Autor Zpráva
spageta
Profil
nechápu jak vlastně formuláře fungujou. Když pomocí JavaScriptu nebo PHP zkontrolujeme tadaná data ve formuláři tak chceme aby se to někam odelslo. Můžu dát že se po odeslání dat zobrazí zpráva, nové okno atd. ale jak udělám, abych si ty zadané údaje co tam někdo napsal mohla přečíst?? To jsem fakt ještě nikde nepřečetla.... díky
Charlie
Profil
No, třeba je uložíš do databáze nebo do souboru.
spageta
Profil
takže to jde jen s MySQL???
spageta
Profil
a jak se to dělá????:-)
Leo
Profil
No slo by to i bez databaze, se soubory, jak pise Charlie, ale to je mnohem slozitejsi, Leo
Charlie
Profil
No, o tom zda je to složitější nebo ne by se dalo polemizovat :-) Podle mě se daleko snáž pochopí práce se soubory než s databází, zápis je pro začátečníka podle mě snažší. Databáze má ale nepřekonatelné možnosti co se týče načítání dat, třídění a mazání. Osobně ale se soubory nepracuji, MySQL je pro zkušenějšího uživatele podstatně lepší. Dlouho ale trvá, než to člověk pochopí a než se s tím naučí efektivně pracovat.
Leo
Profil
Prace se soubory je snazsi v tom, ze se nemusi nic instalovat, ale tim to taky pada... Leo
Charlie
Profil
No, přece jenom se soubor jedním příkazem otevře, druhým se načte a třetím se zavře :D

U datadáze (MySQL) je navíc ještě jazyk SQL, který není složitý, ale dají se s ním dělat nejrůznější složitosti.

Leo, zase se mi zdá, že zakladatel(ka) vlákna na to asi kašle, to už je dneska poněkolikáté. A my tady jen ztrácíme čas :P
halogan
Profil
> Prace se soubory je snazsi v tom, ze se nemusi nic instalovat, ale tim to taky pada... Leo
Mno jak kdy, problémy s instalací, serverem atd. docela řeší SQLite. Pracuje přes soubory, jednoduchá a je v defaultní instalaci PHP 5.
Leo
Profil
"Pracuje přes soubory, jednoduchá a je v defaultní instalaci PHP 5."

Kdyz to berete kolem dokola tak se soubory samozrejme pracuje i MySQL, kam jinam by to ukladal, ze :-)

"No, přece jenom se soubor jedním příkazem otevře, druhým se načte a třetím se zavře"

To jo, ale zkuste jednoduse vybrat treba poslednich pet zaznamu, nebo jen jeden :-) Nemluve o trideni, filtrovani, mazani (zaznamu, ne celeho souboru). Leo
freedas
Profil
to charlie: Na databaze se podivej, me na to stacil vikend, sezen si nejaky vzorovy priklady a do toho se (chapes-li aspon trochu PHP) dostaneš uplně bez problémů.
spageta
Profil
takže takové formuláře ze kterých bych to, co tam vyplní návštěvník mohla dělat jen s PHP a ne s JavaScriptem??? A jinak děkuju moc za odpovědi!!! Trochu jsem to pochopila.
Leo
Profil
JavaScript vam nevyresi stezejni problem / ulozeni dat na serveru (coz je nutne k tomu, aby jeden uzivatel mohl cist co napsal druhy). Leo
spageta
Profil
takže se musím naučit MySQL???
Charlie
Profil
freedas, děku ji ti za radu, ale já už patřím mezi pokročilé :-)


spageta, záleží na tom, o jaká data půjde. Pokud toho bude víc, tak doporučuji MySQL.
spageta
Profil
moc vám děkuju za rady!
jonáš
Profil
ještě to jde poslat na mail:
<form action="mailto:spageta@makarony.cz">

=============tělo formuláře=========
</form>

ale je to dost nešikovný, otevře to uživateli e-mailoveho klienta.
Leo
Profil
"ale je to dost nešikovný, otevře to uživateli e-mailoveho klienta"

Pokud ho na pocitaci, u ktereho sedi, vybec ma... Leo
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.