| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| Birkof Profil |
#1 · Zasláno: 5. 6. 2008, 08:21:56
Zdravím, mám problém s SQL dotazem. Syntakticky je příkaz správně, ale:
- příkaz ignoruje - and typ='0' - prostě se vypisují všechny typy - nešlo by ten výčet lokalit zjednodušit? select count(id) as celkem from incidenty where rok='2008' and opraveno_dne like '%.5.' and opraveno_dne <> '' and typ='0' AND NOT misto="Odd. SW Holečkova" AND NOT misto="Holečkova Praha 5" AND NOT misto="Praha střed" AND NOT misto="Praha západ" AND NOT misto="Přeprava - Malešice" AND NOT misto="Praha jih" AND NOT misto="Praha sever" AND NOT misto="Praha 3" AND NOT misto="Praha 4" AND NOT misto="Správa majetku Holečkova" AND NOT misto="Holečkova Praha 5 - APOST" AND NOT misto="SVT MP" OR misto="Odd. HW Holečkova" OR misto="Beroun" OR misto="Benešov" OR misto="Kolín" OR misto="Mladá Boleslav" OR misto="Kutná Hora" OR misto="Příbram" OR misto="Mělník" OR misto="Nymburk" OR misto="Kladno" OR misto="Kolín-Apost" OR misto="Rakovník" Předem moc dík za odpovědi. |
||
| Taps Profil |
#2 · Zasláno: 5. 6. 2008, 09:14:39
Birkof
možná bych použil pole |
||
| TSD Profil |
#3 · Zasláno: 5. 6. 2008, 09:28:25
Birkof
Ta místa bych řešil úplně jinak. Udělal bych si tabulku Mista, kde by bylo ID a nazev. Dotaz bych pak zredukoval na ..AND NOT misto IN (4,5,7,14,1) OR misto IN (3,6,10,11) stejně mi ta kombinace AND NOT a OR je dost proti srsti a tuším za tím nějakou "haláščárdu" :) |
||
| TSD Profil |
#4 · Zasláno: 5. 6. 2008, 09:59:58
Dovolím si malou spekulaci. Není to náhodou tak že těch míst může připadat v úvahu jěch těchto asi 15? A ty máš nějaký vyhledávací formuláč a v něm 15 měst = 15 checkboxů.
Jestli to tak je, tak celé to NOT misto IN (4,5,7,14,1) můžeš vyhodit. Jestli se pletu, tak .. jako bych nic nenapsal. |
||
| Birkof Profil |
#5 · Zasláno: 5. 6. 2008, 11:35:18 · Upravil/a: Birkof
Ne žádné checkboxy nepoužívám. ID místo názvů půjdou použít, to je pravda, jen jsem nevěděl, že to jde hodit do pole. S tím polem je to dobrý nápad a každopádně to již funguje. Moc dík všem za pomoc ;-)
|
||
|
Časová prodleva: 17 let
|
|||
0