Autor Zpráva
kiu
Profil *
Ahoj,potřebuju poradit,jak vystředit stránky,které jsou s rámy.Chtěl bych,aby byly stránky uprostřed a kolem volné místo.Díky
Charlie
Profil
Celý obsah obalíš do divu a tomu nastavíš požadovanou šířku. A až do toho divu umístíš frameset.
kiu
Profil *
Nějak mi to nejde.Někde mám asi chybu
Charlie
Profil
Tak sem hoď odkaz na tvoje stránky nebo aspoň kus kódu.
kiu
Profil *
Nevím asi,jak správně ten div napsat
Petra
Profil
kiu
Za <body> napiš jeden <div> a před </body> ho ukonči </div>.

Do CSS souboru napiš

body {text-align:center}
div {text-align:left; margin:0 auto; width:760px}
kiu
Profil *
Ale FRAMESET se přece nezadává do BODY,nebo ano ??
Charlie
Profil
kiu, všechno se dává do body.
Petra
Profil
kiu každý HTML dokument má <body> a do něj se píše celý obsah stránky, tj. i <frameset>
kiu
Profil *
Ale i v popisech rámů v Jak psát web je FRAMESET za tagem HEAD ????????
Martin Kuželka
Profil
Petro, kiu má pravdu frameset do body opravdu nepatří.
kiu
Profil *
Když dáš FRAMESET do BODY,tak se ti nic nezobrazí ???????!!!!
kiu
Profil *
MARTIN už jsem na to koukal teď vyjeveně :o) ,protože tohle náhodou vím jistě,tak jsem se lekl,jak je to možné
Petra
Profil
Ajo, omlouvám se, body se vlastně píše místo framesetu, jdu se někam stydět :-)
kiu
Profil *
to nic :o) ,poradíš mi ,jak ten DIV teda napsat ???
Charlie
Profil
Mno, já se taky omlouvám. Frameset jsem použil snad jednou a byl jsem přesvědčen, že se dává do body.
Charlie
Profil
A co kdybys dal framesetu šířku přes CSS?
kiu
Profil *
Takhle mám napsaný úvod a potřebuju,aby to bylo umístěno uprostřed a okolo bylo bílo


<html>
<head>
<title></title>
</head>
<frameset cols="190,*" border="0">
<frame name="menu" noresize="noresize" src="levy.html" scrolling="no" marginwidth="0" marginheight="0">
<frameset rows="120,*" border="0" >
<frame name="horni" noresize="noresize" src="horni.html" scrolling="no" marginwidth="0" marginheight="0" >
<frame name="hlavni" src="hlavni.html" scrolling="no">
<noframes>
</noframes>
</frameset>
</frameset>
<body bgcolor="white">

</body>
</html>
kiu
Profil *
to jsem nikdy nezkoušel.jdu to vyzkoušet
Martin Kuželka
Profil
Teď mě opravdu napadá pouze umístit do stránky iframe, který můžeš umístit do divu, a v tom iframu bys potom načetl tu stránku s rámy.
kiu
Profil *
O tom už jsem také přemýšlel.Asi to udělám úplně jinak.Buď přes tabulky,nebo iframe.Nikdy jsem s rámy nedělal,tak mě to docela zarazilo,že mi to nešlo.Díky vám všem
Charlie
Profil
Martin Kuželka, takhle by vznikly dvakrát nepřístupné stránky. Taky mě to napadlo.
Martin Kuželka
Profil
Charlie: no jasně, ale jaký je rozdíl mezi nepřístupnými a dvakrát nepřistupnými stránkami? ;-)
Charlie
Profil
Martin Kuželka, teoreticky dvojnásobný, prakticky žádný :D
Honza Hučín
Profil
Ještě mě napadá jedna prasárna, ale mohla by fungovat. Zkus definovat vlevo i vpravo o jeden frame víc, dej do nich jen kostru HTML dokumentu bez obsahu. Pak to bude vypadat jako prázdný prostor. To samé nahoře a dole.
Jirka-web
Profil *
Uff, teď to nějak nechápu
Div ce píše nějak takto
<div class="pod_lev">
a tady nějaky text<br>
<p>ahoj</p>
<a href> xxx > nevim nic me nenapada</a>
atd...
</div>
toto píšeš do <body> dále vše definuješ v css
.pod_lev {no a tady nějaké ty vlastnosti, jako jsou okraje, vycentrovávání obsahu atd}
SQi
Profil
nechceš to raději zkusit bez těch rámů...sám na to později přijdeš, že nejsou nic extra, začít to předělávat do nerámové podoby můžeš hned

pokud se ti líbí vlastnosti framů dají se nahradit:

pořád na jednom místě > v css vlastnost block myslím
pořád jeden a ten samý obsah > include / require v php
kiu
Profil *
Díky všem ,už jsem to předělal na tabulku
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.