Autor Zpráva
bugiwoogi
Profil *
Ahoj vsichni,

Poradte prosim.

je lepsi mit vsechny stranky webu (napr. kontakty.html, produkty.html atd) v hlavnim adresari spolu s index.html a nebo zvlast v podadresari napr. templates? Jaky to ma vliv na rychlost nacitani stranek, a take na prohledavani stranek roboty?

Vsem dekuji za odpoved.

Roman
Jan Tvrdík
Profil
bugiwoogi
Řekl bych, že záleží na architektuře webu. U jednoduchých webů bych ale klidně dal všechno na jednu úroveň.
joe
Profil
Záleží na tobě, mě se nejpřehlednější řešení zdá nějaké takové:


content
---> kontakt.html
---> info.html
---> prace.html

images
---> obrazek.jpg
---> back.png

style.css
index.php
Dranel
Profil
bugiwoogi
Souhlasím s joem. Používám přesně toto třídění. Až na to že v češtině: stranky, obrazky a index.css :)
vydrus
Profil
bugiwoogi
Lepší je to mít v jednom adresáři. Už jenom kvůli lepšímu zálohování. U galerie, jako mám já, je to přímo nutné. Protože kdybych stahoval pokaždé soubory např. v adresáři Mlhoviny, tak bych sice stáhl index.php, ale musel bych vzít sebou i obrázky. To je nepraktické.

Čili přednostňuji:

/
--->index.php
--->mlhoviny.php
--->styl.css
--->favicon.ico
--->robots.txt
/img
--->mlhoviny
/img/mlhoviny
--->mlhovina1.jpg

Tuto strukturu mám a nestěžuji si.


Pokud na vaše stránky někdo odkazuje, není trapné, kdybyste tam měli do očí bijící adresář content? A navíc bez něj je to kratší. Ano, existují výhody adresářů, a to takové, že to je utříděné a mají hezkou adresu bez koncovky třeba .php.
Jan Tvrdík
Profil
mají hezkou adresu bez koncovky třeba .php
To není výhoda adresářů, spíš mod_rewrite
Timy
Profil
vydrus
„Pokud na vaše stránky někdo odkazuje, není trapné, kdybyste tam měli do očí bijící adresář content?“
Proč by musel být v adrese vidět adresář content? To se dá normálně includovat.
Dranel
Profil
vydrus
Asi tak. Vůbec mě nenapadlo, že to někdo pobere tak, že bude ten adresář v URL :)
Akacko
Profil
Ja delam adresare vetinou takto
/index.php
/css/
--->style.css
/img/
--->whatever/
/files/
--->news/
--->--->news.php
--->--->smt.php
--->articles/
--->--->articles.php
--->--->article.php
../important
../--->dulezite soubory obsahujici hesla apod. Pripojeni k mysql, konfigurace apod.

Docela mi tento strom vyhovuje. To deleni ve slozce files jsem zavedl pote, co jsem mel ve slozce files hodne *.php skriptu a uz skoro se v tom nedalo vyznat.
srigi
Profil
Pozeram, ze nikto tu nevyuzivate MVC frameworky. Mali by ste do toho investovat trocha casu, usetri to kopec roboty.
Str4wberry
Profil
TimyDranelem, předpokládáte z původního dotazu, že bugiwoogi používá nějaké skriptování na straně serveru, potažmo něco includuje? Mně to tak nepřijde.

Proto nám pověz, bugiwoogi, jestli kontakty.html, produkty.html atd. jsou statické HTML stránky, nebo se nějak používají k dalšímu sestavovaní. Je-li správně první možnost, doporučuji Ti mít vše v hlavním adresáři — ovšem pokud není web nikterak rozsáhlý. Je-li rozsáhlý a členěn do nějakých skupin, mohou být složky celkem vhodné.

Jaky to ma vliv na rychlost nacitani stranek, a take na prohledavani stranek roboty?
Žádný.
bugiwoogi
Profil *
no, ja jsem se puvodne ptal na strukturu stranek kvuli vyhledavacum. S tvorbou stranek zacinam, a moc toho nevim. Ale prijde mi divny proc google, zaindexoval hlavni stranku index.php, a jeste jednu vedlejsi, ale zbytek ne. Proto jsem se ptal, jestli struktura stranek ma vliv na prohledavani roboty. Stranku index.php mam v rootu, zbytek mam v podslozkach (images, templates, atd) a myslel jsem si ze napr. googlebot se podiva jenom na polozky v root, a na zbytek podslozek se v-re.

Sorry za ponekud hloupe otazky.
joe
Profil
bugiwoogi
Proto jsem se ptal, jestli struktura stranek ma vliv na prohledavani roboty
Nemá. Jen musíš mít stránky pospojované odkazy. To znamená, že třeba na stránce index.php budeš mít odkazy, které povedou na další stránky.

srigi
Co brání například v mnou uvedené struktuře adresářů použití MVC frameworku?

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: