Autor Zpráva
Tonik
Profil *
Vysvetlite mi prosim nekdo jaky je rozdil pri zpracovani formalre moetdou GET a metodou POST? A ma to nejakou analogii s HTTP prikazama GET a POST? Prosim nekamenujte me.
Predem dekuji
Petra
Profil
GET odesílá data přímo v URL, POST je odesílá tak, že nejsou vidět.
Charlie
Profil
Na vyhledávání je nejlepší GET, na vše ostatní POST. Když se třeba odesílají přihlašovací údaje metodou GET, každý si je může v URL přečíst.
blast3r
Profil
jedna otazka:
Daju sa udaje posielane cez GET sifrovat???
Existuje nieco ako crypt() v htaccess ??
Charlie
Profil
Otazka je, proc to sifrovat, kdyz to muzes poslat pres POST, IMHO se to sifrovat neda, protoze hlavicky odesila prohlizec.
Leo
Profil
Jenom jedna poznamka - v OBOU pripadech se data posilaji nesifrovane pres sit, takze kdokoliv po ceste je odchyti tak si je klidne precte. GET se lisi jen v tom, ze data zustanou vic na ocich - protoze je to v adrese dokumentu tak se tio uklada do historie prohlizece, uzivatel si to muze ulozit do oblibenych, objevi se to v logu webserveru. U POST jakmile data projdou na server ke skriptu tak uz je nikdo neodchyti, ale po ceste jsou k dispozici. Kvuli sifrovani se pouziva https protokol, Leo
blast3r
Profil
Leo
Existuje nejaky clanok o https ???
Hod link
Dik
Leo
Profil
Google? :-) Leo
blast3r
Profil
S googlom nie som moc dobry kamarat, nejaky link please :)
Leo
Profil
Zadny nemam, musel bych to sam hledat, a proc bych to delal za vas :-) Leo
blast3r
Profil
no, tak nieco som nasiel, ale zatial v angline, a potom v "otaznikoch". Skusim hladat dalej :)
Ta otaznikova stranka vyzerala asi takto

???????, ?????????? ??? ????? ????? ?????. ? ????? ?? ???? ???

Znamena to ze mam "blby" prehliadac alebo co?? ako mam docielit aby sa mi ta stranka zobrazila dobre??
blast3r
Profil
Tak som to nasiel http://interval.cz/clanek.asp?article=1241
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.