Autor Zpráva
OCapek
Profil *
Mam tlacitko typu Submit pro mazani zaznamu. Jaka je nejefektivnejsi cesta pridat pred spustenim akce submit (odeslanim pozadavku na server) tlacitko confirm (Ano/Ne), ktere by mi to pri kliknuti na NE cele stoplo a nestalo se nic?

Takze
1. kliknout na tlacitko
2. objevi se confirm "chcete smazat zaznam?"
3. pokud vybrani ANO - odeslani dat formulare
pokud ne - nedeje se nic.
Hugo
Profil
Proc mas submit na mazani??

Pouzij reset a do hlavicky formulare dej
<form ... onreset="return potvrzeni()">

a udelej v js funkci :

function potvrzeni()
{
smazat = window.confirm('Opravdu chcete smazat zaznam?')l
if (smazat == true) return true;
else return false;
}
OCapek
Profil *
...spatne jsem se vyzvejk: jde o to, ze mam v PHP udelany generator tabulky v HTML, kam cpu data z MySQL databaze. V prvnim sloupci je zaskrtavaci pole, pod tabulkou je tlacitko submit. Zaskrtnute radky se mi mazaji v MySQL tabulce (pochopitelne pres PHP skript)
Hugo
Profil
Aha, ale i tak to muzes pouzit. Jen prirad tomu tlacitku udalost onclick:

<input type="submit" value="smazat" onclick="return potvrzeni()">
Hugo
Profil
Lepsi bude ale vyuzit onsubmit v deklaraci formulare.
<form ... onsubmit="return potvrzeni()">
OCapek
Profil *
Diky, pouzil jsem udalost tlacitka. Funguje -- a konev setri vodou
Pachollini
Profil
Při použití události onclick u tlačítka se formulář při stisknutí enteru odešle bez ptaní. Proto je lepší přiřadit dotaz události onsubmit u formuláře.
Hu GO
Profil *
Mám podobnej dotaz tak se přifařim pod toto téma:

mám stránku, na které je formulář a na tu stránku pouštím uživatele jen jednou za den (to je v PHP). Problém je v tom, že formulář je velký a lidi občas zmáčknou něco, co je hodí zpět, nebo form odešlou moc brzo.

DOTAZ:
JAK UDĚLAT V JAVASCRIPTU CONFIRM HLÁŠKU, která se spustí při ONUNLOAD a pokud uživatel zmáčkne "storno", zůstane na stránce?

Já se o to pokoušel takhle:

<body onunload="return zaptejse()">
...
<script type="text/javascript" language="Javascript">
function zaptejse() {
opravdu= confirm('Opravdu chcete opustit stránku?')
if (opravdu == false) return false;
else return true;
}
</script>

Ale problém je v tom, že ať zmáčknu co chcu, odejdu na druhou stránku. PLS help díky.
error414
Profil *
<body onunload="return zaptejse()">
...
<script type="text/javascript" language="Javascript">
function zaptejse() {
opravdu= confirm('Opravdu chcete opustit stránku?')
if (opravdu == false) history.go(0);
else return true;
}
</script>
<a href="neco.html">gdfg</a></body>
</html>
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0