Autor Zpráva
Lukáš123
Profil *
Dobrý den je něco co vidí mozila a ne explorer např. uvozovky navíc atd., , jedná se o pozicování obrázku diky za odpověď
Matty
Profil
Lukáš123
Mozilla Firefox je moderní prohlížeč a dodržuje všechny ty pravidla, takže se vyplatí tvořit stránku pro FF a pokud je to nutné, tak třeba přes hacky nebo podmíněné komentáře.
Mistr
Profil
Lukáš123
Prostuduj si stránky http://www.jakpsatweb.cz/css/css-omezeni.html a zvlášť http://www.jakpsatweb.cz/css/css-prohlizece-hacky.html
peta
Profil
http://www.volny.cz/peter.mlich/www.htm#mssub7
- css hacky a nezvykle zapisy
osobne bych pouzil asi vnoreni a b {...} a>b {...}
Bubák
Profil
osobne bych pouzil asi vnoreni a b {...}
Je nějaký prohlíčeč znalý CSS, který tuto konstrukci nezvládá?
nike
Profil *
Mám obdobný problém, v mozille se mi pozadí zo brazuje trochu dolejc, než v ie, nevite co s tim?, dik
peta
Profil
Bubák
google.com css w3c
google.com css mozilla
google.com css explorer
prostuduj si literaturu, lenost je nejvetsi nepritel, nez polozis hloupou otazku.
Jo, kdyby ses zeptal na a>b {...} , to je o dost o necem jinem a v kombinaci s predchozil dostanes to, co tazatel hleda.

nike
Novy dotaz, nove tema. Vsechno se zobrazuje spravne, podle toho, jak je to zadane. Bohuzel o tom, jak to mas zminka neni, takze vyberu nahodnou stranku o ktere je asi rec a ja volim, eeeem, jake prekvapeni
http://www.jakpsatweb.cz/
a zobrazuje se vse spravne.
Kde tady vidis chybu?

IE a FF maji obcas trochu odlisny zpusob zobrazeni urciteho doctype. Mozna by stacilo projit nekolik doctype, pripadne vynulovat margin a padding u nekterych prvku, smazat border a tak.
Bubák
Profil
peta
prostuduj si literaturu, lenost je nejvetsi nepritel, nez polozis hloupou otazku.
Jo, kdyby ses zeptal na a>b {...} , to je o dost o necem jinem a v kombinaci s predchozil dostanes to, co tazatel hleda.

Dobrá, položím chytrou otázku. Jak pomůže Lukášovi123 s jeho problémem vnoření a b {...}?

Vím, co tato deklarace znamemá, jak funguje, ale neumím si to dát dohromady s tématem tohoto vlákna.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Mattyho:
Mozilla Firefox je moderní prohlížeč a dodržuje všechny ty pravidla
Zbytečně silná a zbytečná slova.

takže se vyplatí tvořit stránku pro FF
Víc se vyplatí tvořit a ladit stránku průběžně ve všech dostupných prohlížečích současně.


Reaguji na peta:
kdyby ses zeptal na a>b {...} , to je o dost o necem jinem
Explorer 7 ve standardním režimu podporuje selektor přímého potomka, takže tento zápis na odlišení Mozilly použít nejde.

Mozna by stacilo projit nekolik doctype
Existují jen cca dva vykreslovací režimy, standardní a quirk. Pomocí <!doctype html> se vyvolává standardní režim, pomocí žádné deklarace quirk, víc pokusů není třeba.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: