Autor Zpráva
KRY5
Profil *
Tak jsem si zkusil nakódovat menu (http://img113.imageshack.us/my.php?image=screemenubk2.jpg).
Držel jsem se tohohle designu: http://ulozna.n-host.cz/vysledek.png (toho jak vypadá si nevšímejte všimněte si pouze toho menu a tý malý kostky u něj).
Tak jsem si udělal jednoduchý HTML:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
  <head>
  <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">
  <link rel="stylesheet" href="style.css" type="text/css" media="screen, projection">
  <title>Flash hry</title>
  </head>
  <body>
<ul>
<li> <a href="#">Bojové</a></li>
<li> <a href="#">Strategické</a></li>
<li> <a href="#">Logické</a></li>
<li> <a href="#">Závodní</a></li>
<li> <a href="#">Sportovní</a></li>
<li> <a href="#">Skákačky</a></li>
</ul>
  </body>
</html>


Potom CSS:
ul
{
list-style: none;
}

ul li a 
{
background-image: url('img/polozka.png');
display: block;
width: 113px;
height: 25px;
text-align: center;
margin-bottom: 5px;
text-decoration: none;
color: black;
}

ul li a:hover
{
color: white;
text-decoration: underline;
}


A teď chci vedle každé položky umístit tu kostku jako na designu. Jak to mám udělat?
(Tu kostku už vyřezanou mám).

Díky
KRY5
charlie22
Profil *
asi nejak takhle...

ul li a 
{
	background-image: url(img/polozka.png);
	display: block;
	width: 113px;
	height: 25px;
	text-align: right;
	margin-bottom: 5px;
	text-decoration: none;
	color: black;
	background-position: 100px;
	padding-right: 20px;
}
KRY5
Profil *
Počkej, ale já tam chtěl dát tu kostku!
Bubák
Profil
A teď chci vedle každé položky umístit tu kostku jako na designu.
Tak ji tam dej.

Jak to mám udělat?
Normálně.

Zkus se inspirovat tímhle: http://teststranek.kvalitne.cz/menu5/ a pokud narazíš na problém, tak napiš.
KRY5
Profil *
Já chci vedle každé položky menu doplnit obrázek tý kostky a "napozicovat" jí tam.
KRY5
Profil *
Já chci vedle každé položky menu doplnit obrázek tý kostky a "napozicovat" jí tam.
KRY5
Profil *
Já sem blbej. Díky už to chápu.
Já jsem fakt kokot!!!!!
Můžete to smazat. Ať to tu nepřekáží.
KRY5
Profil *
Mám ještě jeden dotaz:
Udělal jsem to tak, že jsem zachoval původní kód a jen ten obrázek polozka.png "obohatil" o tu kostku.
A teď chcci text vycentrovat, ale když dám: text-align: center;
tak se mi text vycentruje do centra obrázku (tudíž i včetně kostky). A já potřebuji vystředit jen v rámci toho původního zeleného políčka. A to mám udělat jak?
charlie22
Profil *
no kostku tam nacpes pres background přece...nebo si udelej novej class na kostku, pokud uz tam background máš..
KRY5
Profil *
charlie: přesně to jsem udělal kostku jsem tam dal pomocí background přímo s tim obrázkem (viz. úvodní příspěvek akorát, že jsem k tomu obr. přidal ještě tu kostku).
Jen chci vědět jak to vystředim? Protože když to vystředim klasicky tak se mi to vystředí v rámci celého toho obrázku (položka menu + kostka) a já to potřebuju vystředit jen v rámci tý položky menu (bez kostky).
A nevim jak na to
panther
Profil
KRY5
určením pozice backgroundu?
background: #barva url('img/polozka.png') 10px 5px no-repeat; /* 1. souřadnice je x-ová, 2. y-ová, opakování obrázku */
KRY5
Profil *
panther: teď jsem tvůj příspěvek nějak nepochopil.
Když zadám ten kód tak jak píšeš tak se mi zobrazí jen holej text bez toho obr.
A taky nevim co tam dělá to #barva

Vim ze kladu nejspis stupidni dotazy, ale nejak mi to neleze do hlavy.
Bubák
Profil
KRY5
Napsal jsem, ať se inspiruješ, u odkázaného menu stačí odkazu přidat:
text-align: right;
A je vycentrováno tam, kde chceš. Mimochodem, vypadá to blbě.
KRY5
Profil *
Bubák: jestli myslíš ten design tak o tom vim. Byl to jen takovej "čmáranec"

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: