Autor Zpráva
jenin
Profil *
Kolegové, mám dotaz .... jak zapsat obrázek (backround) aby se zobrazoval v "opeře" ???
Pokoušel jsem se o to a nic. Vždy to zobrazí pouze barvu podkladu a .gif .jpg nikde. Přitom IE bez
problému zobrazuje vše :(

Použil jsem třeba info do css :

background : silver;
font : normal 1em sans-serif;
background : url(gif/poz05.gif);
background-image: url(gif/poz05.gif);
margin-right : 5%;
margin-left : 2%;
background-attachment : fixed;

A také třeba klasiku do html :

<table style="BACKGROUND-REPEAT: no-repeat" vAlign="top"
background="http://--------------\gif\_video02.gif"
border="0" width="440" height="165" cellspacing="0" cellpadding="0">

A OPERA nic ! A IE v poho ! Jak sakrajs na to ???? Fakt mě to žere
Díkes za pomoc.
fuch
Profil
vsude pouzivam
background-image: url('images/bg.png');

a funguje.
zkus tam ty apostrofy dat.
Acci
Profil
jenin
Vyzkoušej

background-color : silver;
font : normal 1em sans-serif;
background-image: url(gif/poz05.gif);
margin-right : 5%;
margin-left : 2%;
background-attachment : fixed;
Charlie
Profil
Nebe ještě jednodušej, vypůjčím si Acci tvůj kód :-)
background: silver url(gif/poz05.gif) fixed;

font : normal 1em sans-serif;
margin-right : 5%;
margin-left : 2%;
jenin
Profil *
Pánové děkuji, ale prostě ani prd :(
Backround se opakuje pokaždé samo jinej img.
Četl jsem že toto někdy dělá problémy, ale v mojí opeře to nejelo prostě nikdy. 10x instalace a nic.
Není potřeba upravit hlavičku ??

Mám takovou :
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN"><html>
<HEAD><title>...:::...</title>
<meta http-equiv="Content-Type"content="text/html; charset=windows-1250">
<META NAME="AUTHOR" CONTENT="..............">
<META NAME="COPYRIGHT" CONTENT="Copyright (c) 2005 by .....................">
<META NAME="KEYWORDS" CONTENT=".......">
<META NAME="DESCRIPTION" CONTENT="...........">
<META NAME="GENERATOR"content="..............">
<LINK href=".........mmmxx.css" type=text/css rel=stylesheet>
</HEAD>

CSS potom v jiném souboru (mmmxx.css) a odkaz do html vkládám takto
kdy tab2 je odkazem na externí css, samo (viz. hlavička stylesheet):

<td class="tab2" width="382" height="22" bgcolor="#5F8AD6" valign="top">


Není problém v mojem postupu ???
Plaváček
Profil
Problém je, že bez odkazu na stránku, která ti nejde, se chyba hledá velmi blbě
Petra
Profil
Problém může být i mimo tenhle kousek kódu. Dej sem odkaz natu stránku, ať je to vidět celý.
Fred
Profil
jenin Nezmínil si Firefox, v něm ti to funguje?
jenin
Profil *
Mrkněte třeba sem : http://www.rally4u.net/vidwrc.html
V IE normal v Opera pouze flash... img nikde. Akorát to tady není narvané v css ale přímo v html dělá to ovšem to samé.... ikdyž dám img do css externího pořád to nic neukazuje.

Firefox nevím otestuji večer.

Díkes moc za help
jenin
Profil *
Jo a Opera ukazuje načtených 21 image z 30 ! Proč to prostě nenačte ty ostatní ? Sakrajs být můj syn tak ji řežu od rána do večera ! :)
Acci
Profil
Nediv se
<table style="BACKGROUND-REPEAT: no-repeat" vAlign="top"

background="http://www.rally4U.net\gif\_video02.gif"
border="0" width="440" height="165" cellspacing="0" cellpadding="0">

Používáš zpětné lomítka místo normálních, to pochopí pouze IE
jenin
Profil *
Hmmm ale stejně to neřeší pokud dám img bez lomítek do css ext. a stejně se to pořád neukazuje.
Nechci prudit ale večer dám něco v css/html na server a hodím sem odkaz ať se můžete kuknout a konečně to rozseknout.
jenin
Profil *
Bezva ! Lomítka pomohla, sláva. V css už je to podružné hlavně že to jde :)
Jenom je zajímavé, že to není schopna najít validace html :/ je to docela podstatná blbůstka.
Ovšem asi pouze moje :)

Díky čau
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.