« 1 2 »
Autor Zpráva
Matej Gazda
Profil
Som tu zase, aj s mojimi blbymi otazkami... (po dlhsej pauze)

Chcem si urobit menu pomocou inclue

<?php include (menu.php)?>


Tak je to dobre?. ]

Vytvoril som subor Menu.php a napisal som nejaku blbost, ale mam to v zacentrovane pod normlanym textom,
Ako urobim, aby menu malo cca na 17 palcovy monitor vysku v lavo, a trosku hrube cca 100 pix.
A este jedna vec, ked tam dam linku napriklad, HRY tak chcem aby mi to hodilo do stredu obrazovky tak oddelene
_________________
Mistr
Profil
Matej Gazda
O INCLUDE se dočteš na stránkách Polopatě - http://polopate.jakpsatweb.cz/index.php?page=include - a sleduj tamní odkazy.
Jobík
Profil
Nevím jestli jsem tě správně pochopil, ale toto by se ti mohlo hodit : http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&topic=74664&foru m=9&page=-1
Matej Gazda
Profil
Prosim o premenovanie temy na problemy :-) bude ich viac.

1. Mam uz to menu podla http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&topic=74664&foru m=9&page=-1 Linku, a celkom mi aj funguje. Ale mam problem, chcel som si s pomocou CSS urobit tlacitka, aj mi to vyslo ale tie tlacitka idu cez seba ako to pozmenit,?
2.Chcem aby to menu a obsah oddelovala napr. Vodorovna ciara, ako to dokazat?
3. Aku by ste mi odporucili knihu, ked chcem zacat robit profesionalne weby?


Dakujem:)
Matej Gazda
Profil
Este jedna vec, ako nastavim aby napr. cas bol umiestneni hore, viem iba <center> <right> <left> Inac nie, ktory Jazyk sa tym zaobera?
miloskroulik
Profil *
Matej Gazda
1. Ukaž používaný kód
2. Vodorovná čára se vyrábí pomocí <hr>. Předpokládám, že spíše potřebuješ nastavit border v CSS.
3. Z vlastních zkušeností bych nejprve doporučil přečíst si několikrát důkladně tyto stránky (JPW)

K tomu času: Takové věci se řeší pomocí pozicování.
Matej Gazda
Profil
<html>
<head>
<title> Stranka robena v PHP a HTML </title>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="styly.css">
<h1>Toto by malo byt zelenou farbou pomocou externeho CSS suboru.
<h2> Toto by malo byt modrou farbou, preco mate popisane vyssie.
</head>
<body>
<body bgcolor="white">
<center> <h6> PHP Stranka...</h6> </center>
<font color="red"><center> haha </center></font> <br>
<font size="4"><font color="orange"><center> haha </font> </center> </br>
<b><i><center> Toto bude napisane kurzivovu a tucnym pismom...</center></b></i>
<center>
<font size="2">
<font size="2" color="red" face="Arial"><center> Copyright by Matej Gazda.</font> </center>
<?php
echo date ("H:i:s d.m.Y");
$mam_malo_penez = TRUE ;
//celočíselný typ
$plat = 1000;
//desetinné číslo
$disketa = 20.5;
//řetězec
$prohlaseni = "Idem prave domov! no nemam peniaze... ...";
echo $mam_malo_penez."<BR>";
echo $plat."<BR>";
echo $disketa."<BR>";
echo $prohlaseni."<BR>";
$data = strtolower($_SERVER[HTTP_USER_AGENT]);


$prohlizece = Array("MSIE", "Netscape", "Firefox", "Maxthon <font size='2'> <img src='maxthonlogo.gif' alt='Maxthon' aling='center' width='25' height='25'>", "Opera", "Mozilla", "Neznámý");

if(eregi("gecko", $data)) {
if(eregi("netscape", $data)) {
$prohlizec = "1";
} elseif(eregi("firefox", $data)) {
$prohlizec = "2";
} else {
$prohlizec = "5";
}
} elseif(eregi("maxthon", $data)) {
$prohlizec = "3";
} elseif(eregi("pera", $data)) {
$prohlizec = "4";
} elseif(eregi("msie", $data)) {
$prohlizec = "0";
} else {
$prohlizec = "6";
}


$oska = Array("Win XP <img src='windows.jpg' alt='Windows' aling='center' width='40' height='40'", "Win 98", "Win 2000", "Windows <img src='windows.jpg' alt='Windows' aling='center' width='25' height='25'", "Linux", "Mac OS", "Neznámý");

if((eregi("windows 98", $data)) || (eregi("windows 4.10", $data)) || (eregi("win98", $data))) {
$os = "1";
} elseif((eregi("windows 2000", $data)) || (eregi("windows NT 5.0", $data))) {
$os = "2";
} elseif((eregi("windows xp", $data)) || (eregi("windows NT 5.1", $data))) {
$os = "0";
} elseif(eregi("windows", $data)) {
$os = "3";
} elseif(eregi("linux", $data)) {
$os = "4";
} elseif(eregi("mac", $data)) {
$os = "5";
} else {
$os = "6";
}


echo "Prohlížeč: <b>".$prohlizece[$prohlizec]."</b><br />Operační systém: <b>".$oska[$os]."</b>";

?>
</center>
<p style="margin-left: 40px; padding: 40px">
<div id="zahlavi">
<font color="red" size="4">Vitajte na stranke s menu.</font>
</div>

<div id="levemenu" margin="left">
<ul>
<li><a href="index.php?stranka=uvod" style="border-style: outset; border-width: 7px; border-color: red">Index</a></li>


<li><a href="index.php?stranka=projekty" style="border-style: outset; border-width: 7px; border-color: red">Nase projekty</a></li>


<li><a href="index.php?stranka=kontakt" style="border-style: outset; border-width: 7px; border-color: red">Kontakt</a></li>



<li><a href="index.php?stranka=kontakt" style="border-style: outset; border-width: 7px; border-color: red">Kontakt</a></li>


</ul>
</div>

<div id="obsah">
<?
if (!isset($_REQUEST['stranka'])) { include ("uvod.html"); };
if ($_REQUEST['stranka'] == 'uvod' ) { include ("uvod.html"); };
if ($_REQUEST['stranka'] == 'projekty' ) { include ("projekty.html"); };
if ($_REQUEST['stranka'] == 'kontakt' ) { include ("Kontakt.html"); };
?>

</div>

<div id="zapati">

</div>
</p style>
</font>
</center>
<center>
<script src="http://c1.navrcholu.cz/code?site=117893;t=wi88" type="text/javascript"></script><noscript><div><a href="http://navrcholu.cz/"><img src="http://c1.navrcholu.cz/hit?site=117893;t=wi88;ref=;jss=0" width="88" height="31" alt="NAVRCHOLU.cz" style="border:none" /></a></div></noscript>
</center>
</body>
</html>


cela moja stranka:)
peta
Profil
Matej Gazda
jakpsatweb - html - jak zacit
jakpsatweb - html - tahak
jakpsatweb - html - polopate
jakpsatweb - css - jak zacit
jakpsatweb - css - polopate

osobne, menu:
<menu>
<li><a href="#">...</a></li>
<li><a href="#">...</a></li>
<li><a href="#">...</a></li>
</menu>
<ul clas="menu">
<li><a href="#">...</a></li>
<li><a href="#">...</a></li>
<li><a href="#">...</a></li>
</ul>
zbytek vyresi externi CSS. Ty to placas do jednoho, coz je pekne, ale neprehledne. A kdyz se jednoho dne rozhodnes zmenit styl stranek ze studene modre na ohnive cervenou, tak se pekne namakas v dohledavani na kazdem html/php souboru.

if ($_REQUEST['stranka'] == 'uvod' ) { include ("uvod.html"); };
if ($_REQUEST['stranka'] == 'projekty' ) { include ("projekty.html"); };
if ($_REQUEST['stranka'] == 'kontakt' ) { include ("Kontakt.html"); };
... cz.php.net/switch

<font size="4"><font color="orange"><center> haha </font> </center>
... opet resi CSS, pak si obvykle vystacis s temito zakladnimi tagy:
http://peter-mlich.wz.cz/x/ww/html/tagy1.htm
Matej Gazda
Profil
Este jedna vec, Mozem umiestnit Cas pomocou Echo date, hore pomocou css? ako?

<?
echo date ("H:i:s d:m:Y") ;
?>

Ked ano, kde to mam vo pchat?
miloskroulik
Profil *
Nejprve si kód uprav do tvaru:

<div class="cas">
<?
echo date ("H:i:s d:m:Y") ;
?>
</div>

A pak si přečti stránku, na niž jsem odkazoval výše.
Matej Gazda
Profil
Uz som si to precital ale asi mi nieco uslo?, Ok prisiel som na to, dakujem
Matej Gazda
Profil
Mam pomocou http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&topic=74664&foru m=9&page=-1 tohto navodu, urobene menu, umiestnil som si ho pomocou CSS v lavo, ale ako urobim aby mi to hadzalo do stredu?

+

Medzi to jeden border taku zvyslu ciaru, help...
miloskroulik
Profil *
Nastav styl: "margin:0px auto;" pro <div>, v němž je menu.

"taku zvyslu ciaru" - opravdu nevím, co máš na mysli. Nejlepší bude, když sem dáš odkaz na stránky.

A než se opět zeptáš, zkus chvilku hledat. Mám pocit, že podobné problémy se tu řeší skoro denně.
Dranel
Profil
Matej Gazda
Místo <? ?> zapisuj <?php ?>, předejdeš tak případným problémům.
Matej Gazda
Profil
Hmm iba tak aby bolo oddelene menu od obsahu, nieco ako ram
miloskroulik
Profil *
Zkus tuto stránku.
Matej Gazda
Profil
miloskroulik

<div id="levemenu" margin:0px auto;"> takto?
miloskroulik
Profil *
Matej Gazda

Ne. Přečti si prosím tuto stránku, v přípdě, že ti něco nebude jasné, pak také tuto.
Matej Gazda
Profil
miloskroulik
Precital som si ich, cize co s tym?.
Měsíček
Profil
Nepřečetl .., protože jinak by jsi věděl co s tím ;)
miloskroulik
Profil *
Matej Gazda

Porovnej správný zápis, uvedený na odkázaných stránkách, s tvým.
Matej Gazda
Profil
Ja, ani netusim o com je rec, viem ze to ma byt takto:

Vlastnost: Hodnota; Vlastnost2: hodnota ... Takto je to aj tam napisane, ak sa nemylim.
Měsíček
Profil
Mýlíš. ..

atribut="vlastnost:hodnota;" 
nebo

atribut="vlastnost:hodnota;vlastnost:hodnota;vlastnost:hodnota"
takž e v reálu:

<div id="něco" style="width: 300px;height: 200px;">
třeba ...
Matej Gazda
Profil
Mesicek niekedy som mal tvoje icq, ale mal som pauzu, a v icq ta uz nemam... Teraz by sa to bodlo:-)
Matej Gazda
Profil
heh, napisal som podla tvojho, tak ako mi povedal miloskroulik


Mesecikov priklad posledny mi visiel ale ked som skusal s marginom tak nie...


Ziaden efekt.

<div id="lavemenu" style="margin: 0px auto;">
Měsíček
Profil
Jó, když používáš samý <center> a <font> tak, aby se v tom čert vyznal .. kopíruješ části kódu ze starých tutoriálů?
Matej Gazda
Profil
Nie, ja kopirujem len z JPW alebo popr. Google.sk, ale teraz mi tvoj fungoval, a margin mi nesiel...
Měsíček
Profil
"Nie, ja kopirujem len z JPW alebo popr. Google.sk, ale teraz mi tvoj fungoval, a margin mi nesiel..."

Nekopíruj od nikud, jinak to je mi jasný, že ten můj fungoval .. jen mě teď v rychlosti nenapadá čím si to blokuješ, že ti nereaguje margin a popravdě se mi v tom ani hrabat nechce .. :( to tak zkusit celé odznova a tentokrát "sám".
imploder
Profil
Matej Gazda
<?php include (menu.php)?>

Tak je to dobre?

Není. Zapomněl jsi na uvozovky nebo apostrofy (do těch se uzavírá každý řetězec) a na "./" jako cestu k adresáři se skriptem. Takže:
<? include ("./menu.php") ?>


Dranel
Místo <? ?> zapisuj <?php ?>, předejdeš tak případným problémům.
Jakým problémům?
Dranel
Profil
imploder
Jakým problémům?
http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=176
« 1 2 »

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0