Autor Zpráva
djtomka
Profil
Potreboval by som vysvetliť stránkovanie. Myslím také ako je napríklad tu:
str. 1 http://www.tipyatriky.sk/vytvarame-www
str. 2 http://www.tipyatriky.sk/vytvarame-www?page=1
str. 3 http://www.tipyatriky.sk/vytvarame-www?page=2
Nechcem mať totiž na stránke každú stránku ako iný súbor.
A potom ešte či by sa nedalo trebars niečo také:
www.stranka.server.sk/elektronika/články?id=15

A zobrazila by sa ÚPLNE iný článokako keby som zadal:
www.stranka.server.sk/elektronika/články?id=14

Budem potrebovať aj MySQL databázu? Ak áno prosím aj o tabulku...
Vopred díki... každý niekedy začína :(
Joker
Profil
djtomka
Potreboval by som vysvetliť stránkovanie
To už se to někde řešilo.
www.stranka.server.sk/elektronika/články?id=15
A zobrazila by sa ÚPLNE iný článokako keby som zadal:
www .stranka.server.sk/elektronika/články?id=14

Tak to je triviální, ta proměnná ID znamená ID článku a prostě se vezme článek s daným ID.

Budem potrebovať aj MySQL databázu?
Nikoli nezbytně, ale obvykle ano.

Ak áno prosím aj o tabulku...
To se nedá takhle říct, závisí na konkrétních požadavcích.
djtomka
Profil
Tak to je triviální, ta proměnná ID znamená ID článku a prostě se vezme článek s daným ID
A odkial vezme? z databáze? Lebo z databáze by som ešte jak tak chápal ale keď je nezbytná tak to neviem jako bez použitia.
Nikoli nezbytně, ale obvykle ano.
Joker
Profil
djtomka
A odkial vezme? z databáze?
No samozřejmě musí být *někde* uložené. Ale *někde* nemusí být jen databáze. Teoreticky by to mohlo být uložené někde v XML, nebo by to mohl být název souboru a podobně.

Stručně řečeno v tom parametru je uložená identifikace toho článku v úložišti dat, samozřejmě v takovém formátu, aby skript podle toho dokázal ten článek najít (jinak by to byla identifikace na dvě věci :-) )
grimword
Profil
vysvetleni primitivniho strankovani

v databazi mas clanky ocislovane od jednicky po sedesatku (sedesat clanku),STRANKOVANI: odkazy na strany 1 - (href="clanek.php?strana=1") 2 - (href=" clanek.php?strana=2") 3... , v souboru clanek.php bude skript, ktery ziska promennou STRANA, jestlize bude rovna 1 tak zobrazi nadpisy clanku 1 az 10, jestlize bude rovna 2, tak zobrazi nadpisy clanku 11 az 20 atd.
djtomka
Profil
vysvetleni primitivniho strankovani
Tato tema sa vola Problemy v zacatcich..

No už asi viem ako nato ale nedami sa opytat pre istotu:

Ako bude vyzerať subor clanek.php?
Ako budem članky pridavať do databázy?
srigi
Profil
Preco ludia necitaju ten skvely serial na linuxsofte?
grimword
Profil
djtomka
promin za zmateni, clanek.php je v mem vysvetleni pouze stranka, ktera bude vypisovat nadpisy clanku po deseti, konkretni cely clanek se bude zobrazovat v jinem skriptu (zobraz.php?clanek=36) - vse potrebne se dozvis, jak jiz bylo receno, v clancich na linuxsoft.cz/php
djtomka
Profil
Toto som si spravil na zobrazovanie tých článkov:

prcl.php (pridanie clánku)
<form name="form1" method="post" action="spcl.php">
Vstup do databázy:<br>
Host:<input name="host" type="text" id="host" value="****"><br>
Meno:<input name="user" type="text" id="user"><br>
Heslo:<input name="passwd" type="text" id="passwd"><br>
Článok<br>
<textarea name="clanok" type="text" id="clanok" cols="120" rows="30" wrap="off"><br>
Pridat clanok s ID:<br>
<input name="id" type="text" id="id">
<input type="submit" name="Submit" value="Odoslať"></form>


spcl.php (zapísanie do databázy)
<?
$conn=MySQL_Connect ($host,$user,$passwd); 
mysql_select_db (ty_komp,$conn); 

$result=MySQL_Query("INSERT INTO komentare VALUES ('$id', '$clanok')", $conn);
MySQL_Close($conn);
echo "Pridaný <a href='cl.php?id=$id'>tu</a>";
?>


NO tak toto zatial funguje...

cl.php (vypis članku z databazy)
<?
include("spojenie.php"); 
$conn=MySQL_Connect ($host,$user,$passwd); 
mysql_select_db ($db,$conn); 
MySQL_Query("SELECT clanok FROM clanky WHERE id=$id",$conn); 
 
$clanok=MySQL_Fetch_Array[clanok]; 
 
echo "$clanok";
 
MySQL_Close($conn);
?>


...ale toto nefunguje.. píše že:
Parse error: syntax error, unexpected '[' in /home/free/tym.sk/k/komp/root/www/stranky/mysql/cl.php on line 7
Prosím opravte mi tento skript


Pre istotu vam dam aj spojenie.php ale ten s tým nemá nič:
<?
$host="****";
$user="****";
$passwd="****";
$db="****";
?>
djtomka
Profil
Už nic cele to bolo zle ale linuxsoft to vyriešil :D

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: