Autor Zpráva
Icedog
Profil
Neexistuje nějáký program nebo script, který by za mě vždy vygenerovál sám html kód pro galerie otevírané v lightboxu, abych u každé fotky nemusel psát
<td><a href="obrazky/rdb_01.JPG" rel="lightbox[RTB]" title="obrazek"><img src="obrazky/rdb_01mini.JPG" width="120" height="70" border="0" alt="Obrazek"></a></td>
Mr Semtex
Profil *
Určitě to půjde např. v PHP :) Ale záleží na tom, kde a jak galerii využíváš...
Str4wberry
Profil
Mohlo by to jít i JavaScriptem. Chtělo by to uvést původní a kýžený kód.
Mr Semtex
Profil
<?php
// zjisti pocet obrazku ve slozce s obrazky:

$cesta = "./slozka/s/obrazky/";

$adresar = opendir($cesta);
$num=0; while ($soubor = readdir($adresar)){$num++;}

$num = $num-2;

/* do promenne "num" se zapise pocet vsech souboru ve slozce (slo by jeste overit, aby to pocitalo jen soubory koncici napr. na jpg, ale to je ted jedno, nesmis tam vkladat nic jineho nez obrazky v tomto formátu ( rdb_1mini.jpg , rdb_1.jpg , rdb_2mini.jpg , rdb_2.jpg , ...). A protoze podle prikladu mas male i velke obrazky v jedne slozce, tak bych to cele vydelil dvema :D */

$konecne_num = $num/2;

for($i=1;$i<$konecne_num;$i++){
echo'<td><a href="obrazky/rdb_'.$i.'.JPG" rel="lightbox[RTB]" title="obrazek"><img src="obrazky/rdb_'.$i.'mini.JPG" width="120" height="70" border="0" alt="Obrazek"></a></td>';
}

?>

Ps: Radši bych tohle nezkoušel, ono je to sice funkční, ale dost krkolomné...ale tak něco jsem rychle sesmolil, protože jsem v práci...
bohyn
Profil
nacitani obrazku takhle z disku moc nedoporucuju, pokud se galerie rozroste a prijde vice uzivatelu najednou tak to dokaze zastavit server. Pokud nechces/neumis/nemuzes pouzit databazi tak je aspon zaindexuj do nejakyho souboru a od tud to cti.
Icedog
Profil
Str4wberry
<a href="obrazky/rdb_01.JPG" rel="lightbox[RTB]" title="obrazek"><img src="obrazky/rdb_01mini.JPG" width="120" height="70" border="0" alt="Obrazek"></a>
<a href="obrazky/rdb_02.JPG" rel="lightbox[RTB]" title="obrazek"><img src="obrazky/rdb_02mini.JPG" width="120" height="70" border="0" alt="Obrazek"></a>
atd... az dejme tomu posledni fotka z reportu je 
<a href="obrazky/rdb_60.JPG" rel="lightbox[RTB]" title="obrazek"><img src="obrazky/rdb_60mini.JPG" width="120" height="70" border="0" alt="Obrazek"></a>


takle musim rucne psat kod pro kazdou fotku a trva to dlouho, defakto si to muzu nakopirovat a pak neustale vzetsuju jenom cislo fotky o 1, mě právě jenom zajmalo jestli by nešlo přes nějaký skript nebo něco takovýho udělat aby mi to automaticky generovalo kód, nebo připočítavalo tu jedničku
Icedog
Profil
bohyn
ja to z disku nenacitam mam to normalne na hostingu hozeny na strankách, nahraju tam obrazky a pak napisu stranku s danyma fotkama s kodem kterym sem uved
bohyn
Profil
Icedog
A na hostingu disk nemaji? Napis si script co ti vygeneruje statickou html a na tu pak odkazuj.
Str4wberry
Profil
Doporučuji kód vygenerovat třeba PHP skriptem. Použijete cyklus for v příslušném rozsahu. A pak jej vložit do HTML stránky.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: