Autor Zpráva
pirik
Profil *
Ahoj,
můžete se mi prosím podívat na můj kod a poradit mi proč v tom má takový zmatek, proč se mi to nezobrazilo stejně jako na
http://www.jakpsatweb.cz/priklady/css-sloupce.html
Můj web je www.pavelzjihlavy.wz.cz a css styl vypadá takto:
Proč mám ty odkazy nahoře apod.?
Moc děkuji za radu.

#obsah {position: absolute; width: 500px; top: 120px; left: 150px}
#hlavicka {position: absolute; width: 760px; height: 120px; top: 50px; left: 0px}
#levy {position: absolute; width: 150px; top: 120px; left: 0px}
#pravy{position: absolute; width: 110px; top: 120px; left: 650px}
#levy {background-color: green; color: white}


#levy H3 {color: black}

#levy a:link {color: yellow}

#levy a:visited {color: silver}

#levy a:hover {color: red}
mark
Profil
ono by to aj fungovalo, lenže do tých stĺpcov treba dať nejaký text, keď tam nedáš nič, tvoj prehliadač nastaví , že <div> má nulovú výšku a potom sa môžeš čudovať, prečo ti to nezobrazuje...v tvojom kóde treba ešte nastaviť pravý stĺpec na zeleno a taktiež aj nastaviť petičku, ale keď pozerám na ten príklad.....

ono je to príklad na poziciovanie, ak chceš tak robiť web trsánku, doporučujem si dobre preštudovať CSS
a najmä loyouty. Ak chceš príklad, doporučujem si pozrieť tento, skvelý príklad na taký loyout, ktorý si chcel robiť na stvojej vlastnej stránke, s tým rozdielom, že sú stĺpce nastavené na rovnakú dĺžku, je správne nastavená pätička a je rozťahovací (obsah sa rozťahuje a celý loyout sa tak vlastne prispôsobí na širku monitoru) ....
Lexter
Profil
pirik
Zkus se vybodnout na tento příklad a podívej se spíš na float. Absolutní pozicování dělá neplechu a už se nenosí.

V podstatě jde o to, aby sis vytvořil jednotlivé sloupce, těm nastavil šířku a vyfloatoval je třeba všechny doleva či do prava nebo kombinuj a vubec.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: