Autor Zpráva
Alias7
Profil *
Dobrý den.
Trochu mne štve IE.Opera i FF zobrazí obrázek ve formátu .png (průhledné pozadí) tak má být.
Toto je správné zobrazení:
[img] [/img]

Zato IE mě z toho udělá toto:
[img] [/img].

Zapsané v html jsou takto:
<div style="position: absolute; top: 70%; left: 20%;"><img
 style="width: 100px; height: 35px;" alt="navstevni_kniha"
 src="../navstevni_kniha.png"><br>
</div>
<div style="position: absolute; top: 65%; left: 20%;"><img
 style="width: 100px; height: 35px;" alt="spratelene_weby"
 src="../odkazy.png"><br>
</div>
<div style="position: absolute; top: 60%; left: 20%;"><img
 style="width: 100px; height: 35px;" alt="kalendar_akci"
 src="../akce.png"><br>
</div>
<div style="position: absolute; top: 55%; left: 20%;"><img
 style="width: 100px; height: 35px;" alt="napojovy_listek"
 src="../napojovy_listek.png"><br>
</div>
<div style="position: absolute; top: 70%; left: 20%;"><img
 style="width: 100px; height: 35px;" alt="navstevni_kniha"
 src="../navstevni_kniha.png"><br>
</div>
<div style="position: absolute; top: 65%; left: 20%;"><img
 style="width: 100px; height: 35px;" alt="spratelene_weby"
 src="../odkazy.png"><br>
</div>
<div style="position: absolute; top: 60%; left: 20%;"><img
 style="width: 100px; height: 35px;" alt="kalendar_akci"
 src="../akce.png"><br>
</div>
<div style="position: absolute; top: 55%; left: 20%;"><img
 style="width: 100px; height: 35px;" alt="napojovy_listek"
 src="../napojovy_listek.png"><br>
</div>


Poradíte mě prosím jak ne tu obludu IE ?
Děkuji
Alias75
Profil
Omlouvám to jsem byl já , ale zapoměl jsem se přihlásit.
Nox
Profil
http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms532969(VS.85).aspx
Alias75
Profil
No to jsem z toho ještě větší jelen než jsem byl před tím.Ne že bych neuměl číst , ale já (nepanimáju pa anglicky).No nic snad někde něco v CZ ještě seženu .
Nebo bude někdo tak hodný a lehce mě to osvětlí v naší mateřštině?
Děkuji

Edit:Tak jsem nakonec uspěl.Když by někdo měl podobný problém tak uvedu moje řešení.
Stačilo napsat , že podpora je od verze IE7 , nebo pomocí filtru
<!--[if lt IE 7.]>
<script defer type="text/javascript" src="pngfix.js"></script>
<![endif]--> 


Cituji zdroj:"Vzhledem k využití zmíněného filtru funguje tento postup pouze v Internet Exploreru 6 a 5.5. Starší verze prohlížeče filtr nepodporují, IE7 pak zvládá průhledné PNG i bez tohoto postupu. Připojený JavaScriptový soubor je nutné umístit mezi podmínkový komentář sledující, zda je použit Internet Explorer starší než verze 7. Tato podmínka se navíc v jiných prohlížečích nevyhodnocuje a je plně validní, nemusíte se tedy bát ji v kódu použít."

Celý článek z webu MAXIOREL.
Nox
Profil
Alias75
Bohužel to nejspíš nefunguje na background, což je hodně velké mínus, navíc to stejně používá to co jsem psal
(když si to dáš do googlu tak to v češtině určitě taky najde odkazy)
Bubák
Profil
pngfix.htc se dá použít i na pozadí. Sice to má nějaká omezení, ale v 80% (to jsem plácnul) se s tím dá vystačit.
http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=7&topic=75 220
Alias75
Profil
Ok díky všem za rady .V IE 7 stím opravdu není problém a jak psal Bubák tak to jde také.
el GeKoN
Profil *
Zdravím...jen píšu všem na které narazím, kteří by to mohli vědět - Mám IE7 a nezobrauje mi obrázky ve formátu .png .... co s tím??? Neví někdo??? Pište mi pls na email spate@atlas.cz .... díky moc

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: