Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
pirik Profil * |
#1 · Zasláno: 1. 11. 2008, 14:21:03
Ahoj,
mám stránku www.pavelzjihlavy.wz.cz a mám s tím tyto problémy: . 1/ pak nevím proč mi nefunguje menu tzn. když ho rozkliknu tak např. u položky alkohol dovoz dojedu myší bez roblémů až na řádek OSTATNÍ a pak to zmizí. 2/ ještě nevím jak se dělá "podmenu" nebo jak to nazvat tzn. jak tam je např. Whisky Skotské, Whisky Irské, tak, aby to bylo schované pod whisky a objevilo se to po kliknutí na to slovo, 3/Nevím jaký způsob úpravy té stránky zvolit, zda pomocí divů http://www.jakpsatweb.cz/css/css-design-position.html nebo nějaký jiný. A hlavně nevím kam mám ten kód teď psát. Děkuji za pomoc |
||
Časová prodleva: 21 dní
|
|||
xerno Profil |
#2 · Zasláno: 22. 11. 2008, 04:07:15
pirik
první 2 otázky jsem moc nepochytil :-/ 3: Zcela určitě bych grafiku dělal pomocí css, to je nejlepší volba, protože tim můžeš upravovat úplně všechno. Udělal bych si externí css. V tvém případě bych stránky dělal pomocí nějakýho editoru - doporučuju Dreamweaver nebo frontpage, to je na začátek nejlepší... |
||
panther Profil |
#3 · Zasláno: 22. 11. 2008, 08:31:31
pirik
„mám stránku www.pavelzjihlavy.wz.cz a mám s tím tyto problémy:“ bohužel na stránce žádné popisované menu není.. „1/ pak nevím proč mi nefunguje menu tzn. když ho rozkliknu tak např. u položky alkohol dovoz dojedu myší bez roblémů až na řádek OSTATNÍ a pak to zmizí. “ rozbalovací menu/hover menu? bez ukázky těžko soudit „2/ ještě nevím jak se dělá "podmenu" nebo jak to nazvat tzn. jak tam je např. Whisky Skotské, Whisky Irské, tak, aby to bylo schované pod whisky a objevilo se to po kliknutí na to slovo“ asi to bude něco podobného „3/Nevím jaký způsob úpravy té stránky zvolit, zda pomocí divů http://www.jakpsatweb.cz/css/css-design-position.html nebo nějaký jiný. A hlavně nevím kam mám ten kód teď psát. “ pozicovat ne. Kdyžtak se porozhlédni po nějakém layoutu na intervalu. Programů je spousta, na diskusi se to již řešilo několikrát. Já preferuji PSPad xerno „3: Zcela určitě bych grafiku dělal pomocí css, to je nejlepší volba, protože tim můžeš upravovat úplně všechno. Udělal bych si externí css. V tvém případě bych stránky dělal pomocí nějakýho editoru - doporučuju Dreamweaver nebo frontpage, to je na začátek nejlepší...“ a viděl jsi někdy kód, který z nich vylézá? |
||
Bubák Profil |
#4 · Zasláno: 22. 11. 2008, 08:49:21 · Upravil/a: Bubák
panther
Ve Frontpage lze pracovat tak, že z něj vyjde čistý kód. Stačí dodržet jednu "drobnost". Neklikat na ikonky pro přímé formátování, ale, to je důležité, od samého začátku úplně vše formátovat přes menu Formát > Styl. Háček je v tom, že to vyžaduje zkušenosti s CSS. |
||
panther Profil |
#5 · Zasláno: 22. 11. 2008, 08:51:39 · Upravil/a: panther
Bubák
„Ve Frontpage lze pracovat tak, že z něj vyjde čistý kód.“ přiznám se, že tohle jsem nevěděl, nikdy jsem s ním nepracoval :-) Vždy jen vidím výstupy od jiných, kdo s ním pracují/pracovali. „Háček je v tom, že to vyžaduje zkušenosti s CSS.“ Možná proto jsem se s tím nikdy nesetkal. Kdo CSS umí, povětšinou si píše kód sám, tudíž nepoužívá FP.. |
||
Časová prodleva: 17 let
|
0