Autor Zpráva
yukon
Profil *
Co mám špatně? Jak odstraním problém?

Řádek 1, znak 121: definice typu dokumentu "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" obsahuje chyby.
 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
                                                                                ^
Příčinou této chyby je posílání XHTML dokumentu s typem „text/html“.

Oprava deklarace typu dokumentu nesníží přístupnost webu, ani neohrozí funkčnost, neboť všechny prohlížeče již nyní v souladu s doporučením W3C považují validovaný kód za (rozbité) HTML. Korektní deklarace pro HTML dokument vypadá takto:

<!doctype html public "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">Oficiální W3C Validátor tuto chybu neumí najít, protože nahlíží na dokument jinak, než mají nahlížet vyhovující cílová zařízení.
Joker
Profil
yukon
Vpodstatě na tom není špatně nic.
Jsou zhruba dva způsoby, jak ten problém odstranit:
1. Nepoužívat XHTML s MIME typem text/html
2. Vykašlat se na český validátor
peta
Profil
yukon
Mozna by stacilo se naucit cist...
Řádek 1, znak 121...
Korektní deklarace pro HTML dokument vypadá takto:
... (ze by prave toto stacilo napsat misto tveho?)

A mas to dobre, ten validator proste zbytecne prehani sve nadseni pro vec a plasi lidi.
Chamurappi
Profil
Reaguji na yukona:
Český validátor s tebou komunikuje česky. Které formulaci nerozumíš?


Reaguji na Jokera:
V podstatě na tom není špatně nic.
V odkázané deklaraci typu dokumentu chybí údaje o volitenosti značek, to je hlavní důvod vzniku této hlášky. Detailněji se o chybách umí rozpovídat oficiální validátor, ale to by bylo pro běžné uživatele příliš matoucí.

Vykašlat se na český validátor
Tím problém odstraní? Když se vykašle na všechny validátory, stane se jeho stránka validní?
Jestli si je vědom, co dělá, může si u českého validátoru vyžádat v rozšířeném rozhraní konkrétní typ testu a spokojit se s předběžným výsledkem.


Reaguji na peta:
ten validator proste zbytecne prehani sve nadseni pro vec a plasi lidi
Jasně, napiš autorovi, ať si to opraví :-)
yukon
Profil *
zkusil jsem nahradit kód korektní deklarací:
<!doctype html public "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">

a místo jedné chyby jsem jich měl sedm. Bych musel přepisovat víc než jeden řádek a do toho se mi nechce šahat. Bylo by jednodušší řešení?
Chamurappi
Profil
Reaguji na yukona:
místo jedné chyby jsem jich měl sedm
Deset. Počet chyb není rozhodující, vyšší číslo nevadí. Neznamená, že postupuješ špatně.

Bylo by jednodušší řešení?
Ne. Napiš autorům WordPressu, ať si to opraví :-)
vydrus
Profil
Chamurappi
Ne. Napiš autorům WordPressu, ať si to opraví :-)
Jo, taky jsem se s šablonou dost potýkal. A dopracoval jsem to na stav VALIDNÍ a jen pár hlášek. Zatracený validátory :-D
Měsíček
Profil
Co je na validaci stránky tak složitého, že z toho děláte kovbojku? :) ..
yukon
Profil *
Jěště si nevím rady s tímhle. PLS poraďte, na co to mám opravit?

<html xhtml="http://www.w3.org/1999/xhtml" dir="ltr" lang="cs-CZ"> ^Použili jste atribut, který není v definici typu dokumentu u tohoto elementu dovolen. Tato chyba je často způsobena tím, že se dokument v DOCTYPE deklaraci odkazuje na Strict verzi a ve skutečnosti je odladěn podle Transitional (např. pokud jde o atribut „target“ nebo „align“). Druhou možností je, že užíváte nějakou proprietární extenzi jazyka, třeba „marginheight“ (použijte raději CSS) nebo „autocomplete“.

Tato chyba vás také může potkat, pokud užíváte elementy nedovolené v tomto typu dokumentu (třeba EMBED) — každý atribut na takovém elementu vyvolá jednu chybovou hlášku. Jakmile odstraníte problémový element, všechny zmizí.
Chamurappi
Profil
Reaguji na yukon:
Odstraň atribut jménem „xhtml“.
yukon
Profil *
Zkouším co se dá, bez úspěchu..
Potřebuju upravit pouze dva řádky, aby mi to neházelo chyby.

<!doctype html public "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html html="http://www.w3.org/1999/html" <?php language_attributes(); ?>>
Měsíček
Profil
Co je tohle za kravinu? Projdi si základy (X)HTML. Atribut "html" u tagu "HTML" neexistuje.
Měsíček
Profil
Možná jsi tam chtěl strkat xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml", ale i tohle je zbytečné, pokud nějáké věci nerozumíš tak ji tam nestrkej.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0