Autor Zpráva
Tomason
Profil *
mám takový problém
na pozadí mám přechod zkopírováný v x-ové ose a potřebuji na na něj dát obrázek ale nedaří se mi to
můžete mi prosím poradit?
kód v externím stylopise je takový:

a takto by to mělo vypadat
 
Ali
Profil
Zkus reseni pomoci position a nebo pak vlozit obrazek do html. Jeste kdyztak posli co ti to ted presne dela...
Tomason
Profil *
díky za rychlou odpověd
takže
css


html


a dělá to:
 


PS: nevykresluje se barva pozadí ???
Davex
Profil
Nechce se mi ten kód z obrázků pro vyzkoušení přepisovat, takže jen několik postřehů:

1. V prvním stylu pro body chybí znak # před hodnotou pro barvu
2. Druhý styl pro body přenastaví barvu pozadí na výchozí hodnotu
3. pro header chybí odpovídající HTML kód
4. background-image má mít jen jednu hodnotu
5. Elementy title a link mají být v části head
6. Pokud je to v HTML, tak nemá být u tagu link lomítko na konci
Tomason
Profil *
už je to dobře?
html:
<html>
<head>
<title>ProGrafika</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
<link rel="stylesheet" href="style.css">
</head>
</body>

<body>
<div style="position: absolute; left: 50%; width: 900px;">
<div style="position: relative; left: -450px">
<img src="logo.jpg" style="width: 900px; height: 285px;">
</div>
</div>
</body>


css:
body
{background: url(logo.gif) repeat-x left top;
background-color: ffbfbf;}

header
{width: 900px;
height: 285px;
margin: 0 auto;
background-repeat: no-repeat;
background-image: url(logo.jpg);
background-position: center top;}

ten header jsem nějak nepochopil
Ali
Profil
Zkus tohle melo by to jit:

<html>
<head>
<title>ProGrafika</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
<link rel="stylesheet" href="style.css">
</head>

<body>
<div style="position: absolute; left: 50%; width: 900px;">
<div id="header">&nbsp;</div>
</div>
</body>
</html>

body
{margin: 0; padding: 0;
background: #ffbfbf url(logo.gif) repeat-x left top;}

#header
{width: 900px; 
height: 285px;
margin: 0 auto; padding: 0;
position: absolute; left: -450px;
background: url(logo.jpg) no-repeat top;}
Tomason
Profil *
ještě bych se chtěl zeptat jaktože když není u header # tak se to logo nezobrazuje a když je tak jo
stačil by nejakej odkaz
diky
yFang
Profil
Tomason
Header není název HTML značky, ale id. A u id se píše #, stejně tak jako u tříd . (tečka).

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0