Autor Zpráva
Skreaver
Profil *
caute,potrebujem mensiu help....proste robil som design webu div-y a thak,a stale som to kontroloval v Mozille...avsak ked som to pozrel v IE ,proste to inak zobrazi....rozmery niesu rovnake,ci uz v nadpisoch...citalsom tu na webe ze v IE sa zobrazi o jedno vacsie (napr h2 v mozille sa zobrazi ako h3 v IE)ako v mozille alebo opere,lebo je tham ten mod standartny a quirk a potrebuje prioste aby sa mi v IE preplo automaticky do toho standartneho modu....diky
panther
Profil
Skreaver
caute,potrebujem mensiu help
ahoj, potrebujem mensiu radu

robil som design webu div-y a thak
robil som design webu, divy a tak

Když budeš psát nějak normálně, možná to bude srozumitelnější.

IE trochu jinak počítá rozměry než FF (width, případně height). Doplň se Doctype
preca1
Profil
přečti si tohle

jestli to nepochopíš hned, tak si to přečti ještě jednou. prostě to čti a zkoušej dokud to nepochopíš. já (s průměrnou (možná i pod-) inteligencí) sem to pochopil. tak se snaž a neptej se hned. pro příště ti poradim, ať zkusíš google nebo vyhledávání na jpw.

já sem si otevřel jpw, zadal sem do hledání quirk a je to první odkaz. nejdřív hledej, pak hledej ještě jednou, a teprv pak se ptej. naučíš se toho mnohem víc a budeš víc samostatnější, což se v životě hodí
peta
Profil
Skreaver
pokud ti jde o velikost pisma, tak je treba zvolit takovy font, ktery se graficky zobrazuje v obou prohlizecich stejne pri zadani stejneho PX rozmeru.
Pokud to mas, pak je treba pro BODY nastavit velikost pisma v PX. Od teto chvile jakekoliv dalsi pismo v body nastavene na % by se melo pocitat shodne.
Kdyz to tak neudelas, tak ma kazdy prohlizec pro body nastaven jiny rozmer a prepocitani na % dopadne tak, ze nekde mas velikost n a jinde n+1 nebo n-1.

Pri zobrazovani sirky FF a IE pocita jinak rozmery s ohledem na ramecky a jinak se odpocitavaji marginy a paddingy, pokud to mas oramovane nebo ne.
Neni probllem to spravit pro IE takovou ne moc peknou veci
width:321px; _width:123px;
ale je to jednoduche a funguje to. Pry se to ma komplikovat s IE7, ale nemam odzkouseno.
Dalsi takovou chybu jsem videl takovouto
width:321px; width:"123px";
Kde tam uvozovky nemaji, co delat, tak to FF nebral v uvahu.
Problem vsak takove chyby je, ze zbytek stylu za ni nemusi prohlizec pak chtit po nejblizsi } .
Railbot
Profil
Kdyz to tak neudelas, tak ma kazdy prohlizec pro body nastaven jiny rozmer...
Nesmysl. Pro body lze veliksotp ísma nastavit různým způsobem a docílí se stejného efektu.

Pri zobrazovani sirky FF a IE pocita jinak rozmery s ohledem na ramecky a jinak se odpocitavaji marginy a paddingy
Další nesmysl. Platí jen pro IE v quirku.

Pry se to ma komplikovat s IE7, ale nemam odzkouseno.
IE7 vlastnosti s podtržítkem ignoruje.

Skreaver
Nenech si od peta radit, rád píše blbosti a mate začátečníky.
Skreaver
Profil *
dakuem za rady..ale nic nejako nepomaha....dam tu svoju stranku vo vystavbe a poradte keby ste ze vedeli...pozriet si to v IE a mozille a uvite rodziely....dakujem....
Skreaver
Profil *
www.skreaver.wz.cz
peta
Profil
Railbot
A pan chytrej. :)

Skreaver
On uz to psal panther a preca1. Kterou z tech rad jsi si vzal k srdci a provedl upravy?
Podle tve reakce soudim, ze cekas, ze to nekdo udela za tebe a rekne tyto radky zmen takto. Timto zpusobem tady pise mnoho lidi.

Krome podtrzitka se da pouzit platny CSS zapis, ktery zas IE obvykle nezna
a b {}
a>b {}

Odkaz na stranku mnohe resi.
FF chybova konzola pise:
Varování: Chyba při parsování hodnoty vlastnosti 'margin'. Deklarace vynechána.
Zdrojový soubor: http://www.skreaver.wz.cz/style.css
Řádek: 14
Varování: Neznámá vlastnost 'heigth'. Deklarace vynechána.
Zdrojový soubor: http://www.skreaver.wz.cz/style.css
Řádek: 37
Varování: Očekávána barva, ale nalezeno 'F0F0F0'. Chyba při parsování hodnoty vlastnosti 'background-color'. Deklarace vynechána.
Zdrojový soubor: http://www.skreaver.wz.cz/style.css
Řádek: 48
Varování: Chyba při parsování hodnoty vlastnosti 'background-position'. Deklarace vynechána.
Zdrojový soubor: http://www.skreaver.wz.cz/style.css
Řádek: 68
Varování: Neznámá vlastnost 'text-decoraion'. Deklarace vynechána.
Zdrojový soubor: http://www.skreaver.wz.cz/style.css
Řádek: 130
Varování: Očekávána deklarace, ale nalezeno '{'. Přeskočeno na další deklaraci.
Zdrojový soubor: http://www.skreaver.wz.cz/style.css
Řádek: 132
Varování: Neočekávaný konec souboru při hledání uzavírací } deklaračního bloku.
Zdrojový soubor: http://www.skreaver.wz.cz/style.css
Řádek: 136
Chyba: _gat is not defined
Zdrojový soubor: http://www.skreaver.wz.cz/
Řádek: 12
Po opraveni vsech techto chyb ma smysl pokracovat v diskusi. Dej pak vedet.
U nekterych P a H budes muset nastavit margin/padding na 0.

Railbot
A je pritom zvlastni, ze nakonec mam pravdu a ma zapsane CSS vlastnosti chybne. Aha.
A je zajimave, tez, ze ma presne ten problem s marginem, o kterem jsem psal, ze se mu pocita jinam nez predpokladal.
Skreaver
Profil *
Railbot
A pan chytrej. :)
Skreaver
On uz to psal panther a preca1. Kterou z tech rad jsi si vzal k srdci a provedl upravy?
Podle tve reakce soudim, ze cekas, ze to nekdo udela za tebe a rekne tyto radky zmen takto. Timto zpusobem tady pise mnoho lidi.



No uz sa mi to podarilo secko opravit..a uz som prisiel aj na par inych veci...nie ,necakal som zeby to neikto za mna urobil,len som si uz s tym nevdel dat rady.....ale este stale to nie je dokonale....ale dik....dost mi to pomohlo...

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: