Autor Zpráva
D.B.Cooper
Profil *
chci se zeptat


<HTML><BODY>

<!-- Zde si povšiměte parametru ENCTYPE: -->
<FORM method="post" action="upload.php" enctype="multipart/form-data">
<INPUT name="soubor" type="file">
<INPUT type="submit" value="OK">
<INPUT type="hidden" name="odeslano" value="ano">
</FORM>

<?
if($odeslano=="ano"):
move_uploaded_file($soubor,"soubory/".$soubor_name); // Překopírujeme soubor do zadaného umístění
echo "Původní název souboru: ".$soubor_name."<br>";
echo "Velikost souboru: ".$soubor_size."B<br>";
endif;
?>
</HTML>

kdyz na svym pocitaci prelozim tenhle kus kodu tak mi to hodi chybu pri prvni zobrazeni ze $odeslano neni nadefinovany ale pritom sem se s tim uz na forech setkal hodnekrat je nejaky jiny druh php ktery to neresi bo jak ???
D.B.Cooper
Profil *
este dotaz proc v tomto kode chyby $odeslano = $POST["odeslano"] vzdyt se tam nic neuloz aspon me se tam nic neulozilo ...
Taps
Profil
projdi si toto http://www.hawwwran.com/index.php?str=php&priklad=upload
tiso
Profil
D.B.Cooper - riešenie:
<?php 
if(isset($_POST['odeslano']){
  //bol odoslany form, spracuj ho
}
?>
D.B.Cooper
Profil *
tiso : taky sem si to takto resil me desilo ale ze ve vsech zdrojovejch kodech to nikdo neresil ale jinak dik
bohyn
Profil
D.B.Cooper
Nehazi to chybu, ale notice. Vetsinou jsou tyto hlasky vypnute, takze to nikdo moc neresi. Pokud chces mit kod semanticky, pouzivej isset(), pokud ti na tom nezalezi, muzes tyto hlasky smele ignorovat vypnutim zobrazovani v php.ini
error_reporting = E_ALL & ~E_NOTICE
D.B.Cooper
Profil *
mam jeste jednu otazku a to v navodu na teto strance (mimochodem dobrej odkaz ) http://www.hawwwran.com/index.php?str=php&priklad=upload

je cesta ./$name

co znamena ./

ja potrebuju cestu ../menu/media/$name a nevim jestli tam pak nekde ta samostatna tecka nebude chybet mohli bzste mi vzsvetlit jeji vyznam diky
D.B.Cooper
Profil *
postupoval sem podle zadani ale stejne mi to nikdy neprojde touto podminkou

if (is_uploaded_file($_FILES["jmeno_souboru"]["tmp_name"])

v easyphp sem zmenil slozku tmp aby nebyla jen pro cteni nicmene to problem nevzresilo
porad se mi to zasekava u tedle podminky prosim pomoc ...
bohyn
Profil
D.B.Cooper
"./" je aktualni adresar na Unix systemech, pro potreby PHP to moc uzitecne neni.
bohyn
Profil
D.B.Cooper
Tak postupuj podle navodu a nepocestuj vsechno co potkas :)
if (is_uploaded_file($_FILES['userfile']['tmp_name'])) { }
D.B.Cooper
Profil *
-> #8

neda se reba zmenit ukladani docasne slozky ? me se to zkratka ulozit nechce
D.B.Cooper
Profil *
bohyn: to bude nejspis omyl je to tam cesky v tom navodu a to vsude jmeno_souboru
bohyn
Profil
D.B.Cooper
Docasna slozka je nastavena v php.ini.
Na presouvani souboru pouzivas ten script co jsi psal vyse?
D.B.Cooper
Profil *
tak sem se ted dozvedel ze je to v tom php.ini omezeny na 2 MB mohlo bz to teda bejt tim protoze ja to testuju s mp3 a ty maj temer vzdy vic a chtel bzch se zeptat jestli to tam muzu nahulvata prepsat

a dalsi vec kdyz to pak hodim na jinej servr kde nemam moznost toto editovat tak to bude asi delat problemy

znamena to ze tahle metoda uploadovani je jen na obrazky a txt nic jinyho se snad ani do dvou mega nevejde ??
bohyn
Profil
D.B.Cooper
Na servrech je obvykle povoleno 4 - 10 MB pro upload
Pokud je povoleny .htaccess tak se to da nastavit v nem:
php_value upload_max_filesize 8M
php_value post_max_size 8M

Pro upload pres formulare by 8-10MB melo dostacovat, na posilani velkych souboru mame FTP.

Edit: Na hulvata se to prepsat da, nepaomen na na hodnotu post_max_size ktera to ovlivnuje take
D.B.Cooper
Profil *
no tak ted sem dal k obojimu 8 u postu uz osum bzlo ale stejne mi to limituje na 2 soubor php.ini sem ukladal nekolikrat a pro kontrolu nacet je tam 8 a 8 ... nelze to faak uz nevim :(
bohyn
Profil
D.B.Cooper
Zmena se projevi po restartu Apache
D.B.Cooper
Profil *
:) a jo tak

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: