Autor Zpráva
Pruk
Profil *
Ahoj, dělám stránky které jsou na zkušební adrese zde.
Momentálně to mám napozicované do IE 7, když se podíváte v nějakém jiném prohlížeči tak to dělá nehorázný nepořádek. Jak to mám udělat, aby se na to dalo dívat aspoň v FF Opeře a novějších verzích IE s malými pozičními odchylkami? Jak to řešíte?

P.S: Funčně jede skoro všecko, ale ještě ani zdaleka to není dodělané. Grafiku jsem ještě ani nezačal, začnu až vyřeším to pozicování.
Miloš
Profil
A je nutné používat pozicování?
Porozhlédni po http://css.interval.cz/layouty/.
Nebudeš-li si i tak vědět rady, tak dej buď odkaz na stránku, kde se o to pokoušíš, nebo schematicky namaluj, čeho chceš docílit a vlož to sem jako obrázek.
panther
Profil
Miloš
odkaz je zde

Pruk
dělat pozicovaný layout, je blbost - věnuj trochu času layoutům na inervalu, bude se ti to hodit i nadále.
Bubák
Profil
Momentálně to mám napozicované...
Nevím, čemu říkáš "napozicované", když jsem v CSS asi jednou nenašel "position".
Pruk
Profil *
Chtěl bych to tak jak je to teď (myslím schématicky). Nahoře menu a vedle přihlašovací formulář a podtím hlavní obsah a dole patička. Jdu se podívat na ty layouty, doufám, že tam něco podobného najdu. Jinak zatím díky.
Pruk
Profil *

Toto je návrh jak bych to chtěl. Neviděli jste někde podobný layout? Moc by mi to pomohlo.
panther
Profil
Pruk
menu - zadej width, float: left
loginform - width, float: right

<div style="clear: both;">&nbsp;</div>

div#content - width, float: left;
div#footer - width, float: left;
Miloš
Profil
panther
Nechápu, proč musejí #content a #footef plavat.
Kdyby neplavaly, #content by mohl mít clear a vypustil by se tak nadbytečný čistič.
panther
Profil
Miloš
jj, máš pravdu.. dlouho jsem nespal :-)
Pruk
Profil *
panther
Pochopil jsem to správně?
.prihlaseni { width:25%;
             margin-top:-4%;
             border:1px solid #000000;
             margin-left:74.5%;
             float: right;
             text-align:center;
             height:3%;}
.menu { width:73%;
        margin-top:5%;
        border:1px solid #000000;
        margin-left:5%;
        float: left;
        text-align:center;
        height:4%; }
panther
Profil
Pruk
si to zkus, co ti to bude dělat ;-)

margin-left:74.5%;
nevím, co tím zamýšlíš. Float: right; - bude celý box box zprava, ten margin je tam na nic.. Ale zkus si to, uvidíš sám.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: