Autor Zpráva
Jake Buchar
Profil
nevite jak zrusit CSS v HTML kodu.

myslim to tak ze jesi nejsou nejake znacky kterymi bych ohranicil ten text ktery chci zbavit stylu.


dekuji
panther
Profil
Jake Buchar
tag na to není, šlo by to nějakou třídou, která by měl nastavenou barvu, background atd. tak, co považuješ za výchozí
Philber
Profil
v prohlížečích je možnost vypnutí stylů
jefitto44
Profil
Nastavíš si parametry CSS pre celý text do class

teda:

. xyz{
color: farbapisma;
background-color: farbapozadia;
a ešte všetky iné vlastnosti
}

V html napíšeš na začiatok pod <body>
<div class="xyz">
A tu píšeš text
</div>
Tu je text so zrušeným CSS
<div class="xyz">
Tu je zase text s CSS štylom

Pozor, ak máš stránku v tabuľke, tak daj <div> až do tabuľky, resp. do bunky, kde máš text
PS: Dá sa to aj cez id (#)
PS2: Neviem, či to validator vezme a ani ma to nezaujíma (hlavne, že funguje) :D
peta
Profil
Jake Buchar
vizPhilber
FF - zobrazit - styl stranky - bez stylu
FF - develop toolbar plugin - css - disable styles
Muzes styl pridat jako externi, pak vypnuti muzes proves javascriptem:
<link typ=css href=style.css id=styl>
<button onclick="document.getElementById('styl').href='';">Vypni</button>
Medvídek
Profil
4 peta
Opět si nepochopil o co autorovi jde :)

Jde mu o to, že když si nastyluje třeba tag p, tak jestli existuje nějaký tag pro zrušení stylu pouze pro vybrané případy.
Čili všem odstavcům chce třeba nastavit padding na 10, ale jeden jediný chce mít uplně bez stylu.
Joker
Profil
Jake Buchar
Tag na zrušení stylu neexistuje, protože prostě každý prvek nějaký styl má.
Buď mu nastavíte styl přímo, nebo mu nějaký styl přidělí prohlížeč.

Řešením by bylo například do nějaké třídy zkopírovat výchozí styl prohlížeče pro daný prvek (což je asi to, co myslíte jako "bez stylu") a danému prvku prostě nastavit tu třídu.
peta
Profil
Medvídek
a, pan si zmenil prezdivku.
Zalezi na tom, jak se prepsani stylu pouzije, vime?
Tva odpoved je v celku taky nepouzitelna, tak bych moc nemachroval Bubaku.

Jake Buchar
Takze jeste jinak. Budu predpokladat, ze ti schazi zakladni znalosti.

Obvykle se styl prirazuje pomoci class.
<ul class=menu>
<li><a href="#">odkaz</a></li>
<li><a href="#">odkaz</a></li>
<li><a href="#">odkaz</a></li>
</ul>

Obvykle se stranka stavi z bloku, ktere chces nejak ostylovat
<div class=menu>
<ul>
<li><a href="#">odkaz</a></li>
<li><a href="#">odkaz</a></li>
<li><a href="#">odkaz</a></li>
</ul>
</div>
jinde ve strance opet
<div class=menu>
<ul>
<li><a href="#">odkaz</a></li>
<li><a href="#">odkaz</a></li>
<li><a href="#">odkaz</a></li>
</ul>
</div>

A tim se da problem vyresit. Ostylujes jen to, co potrebujes a neni treba premyslet nad tim, jak ostylovani zrusit.
Samozrejme muzes stylovat do hloubky a stylovani potom zrusis treba dalsi class nebo jinou hloubkou.

<div class=cervene>
<span>A<span>h<span>o<span>j</span></span></span></span>
</div>
.cervene span {color:#FF0000;}
.cervene span span {color:#00FF00;}
.cervene span span span {color:#0088FF;}
.cervene span span span span {color:#0000FF;}
panther
Profil
peta
peto, peto, že ty zase plácáš kraviny..

<link type=text/css href=style.css id=styl>

<div class=menu><ul>..

když už dáváš příklady ze základů HTML, jak píšeš, tak je aspoň uváděj tak, jak by měly vypadat, tzn <menu>, které může mít případně class a další atributy.

<div class=cervene>
<span>A<span>h<span>o<span>j</span></span></span></span>
</div>

tenhle příklad je dalším z tvé vrcholné sbírky?
Chamurappi
Profil
<moderátorská-vsuvka>
Reaguji na peta:
a, pan si zmenil prezdivku. […] tak bych moc nemachroval Bubaku
Na celém širém světě tě kritizuje jen a jen Bubák, protože proti tobě má cosi osobního a protože Bubák je i Dero, Str4wberry, DoubleThink, Tomasds, panther, Joker, Mastodont a půlka lidí z forum.builder.cz. Jsem to i já. Všichni jsme Bubák. Druhá možnost je, že opravdu plácáš nesmysly a všímají si toho i lidé, kteří zrovna náhodou Bubák nejsou.

Tím, že budeš zavšivovat další a další vlákna podobnými výpady, dosáhneš akorát tvrdších postihů. Promazávání je pracnější než smazání.

Ostylujes jen to, co potrebujes a neni treba premyslet nad tim, jak ostylovani zrusit.
To už napsal včera stručněji jefitto44. Proč to opakuješ?
</>
Bubák
Profil
peto, peto, že ty zase plácáš kraviny..
Ale jednu dobrou radu jsem tam našel, to už tu párkrát zaznělo:
Ostylujes jen to, co potrebujes a neni treba premyslet nad tim, jak ostylovani zrusit.

peta
Samozrejme muzes stylovat do hloubky a stylovani potom zrusis treba dalsi class nebo jinou hloubkou.
Blábol. A tvá super ukázka sice funguje, ale je mimo téma.
<style>
.peta {display: none;}
</style>
<div class=peta>Peta floatuje
</div>

Nechápu, proč Medvídkovi říkáš "Bubáku".
Joker
Profil
Bubák
Ale jednu dobrou radu jsem tam našel, to už tu párkrát zaznělo:
„Ostylujes jen to, co potrebujes a neni treba premyslet nad tim, jak ostylovani zrusit.“

Ostyluje se stejně vždycky všechno...
V případě, kdy potřebuju nějaký svůj styl na všechno kromě jednoho prvku, je lepší si "přestylovat" ten jeden prvek, než všemu ostatnímu dávat nějakou třídu.
Str4wberry
Profil
Reakce na Jaka Buchara:
Nejspolehlivější je použít <iframe> pro vložení stránky s nestylovaným textem.


Reakce na Bubáka:
Řešením by bylo například do nějaké třídy zkopírovat výchozí styl prohlížeče pro daný prvek (což je asi to, co myslíte jako "bez stylu") a danému prvku prostě nastavit tu třídu.
Odkud zkopírovat? Výchozí styly prohlížečů jsou zhruba takové, ale tam jsou řešeny jen nejzákladnější věci.



Reakce na peta:
Pete, nejsi robot? Tazatel vznese dotaz a Ty mu na něj odpovíš zdánlivě příbuznými radami, které jsou v konečném důsledku celkem mimo.
Philber
Profil
a Jake Buchar se do této diskuze radši nevrací, hh
proč přidávat další banálnosti, když ani netušíme co přesně chce? nebo svůj dotaz na reakce ani neupřesnil, možností je hodně. A mě by celkem zajímalo k čemu tohle potřebuje, nemít na webu css... no jacku pověz!

EDIT: pomoc by pak byla snazší a lepší
peta
Profil
Chamurappi - Protoze to jefitto44 dost utrzkovite, tak jsem chtel uvest komplexnejsi reseni

<uzivatelska-vsuvka>
Chamurappi - zajimave, kolik lidi zas pise o mne misto toho, aby resilo problem a opet to moderator nechal bez povsimnuti
</uzivatelska-vsuvka>
Bubák
Profil
peta
Protoze to jefitto44 dost utrzkovite, tak jsem chtel uvest komplexnejsi reseni
Pokud myslíš ten zmatený HTML kód, tak ten není a nemůže být řešením problému, včechny všechny elementy styluješ třídou "menu", některé přímo, ostatní díky dědičnosti.
peta
Profil
Bubák
jak uz jsem zmini, jefitto44 je prakticky nepouzitelny. Zkopirujes nefunguje, musis upravit. Muj predpoklad je, ze ten clovek si to upravit neumi. Sory, ze jsem pridal dalsi mozne reseni bez pouziti class. Vidim, ze vam, 'profesionalum', to nevoni. Ted byla rec nedavno na wz.cz o 'profesionalech' :) Vime svoje.
Bubák
Profil
peta
jak uz jsem zmini, jefitto44 je prakticky nepouzitelny
Mám opačný názor.

