image:url(../Bilder/header.jpg); } #banner { width: 955px; margin: 0 auto; text-align:right; height:20px; border:groove; color:#666600; } #navigace { width:955px; margin: 0 auto; text-align:left; height: 180px; padding-top:10px; border-color:#669933; border-left-style:solid; color:#666600; border-right-style:solid; color:#666600; } #info { width:250px; margin: 30px; margin-top: auto; text-align:left; height: 800px; float:left; background-color:#ffffff; border-bottom-style:solid; border-bottom-color:#669933; } #obsah { float:right; width:620px; margin:auto; margin-right:40px; text-align:left; height:800px; background-color:#FFffff; border-bottom-style:solid; border-bottom-color:#669933; } Co tam je špatně? |
||
Lexter Profil |
#2 · Zasláno: 26. 5. 2008, 12:03:42 · Upravil/a: Lexter
margin:auto; Tím říkáš, že se obsah bude centrovat jak v poměru k bokům, tak i v poměru ke spodní a vrchní části. Odtud možná pramení problém. margin: 0 auto; Kdybych poradil blbě, snad mě ostatní neukamenují :). Blblě se mi orientuje, když nevidím funkční web. Edit: Šupni sem i html kód. |
||
Chamurappi Profil |
#3 · Zasláno: 26. 5. 2008, 12:26:42
Reaguji na Lextera:
„jak v poměru k bokům, tak i v poměru ke spodní a vrchní části“ Ne. Hodnota auto bude brána jako nula. Reaguji na zuzu: „Při testování jsem narazila na starém exploreru na jednu hrůzu: #obsah je posunutý dolů.“ Nevíme, co je #obsah, v čem je #obsah, jak vypadá jeho okolí, v jakém režimu běží stránka a jak starý Explorer způsobuje zmíněnou hrůzu. Živá ukázka by hodně pomohla. |
||
zuza Profil |
#4 · Zasláno: 26. 5. 2008, 12:59:40 · Upravil/a: zuza
Pro Lexter: tady se kamenuje???
|
||
zuza Profil |
#5 · Zasláno: 26. 5. 2008, 13:46:58 · Upravil/a: zuza
Pro Měsíček: tak teď už to vím taky... jó, je to humus, tady v české kotlině, ale to patří jinam. Jinak díky za vše.
|
||
Chamurappi Profil |
#6 · Zasláno: 26. 5. 2008, 14:00:16
Reaguji na Měsíčka:
Co měl ten tvůj příspěvek za smysl? Proč jsi ho psal? Reaguji na zuzu: Ne, tady se nekamenuje. Nechápu, proč jsi dala pryč odkaz. Máš zájem o řešení? |
||
Měsíček Profil |
#7 · Zasláno: 26. 5. 2008, 14:07:12
"Co měl ten tvůj příspěvek za smysl? Proč jsi ho psal? "
Pravdivá odpověď na otázku, to jsem ji měl nechat tak? .. spíše jaký smysl mělo to mazat. "Ne, tady se nekamenuje." Diplomatická odpověď, ano v tomto vlákně se opravdu nekamenuje. |
||
zuza Profil |
#8 · Zasláno: 26. 5. 2008, 14:14:55
Pro oba: hoši, hoši no tak já nevím, co si mám myslet. Jestli mi někdo chce poradit, tak samozřejmě jsem za každou radu vděčná - jsem dost dlouho doma po úraze a k "psaní webu" jsem se dostala proto, že jsem v podstatě nic jiného dělat nemohla. Problém je v tom, že jsem na všechno sama a občas potřebuju i poradit. Tady to vždycky zatím klaplo.... Make lowe not war!
|
||
Chamurappi Profil |
#9 · Zasláno: 26. 5. 2008, 14:32:27 · Upravil/a: Chamurappi
Reaguji na zuzu:
Na tvém webu zlobí v Exploreru 6 chyba zdvojeného marginu, nastav pro #info styl „display: inline“. „Make lowe not war!“ Láska se píše s jednoduchým V. Zde se nikdo nehádá. Jen ti Měsíček na řečnickou otázku z neznámých důvodů odpověděl kladně s odkazem na cizí fórum… nevím, co tím sledoval, ale asi ti to nijak nepomohlo, bral jsem to jako spam. Lexter to kamenování také myslel v nadsázce. |
||
zuza Profil |
#10 · Zasláno: 26. 5. 2008, 14:35:47
Pro Chamurappi: díky za korekturu, já jsem spíše na němčinu, takže Liebe. A jsem ráda, že se nehádáte. Zkusím to hned opravit. Z.
|
||
zuza Profil |
#11 · Zasláno: 26. 5. 2008, 14:57:41
Pro Chamurappi: opraveno. Bohužel to nevidím, protože mám Explorer7 a tam to bylo vždycky v pořádku. Ale na tohle bych určitě nepřišla, funkci "display" jsem vždycky při učení přeskakovala...
|
||
Měsíček Profil |
#12 · Zasláno: 26. 5. 2008, 15:00:18
Už jsem dnes rýpal dost, ale jak vypadá tvá stránka v IE6 můžeš vidět i bez toho, aniž by jsi tuto verzi měla -> http://browsershots.org/
|
||
Chamurappi Profil |
#13 · Zasláno: 26. 5. 2008, 15:14:31
Reaguji na zuzu:
V šestce se to už nesype. Vlastnost „display“ se většinou užívá ke skrývání/odkrývání bloků nebo k proměně blokového elementu v řádkový a naopak. Mnou doporučená technika v učebnicích nebývá, není moc přirozená, protože plave-li element, stává se automaticky blokovým, nehledě na hodnotu vlastnosti „display“. Hodnota „inline“ ale náhodou dokáže starším Explorerům vymluvit to zdvojení marginů. |
||
zuza Profil |
#14 · Zasláno: 26. 5. 2008, 15:22:09
Pro Měsíček: VIELEN DANK!!! (moc děkuji!!!)
|
||
zuza Profil |
#15 · Zasláno: 26. 5. 2008, 15:26:46
Pro Chamurappi: Mnou doporučená technika v učebnicích nebývá - no já těch učebnic moc nemám; to málo co umím jsem se naučila tady a něco na zahraničních fórech, ale ty fajnovosti to je potřeba asi vychytávat praxí... Díky.
|
||
Časová prodleva: 17 let
|
0