Autor Zpráva
zuza
Profil
Zdravím všechny. Před nedávnem jsem měla trochu problém s centrováním. Tak jsem to celé předělala, už to je uprostřed. Při testování jsem narazila na starém exploreru na jednu hrůzu: #obsah je posunutý dolů. Předpokládám, že tam nějak nehraje floating, ale bohužel si s tím nevím rady... Tady je kód:
body {
font: 100% Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;
background:#C8C8C8;
margin: 0;
padding: 0;
text-align: center;
color: #000000;
}
.oneColElsCtr #container {
width: 980px;
background: #FFFFFF;
margin: 0 auto;
text-align: left;
height:1200px;
}
.oneColElsCtr #mainContent {
padding: 0 20px;
}
#header {
width: 955px;
margin: 0 auto;
height:150px;
background-image:url(../Bilder/header.jpg);
}
#banner {
width: 955px;
margin: 0 auto;
text-align:right;
height:20px;
border:groove; color:#666600;
}
#navigace {
width:955px;
margin: 0 auto;
text-align:left;
height: 180px;
padding-top:10px;
border-color:#669933;
border-left-style:solid;
color:#666600;
border-right-style:solid;
color:#666600;
}
#info {
width:250px;
margin: 30px;
margin-top: auto;
text-align:left;
height: 800px;
float:left;
background-color:#ffffff;
border-bottom-style:solid;
border-bottom-color:#669933;
}
#obsah {
float:right;
width:620px;
margin:auto;
margin-right:40px;
text-align:left;
height:800px;
background-color:#FFffff;
border-bottom-style:solid;
border-bottom-color:#669933;
}

Co tam je špatně?
Lexter
Profil
margin:auto; 

Tím říkáš, že se obsah bude centrovat jak v poměru k bokům, tak i v poměru ke spodní a vrchní části. Odtud možná pramení problém.

margin: 0 auto;

Kdybych poradil blbě, snad mě ostatní neukamenují :). Blblě se mi orientuje, když nevidím funkční web.

Edit: Šupni sem i html kód.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Lextera:
jak v poměru k bokům, tak i v poměru ke spodní a vrchní části
Ne. Hodnota auto bude brána jako nula.

Reaguji na zuzu:
Při testování jsem narazila na starém exploreru na jednu hrůzu: #obsah je posunutý dolů.
Nevíme, co je #obsah, v čem je #obsah, jak vypadá jeho okolí, v jakém režimu běží stránka a jak starý Explorer způsobuje zmíněnou hrůzu.
Živá ukázka by hodně pomohla.
zuza
Profil
Pro Lexter: tady se kamenuje???
zuza
Profil
Pro Měsíček: tak teď už to vím taky... jó, je to humus, tady v české kotlině, ale to patří jinam. Jinak díky za vše.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Měsíčka:
Co měl ten tvůj příspěvek za smysl? Proč jsi ho psal?

Reaguji na zuzu:
Ne, tady se nekamenuje.
Nechápu, proč jsi dala pryč odkaz. Máš zájem o řešení?
Měsíček
Profil
"Co měl ten tvůj příspěvek za smysl? Proč jsi ho psal? "

Pravdivá odpověď na otázku, to jsem ji měl nechat tak? .. spíše jaký smysl mělo to mazat.

"Ne, tady se nekamenuje."

Diplomatická odpověď, ano v tomto vlákně se opravdu nekamenuje.
zuza
Profil
Pro oba: hoši, hoši no tak já nevím, co si mám myslet. Jestli mi někdo chce poradit, tak samozřejmě jsem za každou radu vděčná - jsem dost dlouho doma po úraze a k "psaní webu" jsem se dostala proto, že jsem v podstatě nic jiného dělat nemohla. Problém je v tom, že jsem na všechno sama a občas potřebuju i poradit. Tady to vždycky zatím klaplo.... Make lowe not war!
Chamurappi
Profil
Reaguji na zuzu:
Na tvém webu zlobí v Exploreru 6 chyba zdvojeného marginu, nastav pro #info styl „display: inline“.

Make lowe not war!
Láska se píše s jednoduchým V.
Zde se nikdo nehádá. Jen ti Měsíček na řečnickou otázku z neznámých důvodů odpověděl kladně s odkazem na cizí fórum… nevím, co tím sledoval, ale asi ti to nijak nepomohlo, bral jsem to jako spam. Lexter to kamenování také myslel v nadsázce.
zuza
Profil
Pro Chamurappi: díky za korekturu, já jsem spíše na němčinu, takže Liebe. A jsem ráda, že se nehádáte. Zkusím to hned opravit. Z.
zuza
Profil
Pro Chamurappi: opraveno. Bohužel to nevidím, protože mám Explorer7 a tam to bylo vždycky v pořádku. Ale na tohle bych určitě nepřišla, funkci "display" jsem vždycky při učení přeskakovala...
Měsíček
Profil
Už jsem dnes rýpal dost, ale jak vypadá tvá stránka v IE6 můžeš vidět i bez toho, aniž by jsi tuto verzi měla -> http://browsershots.org/
Chamurappi
Profil
Reaguji na zuzu:
V šestce se to už nesype.
Vlastnost „display“ se většinou užívá ke skrývání/odkrývání bloků nebo k proměně blokového elementu v řádkový a naopak. Mnou doporučená technika v učebnicích nebývá, není moc přirozená, protože plave-li element, stává se automaticky blokovým, nehledě na hodnotu vlastnosti „display“. Hodnota „inline“ ale náhodou dokáže starším Explorerům vymluvit to zdvojení marginů.
zuza
Profil
Pro Měsíček: VIELEN DANK!!! (moc děkuji!!!)
zuza
Profil
Pro Chamurappi: Mnou doporučená technika v učebnicích nebývá - no já těch učebnic moc nemám; to málo co umím jsem se naučila tady a něco na zahraničních fórech, ale ty fajnovosti to je potřeba asi vychytávat praxí... Díky.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0