21. září bude sraz! Od 18.00 v restauraci Tradice v Praze u Anděla
« 1 2 3 »
Autor Zpráva
Trejpa
Profil
Tezz
Neuvádíš vše. Ten kód funguje. Musí.
Tezz
Profil *
Mám sem dát kompletně celý kód?:(
Bylo by to asi zbytečný, stejně byste se tím nechtěli prohrabovat..
Trejpa
Profil
Tezz
Dej sem odkaz.
Tezz
Profil *
Neuvádím takový věci jako obrázek pozadí, výška písma atd., ale to na to přece nemá vliv, tak je to zbytečné psát..
Tezz
Profil *
Odkaz bohužel nemám, nemám to nikde na webu..
Tezz
Profil *
A ani to asi nebudu dávat, je to ročníková práce, nevím kam
panther
Profil
Tezz
je to ročníková práce, nevím kam
http://wz.cz apod.?
Tezz
Profil *
Tak pardon:)...nikdy jsem to nehledala, jdu to tam dát.
Trejpa
Profil
Tezz
je to ročníková práce
Tak nezveřejňuj texty, skripty, atp.
Tezz
Profil *
http://tezzz.wz.cz/...zatím tam ani nic moc nemám... je upravena jen hlavní stránka, ne ty ostatní..
Tezz
Profil *
oprava: http://tezzz.wz.cz
panther
Profil
Tezz
je blbost všechno pozicovat, doporučil bych ti kouknout se na 3-sloupcový nepozicovaný layout.
Tezz
Profil *
hele, já vím, že je to jinak, než by to být třeba mělo, ale já beru podle toho, co jsme probírali, a jakože je toho dost máloo
panther
Profil
Tezz
já vím, že je to jinak, než by to být třeba mělo, ale já beru podle toho, co jsme probírali, a jakože je toho dost máloo
proto jsem ti přidal odkaz ;-)
Tezz
Profil *
Určitě se na něho podívám, díky moc, tahle práce mě baví, ale stejně mi pořád uniká to zarovnání:)
panther
Profil
Tezz
mě tam uniká, proč máš div="all" široký 760px, ale elementy v něm mají mnohem víc (levý, prostřední a pravý sloupec)
Trejpa
Profil
Tezz
Pro začátek bych odebral jeden z těch centrovacích <div>ů (má tam být jen jeden) a druhému bych nastavil potřebnou velikost.

Jeden smaž:
<div style="text-align: left; margin: 0 auto; width: 775px; position: relative;">
<div id="all">
Tezz
Profil *
Protože jsem to už dělala ve zmatku a chtěla jsem tam prostě něco napsat...nepřemýšlela jsem nad tím. Spravila jsem to a už to funguje, děkuju moc.. Spadl mi kámen ze srdce:-)
Tezz
Profil *
Jo, ty divy...to jsem zkopírovala blbě, ten jeden tam být neměl, to vím, to už byly jen marné pokusy:-)
Vodifone95
Profil
Vodifone95
<html>
<head>
<title> nadpis </title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
</head>
<body style="text-align: center;">
<div style="text-align: left; margin: 0 auto; width: 775px;">
<div style="float:left; width: 160px;">
levé menu
</div>
<div style="float:left; width: 614px">
obsah stránky
</div>
</div>
</body>
</html>


Dík. :-)
D_C
Profil
Sice jsem sem nenapsal žádný příspěvek, ale po důkladném pročtení celého vlákna jsem docílil kýženého efektu vycentrování stránky. měl jsem tam některé chybičky. zaprvé jsem dal šířku obalovaného rámu menší, než je celá stránka (misto 1000px jsem zadal 100px) to mělo za následek, že ve firefoxu byla stránka zarovnaná doprava... druhou chybičkou bylo že v těle místo align jsem napsal algin... a IE mi to zákonitě nepřečetl. ;) Tímto bych Vám chtěl poděkovat za rady, které zde jsou a které jsem použil k vytvoření stránky. Díky moc. :)
Lukinho
Profil *
Zdravím, pokusím se oživit tuto diskuzi, protože mi ani po pročtení a aplikování všech návodů centrování nefunguje, resp. jen v IE, jinde nikoli: http://magdalena-rybnickova.wz.cz/
Napadá mě, že by to mohlo být kvůli dalším pozicovaným divům, které jsou v těle stránky, čili v tom obalovacím..? styly zde:

body { text-align: center; }
#all { width: 760px; text-align: left; margin: 0 auto; position: relative; }
#zahlavi { position: absolute; width: 550px; top: 0px; left: 210px; height: 140px;
background-color: #7c6f61; border: 0px dashed red; }
#titul { font-size: 31px; font-family: Arial Black; text-align: center; vertical-align: center; }
#obrazek { position: absolute; left: 0px; top: 0px; width: 210px; height: 140px margin: 0px;
background-color: #0f0f0f}
#telo { position: absolute; width: 550px; top: 140px; left: 210px; height: 450px; overflow: auto;
scrollbar-base-color: #FF4400; scrollbar-track-color: 003800;}
#menu { position: absolute; width: 210px; height: 450px; top: 140px; left: 0px; text-align: right;
background-color: #7c6f61; }
div { padding: 0px; }

Moc díky, L.
panther
Profil
Lukinho:
#all má margin: 0; a ne margin: 0 auto;

To auto je tam dost podstatné.
Když už sem vkládáš nějaký kód, vkládej jej tak, jak je ve stránce a ne nějakou obdobu.
Lukinho
Profil *
panther:
nechapu. all ma skutecne margin: 0 auto (tak je to definovano ve stylech)..? nebo kde vidis margin: 0?
diky
tiso
Profil
Lukinho: na tej odkazovanej stránke.
Lukinho
Profil *
Lukinho:
aha aha. pardon, chybelo tam px. nyní tedy margin: 0px auto, ale presto Firefox zobrazuje vlevo nikoli vprostred
Keeehi
Profil
Lukinho:
px tam být nemusí, pokud je hodnota 0
Indián
Profil *
Pokud si dobře vzpomínám, tak se musí v IE přepnout vykerslovací režim do standardního módu, ale možná se mýlím, tak to raději přenechám ke zhodnocení zkušenějším.
Indián
Profil *
Asi jsem reagoval špatně, protože se vlastně Lukinho ptal na Firefox, kde to ale vidím ve středu, takže by to mohlo být rozdílnou verzí Firefoxu.
Bubák
Profil
Indián:
Luki už chybu, na kterou upozornil panther, napravil, aniž by to zmínil, přesněji řečeno mlží[#26], předním hodnotu auto v CSS neměl a svádí to na chybějící jednoty px u nulové hodnoty.

to mohlo být rozdílnou verzí Firefoxu.
Ne, Firefox takto centroval již v pravěkých dobách, kdy byl ptákem ohnivákem.

IE ve quirlu centruje bloky podle CSS 2.0, ve stadnardu jak podle CSS 2.0, tak podle CSS 2.1, všechny ostatní (běžné) prohlížeče centrují blok podle CSS2.1. Podle Chamurappiho zkoumání prastarých dokumentů jde o sabotáž ze stany W3C.

ptal na Firefox, kde to ale vidím ve středu
Pravděpodobně to bude tím, že středa bude až zítra, ale v pátek to měl Lukinho vlevo. Dále jsem se problémem nezabýval, protože panther chybu přesně popsal a přesto ji Lukinho zapíral.
« 1 2 3 »

Vaše odpověď

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0