Autor Zpráva
kamzyk
Profil *
Ahoj,

na hlavní stránce mám iframe v kterém otevírám "podstránky". Potřebovala bych vložit na tyto podstránky odkaz, aby se mi spustila hlavní stránka, ovšem ne pouze v okně iframe nebo v dalším novém okně. Vlastně jako kdybych si spusila stránky znova. Mohli by jste mi prosím poradit, jak na to? Děkuji.
Matty
Profil
kamzyk
Tuším, že target="_top" v odkazu.
Ovšem ten tvůj způsob není zrovna nejchytřejší - lepší je mít v iframe menu a ne podstránky.
kamzyk
Profil *
Děkuji. už to pracuje!
Přišlo mi jednodušší otevírat v okně podstránky, než na každou stránku nastavovat stejný vzhled, logo, nadpisy, menu, atd. Je to hodně moc špatně?
Bubák
Profil
Pokud máš v IFRAME obsah, tak stránky mají, až na menší odlišnosti, všechny problémy s rámy.
Pokud máš v IFRAME menu, je problémů o něco méně.
www.jakpsatweb.cz/include.html#iframe
Vojtěch
Profil *
Ahoj,

poraďte mi prosím, čím se dá nahradit iframe. Mám hlavní stránku, kde mám menu, logo, ikonky, grafiku atd... a na této stránce mám jeden iframe do kterého načítám různé stránky s textem po kliknutí na nějaký odkaz v horním menu.

1)
Stalo se mi totiž, že google.com našel takovou stránku z iframu a už logicky nezobrazil hlavní stránku a v iframu stránku, kterou našel googl :-( ....
zobrazí jenom tu stránku z iframu, kde je jenom text a žádné odkazy :-(

- neexistuje nějaký tag, když chci spustit samostatnou stránku z iframe, že se načte hl. page a do ní ta stránka, která patří do iframe? To by mohlo jít... mám jednoduché stránky.. jenom jeden iframe :-(



2)
Navíc jsem narazil ještě na jeden problém... ta stránka v iframu má totiž další odkazy krom menu na hl. stránce, a když se na ně klikne, tak se změní stránka v tomto iframu, ale když dám "otevřít odkaz v novém okně", tak zmizí hlavní stránka s iframem a zobrazí se jenom ta stránka, která se měla zobrazit v iframu :-(

- neexistuje nějaký tag.. který zadá, že se má otevřít hlavní stránka se stránkou v iframu, kterou si zvolím... pokaždé jiná stránka v iframe?
- nebo zakážu pravé tlačítko myšky, ale to bych nechtěl :-D


Nedá se bod 1 a 2 nějak částečně aspoň ošetřit... jsem LAMA :-)

Poraďte mi pls :-( už jsem toho přečetl fakt hodně a nevím si rady :-(
Vojtěch
Profil *
ještě já :-)

iframe nemůžu udělat naopak jak píšou tady http://www.jakpsatweb.cz/include.html#iframe

pomocí iframu vkládají menu... to nemůžu udělat.
Bubák
Profil
pomocí iframu vkládají menu... to nemůžu udělat.
Proto čelíš problémům s rámy.
Mistr
Profil
Vojtěch
ad 2)
Zkus to přes atribut target - viz http://www.jakpsatweb.cz/ramy.html#odkazy
Vojtěch
Profil *
ad2)

Mistře, zkoušel jsem si s tím trošku hrát a výsledek je takový: nepovedlo se. Nějak mi to nemyslí. Kdybych našel někde rozumný návod.. jak to udělat v PHP, tak to udělám v PHP :( ale teď už to tak nechám pomocí iframu.

Raději tady dám odkaz na moje stránky, kde se můžeš podívat na můj velký problém :(
Jsou to moje jedny z prvních webových stránek - dělám je pro kamaráda. Teprve se to trošku učím a zkouším všechno možné, takže se mi moc nesmějte :)

Když si otevřeš můj odkaz: http://faforgans.com/faf_cze.htm

tak mi jde o to, že když někdo klikne pravím tlačítkem na tyto odkazy a dá "otevřít v novém okně, tak mi zmizí hlavní stránka s iframem a zobrazí se holá stránka, která má být v iframu.

Toto jsou ty odkazy o kterých mluvím:

Intonace a ladění koncertních i chrámových nástrojů
Návrhy rejstříkových dispozic
Menzurace varhanních píšťal
Předintonace labiálních rejstříků (dřevěných a kovových)
Předintonace jazykových rejstříků
Repasování jazykových rejstříků


Nemůžeš se prosím kouknout na zdrojový kók, jestli tě něco nenapadne?
Dík
Mistr
Profil
Vojtěch
To je problém stránek zpracovávaných pomocí rámů. Na druhou stranu Tě, myslím, mohu uklidnit, že na Tvých stránkách nebude mnoho lidí, kteří by stránky otevírali pomocí klepnutí pravým tlačítkem myšky na odkaze a zvolením si z nabídky položku Otevřít v novém okně.

Řešení Tvého problému by spočívalo například ve využití INCLUDE v PHP. To by ovšem znamenalo předělat celý web. Více o INCLUDE se dozvíš třeba na stránce plné návodů - na Po lopatě.
Vojtěch
Profil *
Ahoj Mistře. Zkusil jsem něco udělat podle návodu INCLUDE v PHP, ale nedaří se :(

pořád píše:

"Warning: include() [function.include]: Failed opening '' for inclusion (include_path='.:/usr/share/pear:/usr/share/php') in /var/www/html/faforganscom/www/pokus_smazat/index.php on line 16"

na lajně 16 je: "include ($soubor);"

jinak zdrojový kód je tady (soubor index.php):

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">

<html>
<head>
<title>Untitled</title>
</head>
<body>

Odkazy:
musím ještě dodělat


tady bude text z include:

<?php
include ($soubor);


$stranka = $_GET['str'];

if (!isset($_GET['str'])) {
$stranka = "uvod";
} else {
$stranka = $_GET['str'];
}


$soubor = "soubory/".$stranka.".php";
if (!file_exists($soubor)) {
$soubor = "soubory/uvod.php";
}

?>

</body>
</html>

PS: soubory uvod.php a kontakty.php mám vytvořené a dané ve složce soubory :(
Matty
Profil
Vojtěch
Hoď ten include() dolu.
Nejdříve musíš tu proměnnou deklarovat a až potom s ní můžeš pracovat.
Vojtěch
Profil *
Jo :) Dík moc..

To byla ta chyba.. já si to neuvědomil :(

Tady přikládám pro ostatní zdrojový kód.. teď už funguje :)

Navíc jsem tam dodělal to jednoduché zabezpečení, které píšou... vypsal jsem všechny povolené názvy... a odzkoušel :) a ono to fakt funguje... a když tam zadám nějaký odkaz <a href="index.php?str=nenivypsano">pokus</a> , tak se načte uvod :) fakt cool



<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">

<html>
<head>
<title>pokus</title>
</head>
<body>

<br>
<a href="index.php?str=uvod">uvod</a>
<br>
<a href="index.php?str=kontakty">kontakty</a>
<br>
<a href="index.php?str=odkazy">odkazy</a>
<br>

tady bude text z include:

<br>

<?php

$stranka = $_GET['str'];

if (!isset($_GET['str'])) {
$stranka = "uvod";
} else {
$stranka = $_GET['str'];
}

if ($stranka!="uvod" && $stranka!="kontakty" && $stranka!="odkazy") {
// vyjmenujeme všechny "povolené" názvy
$stranka="uvod";
}

$soubor = "soubory/".$stranka.".php"; // k názvu připojíme cestu do adresáře zepředu a příponu zezadu
if (!file_exists($soubor)) {
$soubor = "soubory/uvod.php";
} // pokud neexistuje soubor, který chceme includovat, budeme vkládat soubor uvod.php

include ($soubor);
// include. Musí být pod deklarací proměnné
?>

</body>
</html>

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: