Autor Zpráva
Digitaldestroy
Profil
Ahoj delam web pro kamarada a mam problem. Konkretne s pozicovanim divu v IE pomoci externiho stylopisu. Vsude jinde (Opera, Mozilla, Safari se mi stranky zobrazuji tak jak maji), jen v tom IE ne. Nalezl jsem jedno reseni a to prepsat styly divu do html kodu, ale to pak straci smysl externi stylopis vubec pouzivat.
Zajimave je to, ze div "hlavicka" ve kterem je take menu, se v IE zobrazuje tak jak ma. Prosim pomozte. (avsak rady typu "vykasli se na absolutni pozicovani a pouzivej float" mi moc nepomuzou, nejsem programator a praci mam "temer" u konce, proto do komletni zmeny layoutu se mi moc nechce)
Jinak dekuji mnohokrat vsem za radu.

http://www.digitaldestroy.wz.cz/novinky.html
Miloš
Profil
Když znáš podmíněné komentáře (mimochodem napsat téměř 20 % návštěvníkůTyto stranky nepodporují Internet Explorer a nikdy nebudou.“, neboli že na ně zvysoka se*eš, to je docela kouř), tak proč nepřipojíš pro IE nějaký stylopis v podmíněných komentářích a v tom stylopise nepoužiješ nějaký brutální !important?
Digitaldestroy
Profil
to Miloš: No protože nevim co je to !important, ale kouknu na to. Dik za tip.
Miloš
Profil
Digitaldestroy
!important je „magické slůvko“, které dá pravidlu nejvyšší možnou prioritu.
To znamená, že napíšeš-li například
p {color: red !important}
p#modry {color: navy;}
tak budou všechny <p>odstavce</p>, a to i <p id="modry">s ID</p> červeným písmem, protože !important má prioritu i před ID.

Pokud bys chtěl !important něčím přebít, tak jedině dalším pravidlem s !important, neboli (vzhledem k výše uvedenému příkladu) takto:
p {color: red !important}
p#modry {color: navy !important;}

Pak bude <p id="modry">odstavec s patřičným s ID</p> opravdu modrý.

Pokud to jde, tak je lépe se použití !important vyhnout, protože jeho nadužívání znepřehled%nuje stylopis.
Na stranu druhou – střídmé užití se občas hodí.
Digitaldestroy
Profil
Miloš
Ano ano ano, už vím k čemu slouží !important. Dopoledne jsem si přečetl v tvém jiném příspěvku. A věř mi, že se jeho užití velice rád vyhnu, v čem ale tkví můj problém? Nemůžu přijít na to proč nefunguje v IE absolutní pozicování u divů. A když už bych použil zvláštní stylopis pro IE, tak jak ho donutím pomocí CSS aby zobrazoval ty DIVy na místech kde já je potřebuji.
Bubák
Profil
Oprav si chyby (errory) v CSS souboru, varování (varningy) můžeš ignorovat.
IE jaksi nedokáže rozdýchat, že jsi místo nepovinného středníku za poslední hodnotou máš uvozovku.

Nalezl jsem jedno reseni a to prepsat styly divu do html kodu
Jak to bylo? Nalezl jsem jedno řešení a to přepsat styly divu do html kódu
Nebo takhle? Nalezl jsem jedno řešení a to přepsat styly divů do html kódu
Digitaldestroy
Profil
Bubák
Z celeho srdce ti dekuji, ani nevis jak jsi mi pomohl. Dekuju dekuju dekuju
jinak Milošovi taky patri muj dik

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: