Autor Zpráva
Tanisek
Profil *
Prosím. Už jsem si udělala databázi, a ať koukám jak koukám a zkouším jak zkouším ze seriálků, nejde mi dát do skriptu odkaz na tabulku.
Buďte někdo tak hodný a pomožte mi... zase :)
Charlie
Profil
Jako připojit se k databázi? Na to je funkce mysql_select_db().
Tanisek
Profil *
já to špatně řekla, jak vložit....

TABULKU Z DATABÁZE DO PHP....

nevím..... no nebo mi to nejde....
Dero
Profil
Po připojení k databázi můžeš nad tabulkami vykonávat tzv. dotazy - ty vracejí data, která potřebuješ a která zpracováváš pomocí PHP. K položení dotazu databázi slouží příkaz mysql_query. Pořádně se ještě podívej do nějakého seriálu o PHP a MySQL, bude to tam. Držím palce. :o)
Tanisek
Profil *
Dero
A prosím Tě máš tip na nějaký konkrétní seriál? Prošla jsem asi čtyři a nešlo mi to :-(
Charlie
Profil
http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=818

Podrobný popis MySQL select v češtině.
Tanisek
Profil *
Charlie
děkuji zkusím :)
Tanisek
Profil *
Tak ne,
prosím potřebuju poradit od začátku.
Jsem zcela zmatená... jako než jsem začala tvořit databázi. Možná mám chybu už v tabulce, pokud máte někdo chuť a čas mi pomoci podrobněji, prosím ozvěte se mi.
Charlie
Profil
Takže od začátku, jak seš daleko? Funguje ti propojení MySQL a výběr databáze?

Polopaticky to funguje asi takhle: máš databázi a v ní máš tabulky. Do každé tabulky můžeš ukládat data, upravovat je, vybírat nebo mazat. Takže pokud chceš začít s databází, tak si nejdříve musíš vytvořit tabulku a potom teprve můžeš dělat výše zmíněné operace.
Tanisek
Profil *
V phpmyadmin jsem si vytvořila databázi a v ní tabulku.
Jak zjistím, že mi funguje propojení MySQL a databáze?
Tím, že mi na localhostu lze spustit databáze, otevřít tabulka a ukládat, mazat a upravovat data?
Mimochodem to se mi zdá v adminu velmi jednoduché, nepoužívám ty hrozné příkazy, ale vkládám normálně do jakési tabulky.

PROSÍM NEDĚLÁM SI SRANDU, JEN JSEM TRUBKA A UČÍM SE :-/
Charlie
Profil
Zatím postupuješ správně, od toho PHPMyAdmin je. Zdá se, že propojení s databází bude fungovat. A co bys ještě potřebovala?
Tanisek
Profil *
Potřebuju poradit, jak do html kódu, kam chci dát e-obchod vložím tabulku z databáze, přiřadím obrázky a nákupní košík. Pomocí PHP příkazů (ono to asi jinak nejde;))

Největší můj problém je, že když si čtu návody, nepochopím je. Musím to zkoušet a konzultovat. A protože jsem už hodně těhotná, nemůžu dlouho sedět u počítače, abych si to zkoušela, tak potřebuju podrobnější popis jak na to.
Anonymní
Profil *
Halo prosím.... může někdo pomoc?
Tanisek
Profil *
Halo prosím... pomůžete někdo?
mbing
Profil
Asi neumíš postupně vykreslit tabulku do html. Dělá se to zjištětním řádků a následným vypsáním přes cykly.


// přihlášení do mysql - předpokládám, že ovládáš ...
// dotaz - vybereme vše z tabulky v mysql
$dotaz = " SELECT * FROM `nazev_tabulky_z_mysql`";
// výsledek z mysql
$vysledek = MySQL_Query($dotaz);
// počet řádků (záznamů) v mysql.
$pocet = MySQL_Num_Rows($vysledek);
// hlavička tabulky v html (v tomto případě nám budou stačit dva sloupce, i když jsme požádali o zjištění všech sloupců - jednodušší).
echo "<TABLE BORDER=1 CELLPADDING=2> \n <TR> \n <TH>Titulek sloupce 1</TH> \n <TH>Titulek sloupce 2</TH> \n </TR>";
// do cyklu dáme jeden řádek v html.
for($i=0; $i<$pocet; $i++)
{
echo "<TR> \n ";
echo " <TD ALIGN=CENTER>". MySQL_Result($vysledek, $i, "nazev_sloupce_1_z_tabulky_mysql") . " </TD> \n ";
echo " <TD>". MySQL_Result($vysledek, $i, "nazev_sloupce_2_z_tabulky_mysql") . " </TD> \n ";
echo "</TR> \n ";
}
// uzavření tabulky v html.
echo "</TABLE>";
Tanisek
Profil *
mbing

já to asi vzdám :/
hlásí mi to chybu na řádku 46 což je do
$pocet = MySQL_Num_Rows($vysledek);

název tabulky jsem si samozřejmě změnila....
Hugo
Profil
Tanisek

A jakou chybu??

Zkus ten dotaz pres phpMyAdmina
mbing
Profil
já to asi vzdám :/
hlásí mi to chybu na řádku 46 což je do
$pocet = MySQL_Num_Rows($vysledek);

název tabulky jsem si samozřejmě změnila....


Tak máš špatný dotaz nebo vysledek. Zjisti to takto:


// vlož toto po provedení $vysledek a $dotaz
if ($vysledek)
{
echo "<li> Výsledek z databáze OK";
}
else
{
echo "<li> Výsledek z databáze KO.";
}
if ($dotaz)
{
echo "<li> Dotaz do dazabáze OK. Výborně!";
}
else
{
echo "<li> Dotaz do databáze KO. Musím opravit dotaz.";
}


Nebo vložením
or die('... KO')
Tanisek
Profil *
Ta chyba je tohle:

Warning: Supplied argument is not a valid MySQL result resource in c:\apache\htdocs\stranky\hedvabi.php on line 46

pod tím se mi vykreslili dvě buňky tabulky.


mbing po vložení

// vlož toto po provedení $vysledek a $dotaz
if ($vysledek)
{
echo "<li> Výsledek z databáze OK";
}
else
{
echo "<li> Výsledek z databáze KO.";
}
if ($dotaz)
{
echo "<li> Dotaz do dazabáze OK. Výborně!";
}
else
{
echo "<li> Dotaz do databáze KO. Musím opravit dotaz.";
}


se mi ukázali dva výsledky. Mám to uložit na začátek PHP cyklu, nebo na konec? Protože výsledky jsou rozdílné... Ale asi má být nakonci... píšeš po provedení... tak tam je výsledek

Výsledek z databáze KO.
Dotaz do dazabáze OK. Výborně!
Tanisek
Profil *
Hugo
tak to taky netuším jak udělat :-(
mbing
Profil
2 Tanisek :
Ano, na konec. Dotaz bývá většinou dobře. Příčinou Výsledek z databáze KO může být to, že nemáš správně napsaný název sloupce mysql nebo nezvolila si databázi pomocí MySQL_Select_DB() nebo prostě v tabulce mysql nemáš žádné řádky (záznamy) mysql. Myslím že je chyba v přípravě tabulky v phpMyAdmin, tam totiž můžeš přidávat záznamy pro odzkoušení, atd. Právě k předcházení této chyby se to dělá podmínkou :
if($vysledek)

{
// tady bude skript pro vypis tabulky html
}
else
{
echo "V databázi nejsou žádné záznamy.";
}
Tanisek
Profil *
mbing

HIH
takže odpověď je, že v databázi nejsou žádné záznamy to bych do toho kopla.

Jestli tomu dobře rozumím, těch cca 200 řádků po 500 znacích mám uloženo buď jako zkoušku nebo je vůbec nemám (což asi ne, protože tabulka se mi po odkliknutí databáze zobrazí se vším, co jsem uložila).

Je možné zprovoznit tu zřejmě nepovedenou tabulku, abych nemusela znovu přepisovat, nebo kopírovat data už vložená?

Příprava tabulky asi bude opravdu špatná, protože se mi vše zdálo až velmi jednoduché. Stačilo pojmenovat databázi, v ní tabulku, pojmenovat sloupce a pak šlo hned vše ukládat....
mbing
Profil
Problém vyřešen e-mailově.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0