Zkopirujes nefunguje, musis upravit.
Je to komentovaný příklad, který funguje tomu, kdo se textem bude řídit.

Sory
Nevím, co to slovo znamená, ale když jsem ho dal do google, napsal mi toto:
Měli jste na mysli: sorry
Slovo, které mi nabídlo google, znám, i když není české.

jsem pridal dalsi mozne reseni bez pouziti class.
- class máš v obou příkladech
- styl nejde zrušit, ani žádný tvůj příklad neruší styl
- ukazuješ hrou s barvičkami, že víš, jak funguje kontextová deklarace, příklad nesouvisí s dotazem

Vime svoje.
To se dá léčit.
quinux
Profil
peta
Ted byla rec nedavno na wz.cz o 'profesionalech'
Můžeš odkázat? Rád bych se pobavil :)

Zkopirujes nefunguje, musis upravit.
To musíš vždy. Příklad je jen příklad, ale nasazení do praxe znamená téměř vždy nějaké úpravy.

Jinak tvůj příklad dělá v podstatě to samé co napsal jefitto44 s tím, že ten tvůj je náročnější jak na zpacování, tak na přehlednost a datovou velikost.
Jake Buchar
Profil
vsem vam moc dekuji za tolik napadu jak tohle vyresit.ale jaksi se v tom moc nevyznam nemohl by mi to nekdo shrnou.
dekuji
quinux
Profil
Jake Buchar
vsem vam moc dekuji za tolik napadu jak tohle vyresit.ale jaksi se v tom moc nevyznam nemohl by mi to nekdo shrnou.
Jednoduše to nejde. Text, který nechceš mít ostylovaný a je uprostřed nějakého ostylovaného bloku musíš dát do dalšího bloku s vlastní třídou (např. <p class="bezstylu">text</p>) a té třídě zrušit všechny styly, které zrušit chceš.
Nebo můžeš tak jak psal jefitto44 nechat daný text mimo všechny bloky (pokud to lze) a stylovat vše okolo.

Pokud tomu pořád nerozumíš, odkaž na stránku u které to chceš provést a napiš, kde to chceš provést. Někdo už tě navede správným směrem ;)
Bubák
Profil
CSS nejde zrušit.
Máš dvě možnosti:
jefitto44 poradil nestylovat to, co nechceš mít ostylované.

panther poradil deklarovat třídu pro to, co "nechceš mít ostylované" tak, aby to vypadalo jako výchozí styl.

Neporadím, co použít, vždy totiž záleží na konkrétní situaci. Pokud dáš odkaz na stránku můžeš dostat konkrétní radu. I tak se může stát, že dostaneš dvě řešení a budeš si muset vybrat sám, které je vhodnější.

S tématem trochu souvisí tyto články:
http://interval.cz/clanky/jak-je-to-s-vychozimi-hodnotami-v-css/
http://interval.cz/clanky/kaskadove-styly-v-dobrem-stylu/
Joker
Profil
Jake Buchar
ale jaksi se v tom moc nevyznam nemohl by mi to nekdo shrnou.
Prvek nikdy není "bez stylu", vždycky se mu nějaký styl přiřadí.
Takže zobrazení "bez stylu" nejspíš jen znamená, že mu chcete nastavit nějaký určitý styl. No a to se udělá stejně jako jakýkoliv jiný styl: třídou, přes ID, a tak podobně.
Jake Buchar
Profil
Text, který nechceš mít ostylovaný a je uprostřed nějakého ostylovaného bloku musíš dát do dalšího bloku s vlastní třídou (např. <p class="bezstylu">text</p>) a té třídě zrušit všechny styly, které zrušit chceš.

udelam to asi takto diky vsem za rady

Vaše odpověď

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: