Autor Zpráva
Mephi
Profil *
#uvod {background-image: url(../img/html/h_lista.JPG);
      background-position:left top;
      background-repeat: repeat-x;
      position:absolute;
      top:0px;
      left:0px;
      background-color:white;
      height:150px;
      width:100% ;

jak pisu v nazvu tema nelogicky se mi ve firefoxu nechce zobrzit pozadi nasel sem clanek kde se nejspis ten samej problem resi ale je v angličtine a nedokazal sem si z nej vzit reseni


http://www.webmasterworld.com/css/3046986.htm

nevite nekdo co s tim ?
Chamurappi
Profil
Reaguji na Mephiho:
Prosím o živou ukázku.
Falcon
Profil
A nemáš tam. Ale tým to asi nebude ja len taký postreh
#uvod 
{
      background-image: url(../img/html/h_lista.JPG);
      background-position:left top;
      background-repeat: repeat-x;
      position:absolute;
      top:0px;
      left:0px;
      background-color:white;
      height:150px;
      width:100% ;
}
Dranel
Profil
Mephi
Před středník nepiš mezeru. Barvy nezapisuj slově, ale hexadecimálně. Bílá bude tedy #fff. Odkazování zapisuj stylem
url("../img/html/h_lista.jpg")

Ale to jsou také jen postřehy k psaní kódu, chybu jako takovou také nevidím.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Falcona:
To by vykolejilo všechny prohlížeče, ale v žádném by to nezpůsobilo nevykreslení pozadí.

Reaguji na Dranela:
Nic z uvedeného nesouvisí s problémem. Mezera před středníkem ničemu nevadí, slovní popisy barev jsou v naprostém pořádku.
Bubák
Profil
background-color:white;
Tahle částt funguje? Abychom se nehonili zbytečně za obrázkem a problém může být jinde.
Mephi
Profil *
bubák: jj funguje to sem tam pridal az jako snahu o reseni nezkouseli ste nekdo kdo ovládáte lépe AJ se kouknuot na ten link co sem tam házel podle názvu tématu tam slo o stejnej problem ... jo a mozna by to mohlo bejt tim ze se mi nedavno stahla aktualizace firefoxu ... nebo obsahlou velikosti css souboru mam tam cca vlastnosti pro 400 divu (400x jakozto souradnice delany prikazy left a top ) ...
Tomasds
Profil
Mephi
Chtěl bych se ujistit, jestli jsem to správně pochopil. Ty máš stránku složenou ze 400 absolutně pozicovaných divů?
Chamurappi
Profil
Reaguji na Mephiho:
Znovu prosím o živou ukázku. Nejsme věštci.
Odkázaná debata na webmasterworld.com má možná podobné projevy, ale jsem si skoro jistý, že vůbec nijak nesouvisí s tvým problémem.
Mephisto
Profil *
tomasds : ne spatne sem to napsal mam jen 400x #x1y1 , #x2,y1,... nevim jak to nazvat a pak se na to odkazuju pres php jako id s promenyma

chamurappi : porad mi pls kterej kus kodu by ti pomhl to zjistit nebudu sem snad hazet vsechno. Napriklad cely .css nebo co? s pozadim toho zase moc nesouvisi
Bubák
Profil
V případě, žě ti funguje background-color, tak podle mého jsou dvě možnosti:
- chybná cesta k obrázku, což může být způsobejo třeba "jen" odlišnou velikostí pímen v názvu
- nekorektní soubor obrázku (nestandardní verze, poškozený...)

Zkus ve Firefoxu:
Nástroje > Informace o stránce > Média
Měl bys tam "svůj" obrázek pozadí najít, vidět (pokud není bílý) a uvidíš k němu i nějaké info.

Živá ukázka je odkaz na stránku s popisovaným problémem. Pokud ji máš na localhostu, tak spustíš prohlížeč Opera (umí stáhnout background-image), dáš:
Uložit jako... > HTML soubor s obrázky > zvol název malými písmeny bez mezer a diakritiky
HTML soubor včetně patřičné složky nahraješ někam na web a dáš odkaz.
Mephi
Profil *
vyreseno :) mel sem v linku k css opacna lomitka jen nechapu ze ho pulka fungovala ale problem se tim vyresil ... delalo to problemy jen kdyz sem stranku poustel pres localhost v easyphp(toho sem si vsim taky az pak)
Chamurappi
Profil
Reaguji na Mephiho:
Příště si z nás laskavě nedělej blázny.
Darthrank
Profil
Ahoj lidi, před pár dny jsem začal s css, který mě strašně moc chytlo.Vše do týhle doby jsem bez problému chápal, ale naskytla se tedka taková pro mě neřešitelná věc.Nevim jestli jsem to nějak nepochopil, nebo mám jen chybu v nějaké maličkosti ,ale prostě nevim co dál.

<HTML>
<HEAD>
body {background-image: url(yellow.gif);} */ mam knížku kde nepíšou jestli to mám umístit do HEAD nebo do BODY./*
<TITLE></TITLE>
</HEAD>
<BODY>
body {background-image: url(yellow.gif);}*/nevim jestli to nemám pčipijit externím souborem, nebo jak tady ukazuju přímym
zápisem./*


</BODY>
</HTML>

---poradte mi prosim vás někdo, jsem opravdu začátečník a jsem do toho strašně moc zapálenej. Předem moc děkuji tomu ,kdo si
dá tu práci a vysvětlí mi to.
Str4wberry
Profil
Založ si, prosím, nové vlákno.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.