21. září bude sraz! Od 18.00 v restauraci Tradice v Praze u Anděla
Autor Zpráva
gygabyte
Profil *
Mám script na zapsání ikonky do souboru
<?php
if ($ok) {
$ikonka = $_POST['ikonka'];
$url = $_POST['url'];
$titul = $_POST['titul'];
$ikonka=HTMLSpecialChars($ikonka);
$url=HTMLSpecialChars($url);
$titul=HTMLSpecialChars($titul);
$ikonka_celek="<a href='$url'><img src='$ikonka' title='$titul' border='0' width='88' height='31></a>";
if ($ikonka!="" and $url!=""){
$celek="$ikonka_celek";
$soubor = fopen ('data-2.inc','a');
fwrite ($soubor, $celek);
fclose ($soubor);
} ?>
<?php header('Location: katalog.php'); ?>
<?php } ?>

po stisknuti ok se stranka prehodi na katalog.php ale do souboru se nic nezapise.... kde mam chybu?
Měsíček
Profil
Otestuj si, kde se to až dostane .. tedy před fwrite() dej echo 1; jestli to nic nevypíše tak se nesplnila podmínka $ok.
gygabyte
Profil *
No.. ono se nic nestane... zkus sám přidat ikonku [url=gygabyte.ic.cz]Web[/url]
Měsíček
Profil
Ještě můžeš vyzkoušet if ($_POST["ok"]) {
gygabyte
Profil *
Ted to vypadá takhle
<?php
if ($_POST["ok"]) {
$ikonka = $_POST['ikonka'];
$url = $_POST['url'];
$titul = $_POST['titul'];


$ikonka=HTMLSpecialChars($ikonka);
$url=HTMLSpecialChars($url);
$titul=HTMLSpecialChars($titul);



$ikonka_celek="<a href='$url'><img src='$ikonka' title='$titul' border='0' width='88' height='31></a>";




if ($ikonka!="" and $url!=""){
$celek="$ikonka_celek";
$soubor = fopen ('data-2.inc','a');
echo "1";
fwrite ($soubor, $celek);
fclose ($soubor);
} ?>
<?php header('Location: katalog.php'); ?>
<?php } ?>

Přepsal jsem to vyzkoušej, ale nic se nezměnilo :(
king26
Profil
<?php
if (isset($_POST["ok"])) {
$ikonka = htmlspecialchars($_POST['ikonka']);
$url = htmlspecialchars($_POST['url']);
$titul = htmlspecialchars($_POST['titul']);

$ikonka_celek="<a href=\"".$url."\"><img src=\"".$ikonka."\" title=\"".$titul."\" border=\"0\" width=\"88\" height=\"31\"></a>";

if ($ikonka!="" && $url!=""){
$soubor = fopen ('data-2.inc','a');
echo "1";
fwrite ($soubor, $ikonka_celek);
fclose ($soubor);
}
header('Location: katalog.php');
} ?> 
Měsíček
Profil
Ještě mně napadá, že by tam mohla vrzat přednost operátorů .. tedy

if (($ikonka != "") and ($url != "")) {
gygabyte
Profil *
... nic

Tak jak to tak vypadá tak sme narazili na neřešitelný problém ani script psaný kingem26 mi není nic platný...
Pokud by to někomu pomohlo tak tady je celý kód včetně html

<html>
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=UTF-8">
<title>Change-of-ikonky - Nový výměnný systém</title>
</head>
<body background="pozadi.png" bgproperties="fixed">

<?php
if ($ok) {
$ikonka = $_POST['ikonka'];
$url = $_POST['url'];
$titul = $_POST['titul'];

$ikonka=HTMLSpecialChars($ikonka);
$url=HTMLSpecialChars($url);
$titul=HTMLSpecialChars($titul);



$ikonka_celek="<a href='$url'><img src='$ikonka' title='$titul' border='0' width='88' height='31></a>";




if ($ikonka!="" and $url!=""){
$celek="$ikonka_celek";
$soubor = fopen ('data-2.inc','a');
echo "1";
fwrite ($soubor, $celek);
fclose ($soubor);
} ?>
<?php header('Location: katalog.php'); ?>
<?php } ?>


<p align="center"><img src="logo.png" border="2" width="800" height="120"
alt="Change-of-ikonky - nový výměnný systém" title="Change-of-ikonky - nový
výměnný systém"></p>
<p align="center">
<a ****************************/">
<img src="homet.png" border="0" width="130" height="50"></a>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;
<a href="katalog.php">
<img src="katalogt.png" border="0" width="130" height="50"></a>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;
<a href="vlozit.php">
<img src="vlozt.png" border="0" width="130" height="50"></a>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;
<a href="kontakt.php">
<img src="kontaktt.png" border="0" width="130" height="50"><br></a></p>
<div align="center">
<center>
<table border="1" cellpadding="0" cellspacing="0" style="border-collapse:
collapse" bordercolor="#111111" width="746" height="523" id="AutoNumber1">
<tr>
<td width="746" height="523" align="left" valign="top">
<p align="center">&nbsp;<br><font face="Bookman Old Style" size="7"><b><u>
Vložit novou ikonku</u></b></font><font face="Bookman Old Style" size="6"><br>&nbsp;</font></p>
<p align="center"><font size="6">Jak už píši na startsite, jediná podmínka
je že velikost ikonku musí být 88x31 pixelů<br>Po jednom měsíci kdy bude
naše ikonka na vašem webu a vaše na našem můžete naší ikonku z vašeho webu
bez postihu smazat!</font><p></p>
<form action="<?php echo $PHP_SELF ?>" mehod="POST">
<p><font size="6" face="Calligraphic">&nbsp;&nbsp; Cesta k vaší ikonce</font><font face="Times New Roman">(např.
http://www.change-of-ikonky.ic.cz/ikonka.gif)</font><font size="6" face="Calligraphic"><br>&nbsp;&nbsp; </font>
<input type="text" name="ikonka" value="http://" size="37"><br>
<font face="Calligraphic" size="6">&nbsp;&nbsp; Adresa vašeho webu</font><font face="Times New Roman">(např.
http://www.change-of-ikonky.ic.cz)</font><font face="Calligraphic" size="6"><br>&nbsp;&nbsp; </font>
<input type="text" name="url" value="http://" size="37"><br>
<font face="Calligraphic" size="6">&nbsp;&nbsp; Titul stránky</font>
<font face="Times New Roman">(např. Seznam - najdu tam co neznám!)</font><br>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; <input type="tetx" name="titul" size="37"> </p>
<p align="center">&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;
<input type="submit" value="Vložit!" name="ok"> <input type="reset" value="Vymazat!"></p>
</form>
</td>
</tr>
</table>
</center>
</div>
<p align="center">&nbsp;<?php include "ranky.inc" ?></p>
</body>
</html>
DoubleThink
Profil *
Ještě mně napadá, že by tam mohla vrzat přednost operátorů
Nebo konjunkce Uranu s Neptunem.
Logické operátory se vyhodnocují až jako poslední.

Jako první krok ladění by mělo být povolení error reportů a zakomentování toho redirectu (aby je bylo možno vůbec přečíst).
gygabyte
Profil *
Velmi se všem omlouvám... chyba byla u <form> místo method tam bylo mehod...

Už mám jen jediný problém, když se mi přidávají ty ikonky vedle sebe tak se zachvilku dostanu na konec řádku, nevíte jak mám udělat aby se mi tabulka neroztahovala ale ta ikonka která by už měla tabulku roztáhnout by se už objevila na dalším řádku...
A ještě jednou díky za aktivitu měsíčka, chyba byla od začátku na mé straně
gygabyte
Profil *
aa už nic to už je taky vyřešeno

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0