Autor Zpráva
Rogue77
Profil
Mám takový problém mám tabulku kde v jedné buňce chci překrýt dva obrázky když to udělám jen v HTML tak to funguje je to asi takhe :
<td width="170" height="170"><img src="black.jpg" width="170" height="170" style="position: relative" /><img src="akce.gif" width="60" height="60" style="position: relative; bottom: 170px; z-index:1"/></td>


ale když to předělám do php tak mi to nejde a ty dva obrázky se mě vykreslí pod sebe a né přes sebe a nevím proč? kod vypadá takto
echo  "<td width=170 height=170><a href='".$line["umisteni_detail"].".php?id=".$line["id"]."'><img src=\"".$line["obrazek_nahled"]."\"border=0  class=pruhlednost><img src=akce.gif width=60 height=60 style=position: relative; bottom: 170px; z-index:1/></a></td>";
Rogue77
Profil
no koukám že se mi výpis nevešl tak ještě jednou ty zdrojáky
<td width="170" height="170"><img src="black.jpg" width="170" height="170" style="position: relative" />
<img src="akce.gif" width="60" height="60" style="position: relative; bottom: 170px; z-index:1"/></td>


echo  "<td width=170 height=170><a href='".$line["umisteni_detail"].".php?id=".$line["id"]."'>
<img src=\"".$line["obrazek_nahled"]."\"border=0 class=pruhlednost><img src=akce.gif width=60 height=60 
style=position: relative; bottom: 170px; z-index:1/></a></td>";
ixiik
Profil
Nevím ,ale podle toho jak to píšeš mi příjde že by to nemělo fungovat ani v html... Jen pomocí position relative toho asi nedocílíš.

Řešil bych to spíš takhle

<div  style="position: relative">
     <img src="black.jpg" width="170" height="170" />
     <img src="akce.gif" width="60" height="60" style="position: absolute; bottom: 170px; z-index:1"/>
</div>


čímž docílíš toho že první obrázek se vykreslí normálně kde má být a s druhým můžeš libovolně šoupat. S tím že souřadnice 0,0 jsou v levém horním rohu toho divu. Asi by to mělo fungovat i bez toho divu, když dáš position relative tdčku.. nevím..nemám zkušenost, páč tabulky moc už nepoužívám na formátování.
Rogue77
Profil
víte co nechápu když to napíšu takhle tak to funguje :
<table width="170" border="0" align="center">
              <tr>
                <td><div  style="position: relative">
     <img src="black.jpg" width="170" height="170" />
     <img src="akce.gif" width="60" height="60" style="position: relative;  bottom: 170px; z-index:1"/>
</div></td>
              </tr>
            </table>



ale jakmile to uzavřu do php takhle tak už se to vykresluje špatně :
<?php
echo			"<table width=170 border=0 align=center>";
echo              "<tr>";
echo                "<td><div  style=position: relative>";
echo     "<img src=black.jpg width=170 height=170 />";
echo     "<img src=akce.gif width=60 height=60 style=position: relative;  bottom: 200px; z-index:1/>";
echo "</div></td>";
echo              "</tr>";
echo            "</table>";
?>



nechápu proč to tak je?
Měsíček
Profil
echo <<<EOT <table width="170" border="0" align="center">
  <tr>
    <td>
      <div  style="position: relative">
       <img src="black.jpg" width="170" height="170" />
       <img src="akce.gif" width="60" height="60" style="position: relative;  bottom: 170px; z-index:1"/>
      </div>
    </td>
  </tr>
</table>
EOT;
Rogue77
Profil
a co má být EOT?
Měsíček
Profil
To je tajemné zaříkávadlo, nech ho tam.
Rogue77
Profil
To je super vždycky jsem chtěl být kouzelník ale nějak mi to pořád nejde:-))) asi nějaká slabá magie chtělo by to něco silnějšího jelikož to pořád nejde jelikož se to hlavně ani nespustí a vypíše chybu
Měsíček
Profil
Fajn, tady už chyba není:
echo <<<EOT
  <table width="170" border="0" align="center">
    <tr>
      <td>
        <div  style="position: relative">
         <img src="black.jpg" width="170" height="170" />
         <img src="akce.gif" width="60" height="60" style="position: relative;  bottom: 170px; z-index:1"/>
        </div>
      </td>
    </tr>
  </table>
EOT;
Rogue77
Profil
dobrá tak souhlasím tohle už jde ale zajímalo by mě taky proč a co je to to EOT? a proč to bez toho nejde?:-))
Měsíček
Profil
Reaguji na Rogue77:

"dobrá tak souhlasím tohle už jde ale zajímalo by mě taky proč a co je to to EOT? a proč to bez toho nejde?:-))"

Jde .. za EOT dej cokoliv jiného třeba ROGUENEUMIKOUZLIT a nezapomeň změnit také úplně dole za ROGUENEUMIKOUZLIT;.
Rogue77
Profil
No super takže neumím kouzlit to už jsem zjistil ale v čem je tedy rozdíl co má tahle syntaxe znamenat?
Měsíček
Profil
Reaguji na Rogue77:

"No super takže neumím kouzlit to už jsem zjistil ale v čem je tedy rozdíl co má tahle syntaxe znamenat?"

Říká se jí syntaxe "HEREDOC". Pod tímto klíčovým slovem určitě najdeš i něco v češtině.
Rogue77
Profil
dobrá děkuji už jsem to pochopil ještě jednou děkuji za radu :-))

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: