Autor Zpráva
arcadosi
Profil
Doteraz som robil stranky pomocou tabuliek a CSS.Dozvedel som sa, ze lepsie je to bez tabuliek pomocou DIVov, povedal som si OK, naucim sa pomocou DIVov, napisal som si tento kod:
(JE TO LEN TO NAJDOLEZITEJSIE)
<style type="text/css">
.vrch {background-image:url(images/vrch.jpg);
background-repeat:no-repeat;
width: 800px;
height: 43px;}
.stred { background-image:url(images/stred.jpg);
background-repeat:repeat-y;
width: 800px;
height: 43px;}
.spod {background-image:url(images/spod.jpg);
background-repeat:no-repeat;
width: 800px;
height: 43px;}
</style>
</head>
<body>
<div align="center">
<div class="vrch"></div>
<div class="stred" align="center">
<p style="color:#000000;">Text straaaanky</p>
<p style="color:#000000;">Text straaaanky</p>
<p style="color:#000000;">Text straaaanky</p>
<p style="color:#000000;">Text straaaanky</p>
<p style="color:#000000;">Text straaaanky</p>
<p style="color:#000000;">Text straaaanky</p>
<p style="color:#000000;">Text straaaanky</p>
<p style="color:#000000;">Text straaaanky</p>
<p style="color:#000000;">Text straaaanky</p>
</div>
<div class="spod"></div>
</div>
</body>

A tu si vysledky:
V editore 'Dreamweaver 2004 MX': http://umpa.ic.cz/div/Dreamweaver.jpg
Firefox: http://umpa.ic.cz/div/Firefox.jpg
Opera 7.52: http://umpa.ic.cz/div/Opera.jpg
Internet Explorer: http://umpa.ic.cz/div/IE.jpg

Tak sa pytam, ze co je zle ??? a preco sa ani jeden prehliadac nezhoduje a ako to optimalizovat.
Petra
Profil
Chyba je v tom, že ten "stred" má nastavenou výšku 43px, tam se prostě těch asi 10 řádků nemůže vejít, nech být výšku automatickou.
arcadosi
Profil
Hmm, to ma uz napadlo, ale vysledok napravi len to, ze vsade sa to zobrazuje rovnako, ale rovnako chybovo a to takto:
http://umpa.ic.cz/div/rovnaky.jpg
Stale neviem co s tim :(.
Poradte este nieco.
arcadosi
Profil
Oprava, IE to zas zobrazilo spravne.
arcadosi
Profil
Prisiel som nato, ze ak pouzijem: <p>text</p>, a to zopakujem, ako to mam v prvom prispevku, tak vtedy sa mi to oddeli na vrchu a na spodku, ale ak pouzijem len: text<br>text<br> tak sa to nestane, to ma byt co za blbost ?
skusal som aj vypnut .stred{margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;}, ze ci sa to nehodou nejako samo nezapina, ale nepomaha :(
Co mam spravit ?
arcadosi
Profil
VYRIESENE :)
Som zasiel na jakpsatweb.cz a tam take, ze DIV a SPAN,mno a tam som sa dozvedel, ze ta medzera v <p> tagu sa da vypnut a to ona mi sposobovala tie problemy ;)
YES YES YES som dobry, teda YOHU je dobry :)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0