« 1 2 3 »
Autor Zpráva
Carter
Profil *
Zdravím! Mám problém s vycentrováním stránky; jak vycentrovat například tenhle příklad: http://www.jakpsatweb.cz/priklady/css-sloupce.html ? je tam všude position: absolute a já s tím nemůžu hnout ku středu.
mikul
Profil
Obalovacímu DIVu dej position:relative a pak použijěš margin:auto. Pokud to teda nepotřebuješ absolutně.
kletely
Profil
Carter
http://www.vertigo4.cz/blog/jak-vycentrovat-stranku-na-stred alebo http://tiso.wz.cz/articles/vycentrovanie-obsahu-stranky.php
Carter
Profil *
Konkrétně k mému problému: Potřebuji aby dva spodní sloupce byli vedle sebe, ale na středu stránky: potřeboval bych poradit s těmi absolute - relative, top - left. Ale aby to zároveň fungovalo i ve Firefoxu. Děkuji.
<html>

<head>
<meta http-equiv="Content-Language" content="cs">
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
<title>pokus</title>
<style>
* {margin: 0px; padding: 0;}
html, body {height: 100%;}

body {	position: relative; background: #ffffff; text-align: center; margin: 0 auto;}

#head {	position: relative; background: #087880; width: 760px; height: 130px; top: 0px; left: 0px; border: solid 2px #fbbfff; margin: 0 auto; }


#levy {	position: relative; background: #000000; width: 120px; height: 300px; top: 0px; left: 0px; border: solid 2px #fffbbf; color: red; margin: 0 auto;}

#pravy {position: relative; background: #444444; width: 640px; height: 300px; text-align: center; top: 0px; left: 0px; border: solid 2px #bffffb; color: yellow; margin: 0 auto;}
</style>

<body>
<div id="body"></div>

<div id="head"></div>
<div id="levy"></div>
<div id="pravy"></div>

</body>
</head>
</html>
mikul
Profil
body {	position: relative; background: #ffffff; text-align: center; margin: 0 auto;}

#head {	position: absolute; background: #087880; width: 760px; height: 130px; top: 0px; left: 0px; border: solid 2px #fbbfff;}


#levy {	position: absolute; background: #000000; width: 120px; height: 300px; top: 130px; left: 0px; border: solid 2px #fffbbf; color: red;}

#pravy {position: absolute; background: #444444; width: 640px; height: 300px; text-align: center; top: 130px; left: 120px; border: solid 2px #bffffb; color: yellow;}


Zkus to nezkoušel jsem to snad tam není nějaký překlep.
mikul
Profil
Asi si budeš muset taky pohrát s border.. Každý prohlížeč to počítá jinak, nevím, jestli bude vidět když nebudou přesně sedět.
Carter
Profil *
Jo to je téměř ono! Ještě malou radu jak to vycentrovat na střed
mikul
Profil
Myslíš celý ten blok? Na střed by ti to mělo zarovnat to
margin:auto
v body. Není to na střed v žádném prohlížeči?
Carter
Profil *
Ano, celý ten blok, ale ani v exploreru to není na středu. V čem je tedy problém?
Trejpa
Profil
Carter
V čem je tedy problém?
V tom, že nečteš odkázané materiály. To, co má být uprostřed (asi všechno), obal jedním blokem s rozměry a jen ten vystřeď.
Bubák
Profil
V čem je tedy problém?
http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=1&topic=86 130#2
Obalový DIV je kde?
Carter
Profil *
Tak všem děkuju za rady! Nakonec to všechno funguje jak má!
Vodifone95
Profil
Asi se ptám jak blbej, ale na mém webu http://www.b732.ic.cz/ si jeden návštěvník stěžuje, že nemám vycentrovaný web. Zkoušel jsem metodu kterou psali na http://tiso.wz.cz/articles/vycentrovanie-obsahu-stranky.php , ale pořád nic. Poradíte mi, jak to mám jednoduše udělat?
panther
Profil
Vodifone95
si jeden návštěvník stěžuje, že nemám vycentrovaný web
má na to právo, web je u levého kraje.

Zkoušel jsem metodu kterou psali na http://tiso.wz.cz/articles/vycentrovanie-obsahu-stranky.php , ale pořád nic.
asi jsi zkoušel špatně.

Poradíte mi, jak to mám jednoduše udělat?
v tak zpraseném kódu to bohužel jednoduše nepůjde. Alespoň já nemám během vánočních svátků nervy na prohrabování se v tvém kódu
Vodifone95
Profil
má na to právo, web je u levého kraje.

To je pro mě fakt novinka. :-/ Zkusil jsem to tedy jinak - někoho jsem se zeptal, a udělal jsem to takhle: (sice to není v CSS, ale pořád to není ono)

<html>
  <head>
  <title> nadpis </title>
  <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
  </head>
<body>
<table align="center" border="0">
<div style="float:left; width: 160px;">
 levé menu
</div>
<div style="float:left; width: 614px">
 obsah stránky
</div>
</table>
</body>
</html>


Ujde to, ale blbne to na stránkách kde mám tabulku (není divu, když to je tabulka) a bůhvíproč to nefunguje v PHP. Takže mohl by sem někdo dát jednoduchý návd, jak to vycentrovat pomocí CSS? please
panther
Profil
Vodifone95
Takže mohl by sem někdo dát jednoduchý návd, jak to vycentrovat pomocí CSS? please
a copak jsi návod nedostal? (kletelyho příspěvek)
Vodifone95
Profil
Zkusil, ale nepochopil.
Trejpa
Profil
Vodifone95
<html>
<head>
<title> nadpis </title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
</head>
<body style="text-align: center;">
<div style="text-align: left; margin: 0 auto; width: 775px;">
 <div style="float:left; width: 160px;">
 levé menu
 </div>
 <div style="float:left; width: 614px">
 obsah stránky
 </div>
</div>
</body>
</html>
TTezz
Profil *
Ahoj, přestože jsem zkoučela všechny vaše rady, jak mou stránku vycentrovat, tak žádný z nich nezabral. Nevím už, v čem dělám chybu...

</head>

<body style="text-align: center;">
<div style="width: 760px; text-align: left; margin: 0 auto;">
<div id="zahlavi">
zahlavi
....
</div>
</div>
tiso
Profil
TTezz - bez zvyšného html a css môžem len hádať, skús
<div style="width: 760px; text-align: left; margin: 0 auto;position: relative;">
Tezz
Profil *
Díky, už se to aspoň pohlo, ale špatným směrem.. no nemám to nikde na netu, takže se to asi bude upřešňovat hůř, to vím.. no jestli ti to pomůže, tak:
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250" />
<meta name="generator"/>
<title></title>
<link href="styly2.css" type="text/css" rel="stylesheet" />
<style type="text/css">
</style>
</head>

<body>
<div id="all">


<div id="zahlavi">
<strong>Hlavní téma</strong>
</div>

....
a v CSS mám:
body{
margin: 0 auto;
position: relative;
text-align: center;

}

#all{
left: 0px;
width: 760px;
text-align: left;
margin: 0 auto;
}
Tezz
Profil *
Tak už jsem do toho all připsala i tu pozici...už se to hýbe...ale zarovnání je v pravém horním rohu...i když nemám nikde nic zarovnané napravo...Zvláštní:-/
Trejpa
Profil
Tezz
Chybí ti tam rozměr.
<body style="text-align: center;">
<div style="text-align: left; margin: 0 auto; width: 775px;">
...
 </div>
Tezz
Profil *
Mám ho tam..#all{
left: 0px;
width: 760px;
text-align: left;
margin: 0 auto;
}
Měsíček
Profil
Nemáš .. <div>, který Trejpa popisuje nemá id #all ;-)
Tezz
Profil *
Nj, ale i když jsem to tam dala, má to stejný efekt...krásně se to přizpůsobuje při zmenšení stránky až na to, že je ten celý blok zarovnán doprava
tiso
Profil
Měsíček - ak sa bavíme o [#21] tak má
Trejpa
Profil
Tezz
left: 0px; “je blbost, to se nepozicuje.

Doporučuji ti pořádně (vícekrát) přečíst a vyzkoušet tisův návod a až ti bude fungovat (tj. napoprvé, pokud tam nic nezměníš a nepřidáš), tak teprve v něm dokonstruovat zbytek stránky.
Tezz
Profil *
Ten už jsem zkoušela..a kolikrát:(

Vím, že vám musím připadat jako úplný idiot a máte určitě svých problémů dost...no abych to upřesnila, teď to vypadá takhle a je to stejné..

<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250" />
<meta name="generator"/>
<title></title>
<link href="styly2.css" type="text/css" rel="stylesheet" />
<style type="text/css">
</style>
</head>

<body>
<div id="all">


<div id="zahlavi">
<strong>Hlavní téma</strong>
</div>

....
a v CSS mám:
body{
margin: 0 auto;
position: relative;
text-align: center;

}

#all{
position: relative;
width: 760px;
text-align: left;
margin: 0 auto;

}
Tezz
Profil *
Zkoušela jsem to u toho body s position: relative; i bez udání pozice, prozkoušela jsem snad z těch kombinací už všechno a furt mě nenapadá, čím to je..
« 1 2 3 »

Vaše odpověď

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: