Autor Zpráva
Pan P
Profil *
Dobrý den,
nefunguje mi horizontální menu obrázky pozadí jsou malinkaté a mají mít na šířku 129px.
Prosím o radu. Děkuji



      <div id="main-menu">
        

<ul class="list">

<li><a href="#">Úvod</a></li>
<li><a href="#">Služby</a></li>
<li><a href="#">Ceník</a></li>
<li><a href="#">O nás</a></li>
<li><a href="#">Kontakt</a></li>
<li><a href="#">Kontakt</a></li>

</ul>

      </div>





/* start main menu */
    #main-menu {
      width: 780px;
      height: 35px;
      background-color: white;

      }
    #main-menu ul{

      }
     
      
    #main-menu ul li{

      display: inline;     
      }
      
    #main-menu a{
      font-size: 1.2em;
      text-decoration: none;
      height: 35px;
      width: 129px;
      background: url("img/menu_button.png");
      color: #FFF;
      display: inline;
      padding: 0px 1px;
      }
    

/* konec main menu */
Bubák
Profil
Nevím, proč deklaruješ inline odkaz jako inline. Navíc inline elementům nejde dát rozměry (jde to jen v IE ve quirk režimu). Položky menu LI nemůžeš mít inline, můžeš zkusit, co to udělá, ale použij float.
Nevím, jestli tam nemáš více chyb, pro srovnání koukni na http://teststranek.kvalitne.cz/menu6/
Pan P
Profil *
Trochu se to zlepšilo ale stejně je tam problém celé menu se nechce zarovnat k okraji je asi odsazen o 20px. zkoušel jsem to ještě přes position: relative, ale nic.

/* start main menu */
    #main-menu {
      width: 780px;
      background-color: white;

      }
    #main-menu ul{ 
      }
     
      
    #main-menu li{ float: left;
                   height: 35px;
                   list-style: none;
                     
      }
      
    #main-menu a{ display: block;
      font-size: 1.2em;
      text-decoration: none;
      height: 35px;
      width: 129px;
      background: url("img/menu_button.png");
      color: #FFF;
      padding: 5px 0px;
      text-align: center;
      }
    
    .cistic {
	           clear: both;
	           overflow: hidden;
}
Bubák
Profil
#main-menu ul {margin: 0; padding: 0;}

Tipuji, že to máš odsazené o 40px. Musíš deklarovat levý margin i levý padding, ve výše uvedené deklaraci všechny nuluju, ale můžeš to upravit podle svých potřeb.
Pan P
Profil *
Dobrý den,
takže všechno jsem zatím zváldnul bez problému. Ještě mám, ale jeden dotaz. Chtěl bych udělat mezírky pomocí rovné čáry, ale zatím všechny pokusy zklamaly a vždy mi to rozhodí menu.

Příklad: http://www.varhall.cz/ - tato stránka má hezky vyřešené rovné čáry mezi odkazama.
SwimX
Profil
Pan P
Chtěl bych udělat mezírky pomocí rovné čáry
Tak ji přidej do obrázku na pozadí položek - background: url("img/menu_button.png");
Pan P
Profil *
To se mi nezdá moc praktická hlavně když roztahuju menu podle repeat-x.
SwimX
Profil
Pan P
Aha. A zkusit dát li{border-right: 1px solid #fff;}
Pan P
Profil *
Podívejte se na ten příklad li{border-right: 1px solid #fff;} mi ohraničí celé to tlačítko.
panther
Profil
Pan P
li{border-right: 1px solid #fff;} mi ohraničí celé to tlačítko.
border-right - pravý border - rámeček
Pan P
Profil *
Ohraničí mi celou pravou délku tlačítka jenže v příkladu co jsem zasílál to to nemaj z horního okraje až do dolního ale jen v půlce. Zkoušel jsem to dát i jako text <span> | </span>, ale to mi též rozhodí celé menu.
SwimX
Profil
Pan P
v tom příkladu to mají podle mě takle:

#main-menu li{ height: 45px;  padding-top: 10px; }
#main-menu li a{border-right: 1px solid #color; height: 25;}
panther
Profil
SwimX
height: 25;
a jednotky jsou kde?
Pan P
Profil *
Nefunguje výšku menu mám 35 a když nastavím aby to bylo široký třeba 15px tak se mizmenší tlačítka. Nešlo by to udlat přes textový: | ? Děkuji
panther
Profil
Pan P
Nešlo by to udlat přes textový: | ?
ne.

Jednak je to grafické oddělení položek a za druhé - v seznamu smí být jen položky, tedy „<li>“
Pan P
Profil *
Tak to ž tedy nevím jak na to mě to vždy zmenší menu
SwimX
Profil
panther
a jednotky jsou kde?
utekly mi mršky :) samozřejmě tam měly být px;

Pan P
mě to běhá. netestoval sem to všude, na to nemám čas ani náladu a bdue to chtít trošku doladit aby to nevypadalo tak děsně.
http://plavec.borec.cz/upfiles/fg.html

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: