Autor Zpráva
mates99
Profil *
Ahoj, nedavno jsem se pustil do upravy freeware eshopu OsCommerce. Tento obchod ma jednoduchou adminstraci, kde se vkladaji produkty, neco jako zadejte nazev produktu, popis a cenu. Jenze by to mel byt obchod se zajezdy a tam se lisi ceny podle terminu a podle toho, zda se jedna o dospelou osobu nebo o dite, Pridal jsem do te administrace 70 textovych policek kde se necha zadat deset terminu a ke kazdemu terminu sest cen, vse se uklada do mysql databaze. Na strance, kde bych potreboval ty ceny zobrazit jsem udelal tabulku a do ni je naskladal. Vse funguje dobre, ale problem je v tom, ze nekdy jsou k zajezdu jen tri terminy a nekdy je jich pet. Kdyz se zadaji jen tri terminy, tak ta tabulka zustane z pulky prazdna a vypada to dost blbe. Nastavil jsem v mysql, ze kdyz se nezada termin, tak tabulka v mysql ma hodnotu null. Potreboval bych tedy vzdy zjistit kolik bylo zadano terminu a podle toho zobrazit tabulku. Myslel jsem, ze to udelam takhle :

if ($product_info['termin_1']!=null) {$kkk="<tr>
<td class="style1" style="width: 80px; height: 25px;"><div align="center"><?=$product_info['termin_1']?></div></td>
<td class="style1" style="width: 90px; height: 25px;"><div align="center"><?=$products_price?></td>
<td class="style1" style="width: 90px; height: 25px;"><div align="center"><?=$products_price_2?></div></td>
<td class="style1" style="width: 90px; height: 25px;"><div align="center"><?=$products_price_3?></div></td>
<td class="style1" style="width: 90px; height: 25px;"><div align="center">Rezervovat</div></td>
</tr>";}

Jenze to nefunguje, proc si nemuzu do te promenne $kkk vlozit kus html kodu z ktereho bych pak poskladal tu tabulku? Neporadil by mi nekdo jiny zpusob jak na to?
Joker
Profil
Jenze to nefunguje
Asi je to rozbitý.
Co přesně znamená, že "to nefunguje"?
Jinak vložit kus HTML kódu do proměnné samozřejmě jde. Ovšem taky je pak potřeba tu proměnnou někde zobrazit.

Mimochodem, k tomu samotnému HTML kódu: Fuj!
mates99
Profil *
Co je na tom html kodu spatne? To stejne jeste neni finalni verze. To je my jasny, ze to nekde musim vyvolat, ale jde o to, ze kdyz tam vlozim ten kod, co jsem psal tak mi to pak hodi tuhle chybu
Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in D:\inetpub\wwwroot\rivmay2707\product_info.php on line 283
a v radku 283 je <td class="style1" style="width: 80px; height: 25px;" ><div align="center">Termín</div></td>.
Ze by byla chyba v tom, ze to neni v jednom radku?
mates99
Profil *
Tak tim ze to neni v jednom radku to nebude, chyba je stejna jen je v radku 282.
mates99
Profil *
Sakra jsem tam vlozil jinou cast tabulky. V te radce co je chyba je <td class="style1" style="width: 80px; height: 25px;"><div align="center"><?=$product_info['termin_1']?></div></td> .
fandaa
Profil
Buď toto:
if ($product_info['termin_1']!=null) {$kkk='<tr>
<td class="style1" style="width: 80px; height: 25px;"><div align="center">'.$product_info['termin_1'].'</div></td>
<td class="style1" style="width: 90px; height: 25px;"><div align="center">'.$products_price.'</td>
<td class="style1" style="width: 90px; height: 25px;"><div align="center">'.$products_price_2.'</div></td>
<td class="style1" style="width: 90px; height: 25px;"><div align="center">'.$products_price_3.'</div></td>
<td class="style1" style="width: 90px; height: 25px;"><div align="center">Rezervovat</div></td>
</tr>';} 

nebo toto:
if ($product_info['termin_1']!=null) {$kkk="<tr>
<td class=\"style1\" style=\"width: 80px; height: 25px;\"><div align=\"center\">".$product_info['termin_1']."</div></td>
<td class=\"style1\" style=\"width: 90px; height: 25px;\"><div align=\"center\">".$products_price."</td>
<td class=\"style1\" style=\"width: 90px; height: 25px;\"><div align=\"center\">".$products_price_2."</div></td>
<td class=\"style1\" style=\"width: 90px; height: 25px;\"><div align=\"center\">".$products_price_3."</div></td>
<td class=\"style1\" style=\"width: 90px; height: 25px;\"><div align=\"center\">Rezervovat</div></td>
</tr>";} 
Joker
Profil
mates99
Co je na tom html kodu spatne?
U každého prvku jsou zbytečně kopírované tytéž styly a pravděpodobně jsou tam v závislosti na tom, jestli jde nebo nejde o tabulku zbytečné buď prvky <div>, nebo <tr> a <td>
mates99
Profil *
Thanks uz to slape, ted ani nevim kde byla chyba.
fandaa
Profil
mates99
Neměl jsi eskapované uvozovky.
mates99
Profil *
Neměl jsi eskapované uvozovky.
Jo jo, uz to vidim.
Harwen
Profil
Ty uvozovky by byly to poslední. Prasárna bylo vrazit tam další <? ?> .... :-) Jen aby to neudělal příště znova :-)
SkIpPeR
Profil *
Prosim vás, mám web o naši skupině a mam tam podmenu z PHP a hlasí mě to chybu:
Parse error: syntax error, unexpected T_IF, expecting ',' or ';' in /home/free/tym.cz/b/blinds/root/www/test/index.php on line 53


Řádek 53 je:
              <li><a "if ($_GET['page']=='skipper') {echo 'class="link1"'}; else {echo 'class="menu1"'};" href=\'?page=skipper\'>SkIpPeR</a></li>


a kolem to vypadá takto:
			   <li><a class="menu" href="?page=kapela">Kapela</a><?php
      $str = array('kapela','skipper','fefalas','nico','fejlik','hudy','pavian'); // stranky  pro ktere plati podmenu
                  if (in_array($_GET['page'],$str)) {
                  echo "
          <ul>
              <li><a "if ($_GET['page']=='skipper') {echo 'class="link1"'}; else {echo 'class="menu1"'};" href=\'?page=skipper\'>SkIpPeR</a></li>
              <li><a "if ($_GET['page']=='fefalas') echo 'class="link1"'; else echo 'class="menu1"';" href='?page=fefalas'>Fefalas</a></li>
              <li><a "if ($_GET['page']=='nico') echo 'class="link1"'; else echo 'class="menu1"';" href='?page=nico'>Nico</a></li>
              <li><a "if ($_GET['page']=='fejlik') echo 'class="link1"'; else echo 'class="menu1"';" href='?page=fejlik'>Fejlik</a></li>
              <li><a "if ($_GET['page']=='hudy') echo 'class="link1"'; else echo 'class="menu1"';" href='?page=hudy'>Hudy</a></li>
              <li><a "if ($_GET['page']=='pavian') echo 'class="link1"'; else echo 'class="menu1"';" href='?page=pavian'>Pavián Hejduk</a></li>
          </ul>";
          }
      ?></li>

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: