Autor Zpráva
Alastor_Kopal
Profil *
Dobrý den
jak do php souboru zakombinovat javasript a html ?
Tomasds
Profil
<?php
echo "<p>tady je php</p>";
?>

<p>Tady je html </p>

<?php
echo "<p>tady je zase php</p>";
?>
Miloš
Profil
Neboli (abych upřesnil) jestliže v *.php souboru nepoužiješ <?php … ?>, tak jsi vlastně pořád v HTML.
Alastor_Kopal
Profil *
ne já mám php soubor a chci do něho dát Java Sript
Alastor_Kopal
Profil *
<p> je také na javascript ?
Tomasds
Profil
Tak se nestyď a prostě ho tam dej. Když ho nedáš do bloku vymezeného <?php … ?>, jsi v normálním html souboru, jak ti napsal Miloš.
Miloš
Profil
<p> není „na javascript“, <p> je odstavec (<p>aragraph), je to HTML značka, tag.
Máš-li php soubor (tedy soubor s příponou php), vůbec to ještě neznamená, že jeho vnitřek obsahuje sebemenší kousek php.

Tzn. že – nejsli-li zrovna <?php uprostřed php kódu ?>, pak můžeš vložit javascript úplně stejně, jako bys to udělal v souboru s příponou html, protože se ve skutečnosti opravdu v html nacházíš.
Alastor_Kopal
Profil *
no právě to je ten problém já mám formulář který vyhodí hlášku v javascriptu
Miloš
Profil
A v čem ten problém vidíš? Já žádný.
kletely
Profil
Alastor_Kopal
no právě to je ten problém já mám formulář který vyhodí hlášku v javascriptu
<script language="JavaScript">
function kontrolujFormular(formular)
{
if (formular.slovo.value == "")
{
alert("Zadajte niečo do formulára");
return false;
}
else
return true;
}
function odosli()
{ document.srch.submit();
}
</script>
<form action="kam.html" onsubmit="return kontrolujFormular(this);">
<input type="text" name="slovo" size="20"value="vyhľadaj">
<input type="submit" value="odoslať" maxlength=21>
</form>
Miloš
Profil
A proč by ji nemohl vyhodit v javascriptu? To nějak vadí, že má soubor příponu php?
Alastor_Kopal
Profil *
?
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html;">
<body bgcolor="black">
</head>
<body>
<?
php if ($_GET["heslo"] == '46') 
{echo '<script language="JavaScript">
function zobrazSkryj(idecko){
el=document.getElementById(idecko).style;
el.display=(el.display == 'block')?'none':'block';
}

<style>
h3 {cursor: pointer; cursor: hand; text-decoration: underline}
.skryvany {display: none}
</style>

...

<h3 onclick="zobrazSkryj('oddil1')">Nadpis</h3>
<div id="oddil1" class="skryvany">
První oddíl: bla bla bla text</div>
<h3 onclick="zobrazSkryj('oddil2')">Nadpis druhého oddílu</h3>
<div id="oddil2" class="skryvany">
Druhý oddíl: bla bla bla text</div>';}


elseif ($_GET["heslo"] == '45') {echo 'heslo je 3';}
elseif ($_GET["heslo"] == '47') {echo 'Heslo je 4';}
elseif ($_GET["heslo"] == '48') {echo 'Heslo je 5';}
elseif ($_GET["heslo"] == '49') {echo 'Heslo je 6';}
elseif ($_GET["heslo"] == '41') {echo 'Heslo je 7';}
elseif ($_GET["heslo"] == '42') {echo 'Heslo je 8';}
else {echo ' <form>
    <font color="#ffffff">Zadej heslo:&nbsp;</font> <input type="password" name="heslo" /> <input type="submit" value="Přihlásit" />
</form>';}
?>
</body>
</html>
Alastor_Kopal
Profil *
?
kletely
Profil
Alastor_Kopal
<?php
Pozor na to!

Všetko čo je HTML musíš vložiť do funkcie echo.
Alastor_Kopal
Profil *
to nechápu
Honza_
Profil
To znamená že todle je špatně:

<?
php if ($_GET["heslo"] == '46')
{echo '<script language="JavaScript">
function zobrazSkryj(idecko){
el=document.getElementById(idecko).style;
el.display=(el.display == 'block')?'none':'block';
}

<style>
h3 {cursor: pointer; cursor: hand; text-decoration: underline}
.skryvany {display: none}
</style>

ale todle je správně:
<?php
 if ($_GET["heslo"] == '46') 
{echo '<script language="JavaScript">
function zobrazSkryj(idecko){
el=document.getElementById(idecko).style;
el.display=(el.display == 'block')?'none':'block';
}
echo "<style>
h3 {cursor: pointer; cursor: hand; text-decoration: underline}
.skryvany {display: none}
</style>"; 
Miloš
Profil
Pozor na uvozovky – i tady je to imho špatně:
<?php
 if ($_GET["heslo"] == '46') 
{echo '<script language="JavaScript">
function zobrazSkryj(idecko){
el=document.getElementById(idecko).style;
el.display=(el.display == ' // tahle uvozovka uzavře echo


Osobně bych uvažoval spíš nějak takhle:
<? 
php if ($_GET["heslo"] == '46') 
{ ?> <!--  tady bych ukončil PHP a přešel do HTML, normálně vypsal javascript… -->

a do php bych se vrátil až na else.
Alastor_Kopal
Profil *
Tak jak ?
<body bgcolor="black">
<?php
 if ($_GET["heslo"] == '46') 
{echo '<script language="JavaScript">
function zobrazSkryj(idecko){
el=document.getElementById(idecko).style;
el.display=(el.display == 'block')?'none':'block';
}
echo "<style>
h3 {cursor: pointer; cursor: hand; text-decoration: underline}
.skryvany {display: none}
</style>"; 

...

<h3 onclick="zobrazSkryj('oddil1')">Nadpis</h3>
<div id="oddil1" class="skryvany">
První oddíl: bla bla bla text</div>
<h3 onclick="zobrazSkryj('oddil2')">Nadpis druhého oddílu</h3>
<div id="oddil2" class="skryvany">
Druhý oddíl: bla bla bla text</div>';}


elseif ($_GET["heslo"] == '45') {echo 'heslo je 3';}
elseif ($_GET["heslo"] == '47') {echo 'Heslo je 4';}
elseif ($_GET["heslo"] == '48') {echo 'Heslo je 5';}
elseif ($_GET["heslo"] == '49') {echo 'Heslo je 6';}
elseif ($_GET["heslo"] == '41') {echo 'Heslo je 7';}
elseif ($_GET["heslo"] == '42') {echo 'Heslo je 8';}
else {echo ' <form>
    <font color="#ffffff">Zadej heslo:&nbsp;</font> <input type="password" name="heslo" /> <input type="submit" value="Přihlásit" />
</form>';}
?>
Miloš
Profil
Já myslím, že nějak takhle:

<title>blabla</title>
<style>
h3 {cursor: pointer; cursor: hand; text-decoration: underline}
.skryvany {display: none}
</style> 
<?php
 if ($_GET["heslo"] == '46') 
{ ?>
'<script language="JavaScript">
function zobrazSkryj(idecko){
el=document.getElementById(idecko).style;
el.display=(el.display == 'block')?'none':'block';
}
</script>

...

<h3 onclick="zobrazSkryj('oddil1')">Nadpis</h3>
<div id="oddil1" class="skryvany">
První oddíl: bla bla bla text</div>
<h3 onclick="zobrazSkryj('oddil2')">Nadpis druhého oddílu</h3>
<div id="oddil2" class="skryvany">
Druhý oddíl: bla bla bla text</div>

<?php } elseif ($_GET["heslo"] == '45') {echo 'heslo je 3';}
elseif ($_GET["heslo"] == '47') {echo 'Heslo je 4';}
elseif ($_GET["heslo"] == '48') {echo 'Heslo je 5';}
elseif ($_GET["heslo"] == '49') {echo 'Heslo je 6';}
elseif ($_GET["heslo"] == '41') {echo 'Heslo je 7';}
elseif ($_GET["heslo"] == '42') {echo 'Heslo je 8';}
else echo '<form>
    <font color="#ffffff">Zadej heslo:&nbsp;</font> <input type="password" name="heslo" /> <input type="submit" value="Přihlásit" />
</form>';

?>
kletely
Profil
Miloš
'<script language="JavaScript">
To by tam nemuselo byť ;)
Alastor_Kopal
Profil *
Funguje to, moc díky
Miloš
Profil
kletely
Ale nojo, vždyť jsem to nepsal ručně; takovéhle detaily se mi nechtělo opravovat…
Důležité je, že takhle to funguje.
Miloš
Profil
Alastor_Kopal
Rádo se stalo

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: