| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| Fousáč Profil * |
Mám stránku dělenou do dvou sloupců, levý:
<div class="menu1"> v css je: div.menu1 {
float: left;
width:150px;
background:#AAAAAA;
}pravý sloupec: <div class="text1"> je definovaný v css: div.text1 {
margin-left: 155px;
background: silver;
}Problém je, když v pravém sloupci dám příkaz <hr style="clear: both" size=2 noshade width=85% align="center" color=#000000> nečeká jen na konec těch obrázků nad ním v pravém sloupci (jak bych chtěl), ale i na konec levého sloupce. Těch clear both mám na stránce víc a dokud jsem jí měl rozdělenou tabulkou, nebyly s tím problémy. Co se s tím dá dělat? Mám to tady http://vaelektronik.cz/pokus/index.html ostatní soubory (mimo index.html) jsou ještě dělené tabulkou a tam to chodí. |
||
| Fousáč Profil * |
#2 · Zasláno: 22. 12. 2008, 03:06:54
tak už jsem na to přišel (aspoň si to myslím). Ty DIVy se překrývají, proto se při obtékání čeká na oba :-) Druhý pokus byl že oba DIVy byly float:left a to chodilo jen v prohlížeči, který je součástí PSPadu. Ve Firefoxu i v IE text začal až pod spodním okrajem levého sloupce. Přišel jsem na to až když to u jednoho souboru takhle zobrazil i PSPad. Nechápu důvod - snad byl pravý sloupec širší než obrazovka? Nakonec jsem pravý sloupec pozicoval absolutně
div.txt { position: absolute; top: 0px; left: 155px; background: silver; } a chodí to bez problémů - všude. Ještě že máme to css, mám to nakopírované do spousty souborů a přepisovat to všude by bylo na mašli... |
||
|
Časová prodleva: 18 let
|
|||
0