Autor Zpráva
pirik
Profil *
Ahoj,
mám stránku www.pavelzjihlavy.wz.cz a mám s tím tyto problémy: . 1/ pak nevím proč mi nefunguje menu tzn. když ho rozkliknu tak např. u položky alkohol dovoz dojedu myší bez roblémů až na řádek OSTATNÍ a pak to zmizí.
2/ ještě nevím jak se dělá "podmenu" nebo jak to nazvat tzn. jak tam je např. Whisky Skotské, Whisky Irské, tak, aby to bylo schované pod whisky a objevilo se to po kliknutí na to slovo,
3/Nevím jaký způsob úpravy té stránky zvolit, zda pomocí divů http://www.jakpsatweb.cz/css/css-design-position.html nebo nějaký jiný. A hlavně nevím kam mám ten kód teď psát.

Děkuji za pomoc
xerno
pirik
první 2 otázky jsem moc nepochytil :-/
3:
Zcela určitě bych grafiku dělal pomocí css, to je nejlepší volba, protože tim můžeš upravovat úplně všechno. Udělal bych si externí css.
V tvém případě bych stránky dělal pomocí nějakýho editoru - doporučuju Dreamweaver nebo frontpage, to je na začátek nejlepší...
panther
pirik
mám stránku www.pavelzjihlavy.wz.cz a mám s tím tyto problémy:
bohužel na stránce žádné popisované menu není..

1/ pak nevím proč mi nefunguje menu tzn. když ho rozkliknu tak např. u položky alkohol dovoz dojedu myší bez roblémů až na řádek OSTATNÍ a pak to zmizí.
rozbalovací menu/hover menu? bez ukázky těžko soudit

2/ ještě nevím jak se dělá "podmenu" nebo jak to nazvat tzn. jak tam je např. Whisky Skotské, Whisky Irské, tak, aby to bylo schované pod whisky a objevilo se to po kliknutí na to slovo
asi to bude něco podobného

3/Nevím jaký způsob úpravy té stránky zvolit, zda pomocí divů http://www.jakpsatweb.cz/css/css-design-position.html nebo nějaký jiný. A hlavně nevím kam mám ten kód teď psát.
pozicovat ne. Kdyžtak se porozhlédni po nějakém layoutu na intervalu. Programů je spousta, na diskusi se to již řešilo několikrát. Já preferuji PSPad

xerno

3:
Zcela určitě bych grafiku dělal pomocí css, to je nejlepší volba, protože tim můžeš upravovat úplně všechno. Udělal bych si externí css.
V tvém případě bych stránky dělal pomocí nějakýho editoru - doporučuju Dreamweaver nebo frontpage, to je na začátek nejlepší...

a viděl jsi někdy kód, který z nich vylézá?
Bubák
panther
Ve Frontpage lze pracovat tak, že z něj vyjde čistý kód. Stačí dodržet jednu "drobnost". Neklikat na ikonky pro přímé formátování, ale, to je důležité, od samého začátku úplně vše formátovat přes menu Formát > Styl. Háček je v tom, že to vyžaduje zkušenosti s CSS.
panther
Bubák
Ve Frontpage lze pracovat tak, že z něj vyjde čistý kód.
přiznám se, že tohle jsem nevěděl, nikdy jsem s ním nepracoval :-) Vždy jen vidím výstupy od jiných, kdo s ním pracují/pracovali.

Háček je v tom, že to vyžaduje zkušenosti s CSS.
Možná proto jsem se s tím nikdy nesetkal. Kdo CSS umí, povětšinou si píše kód sám, tudíž nepoužívá FP..

Vaše odpověď

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0