« 1 2 »
Autor Zpráva
Palig
Profil *
Dobrý den, zkouším si dělat noové stránky a nevím jak je zarovnat na střed. Pokud se mně to podařilo, tak jen v Mozille. www.fotoligr.cz/pokus ccs na http://www.fotoligr.cz/pokus/css/stanky.css
děkuji moc, začínám dělat stránky a je to fuška ...
Railbot
Profil
Nepoužívej absolutní pozicování a naopak používej hlavu a hledání. Nic jiného se to víckrát neřešilo a neřeší.
Palig
Profil *
Prosím o nápovědu jak ... když ne absoulutní a přitom aby se to nerosypalo v IE. relative je lepší?
Ghosting
Profil
pokud se nepletu
margin: 0 auto
Zdeněk Košťál
Profil
Ghosting
margin: 0 auto
Jen pokud je IE v quirku. Ale nebudu to tu omílat, pokud autor vlákna neumí použít vyhledávání, tak je to smutné a odpověď mi za to nestojí.
Railbot
Profil
Zdeněk Košťál
Jen pokud je IE v quirku.
Zřejmě jsi myslel pokud není IE v quirku.
Palig
Profil *
Vytiskl jsem si přehled vlasností z CSS http://www.jakpsatweb.cz/css/css-vlastnosti-hodnoty-prehled.html , taky jsem objevil http://www.jakpsatweb.cz/css/css-tridy-class.html .
Netuším co je IE v quirku. Přišel jsem na to, že jedna blbě opomenutá závorka rozhodí celou stránku ... a po dvou dnech experimentování jsem si dovolil tento, pro mně téměř neřešitelný , problém. Vím že jen změna atributu nestačí a chce to ještě něco. Pokud se to řeší současně s jiným a navíc všeříkajícím názvem, tak se omlouvám, že zrovna mě to nic neřeklo.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Paliga:
Viz vodorovné centrování.
Na stavbu kostry stránky zkus používat raději float než (jakékoliv) pozicování.
SwimX
Profil
Palig
k tomu floatu. Hezky píše pixy: http://www.pixy.cz/pixylophone/2003_12_archiv.html#1071056082
ke stavbě stránky: http://css.interval.cz/layouty/
Palig
Profil *
děkuji za nasměrování .. už to čtu
Zdeněk Košťál
Profil
Railbot
Jo, myslel :o).
joe
Profil
Palig
Když už jste u změn, ať si nemusíte dělat tolik práce, stačí když zakončení divu s id="ram" (tedy </div>) přesunete před </body>. Tím veškeré divy budete mít v tomto divi. Tomu ve stylech změníte pozici absolutní na relativní a přidáte margin: 0 auto; tím budete stránku na středu v moderních prohlížečích a veškerá pozice se bude odvíjet od tohoto divu, takže by to mělo zůstat tak, jak je. K vycentrování webu v IE stačí, pokud do stylů připíšete

body { text-align: center; }

a u ramu pak přidáte

#ram { ... text-align: left; ...}

I když způsob jakým to máte - s absolutním pozicováním není ideální, přesto bude fungovat tak, jak má. Není tedy nutné ho vůbec předělávat pomocí float.
Palig
Profil *
Je to dobré na začátek? Nebo začínat float: left

body {

float: none;
text-align: center;
}
PaLig
Profil *
Děkuji všsm za rady ... aspoň vím co mám nastudovat ....

na začátku jsem dal odkaz na jiné css.

Stránka www.fotoligr.cz/pokus má css na http://www.fotoligr.cz/pokus/css/main.css


Dnes to nechám a zítra to začnu dělat znova podle odkazů. Pokud by byla jenom Mozilla, tak by to fungovalo, ale já pořád někde dělám chybu a v IE se to rozpadne.
PaLig
Profil *
Nepoužívej absolutní pozicování a naopak používej hlavu a hledání. Nic jiného se to víckrát neřešilo a neřeší.

takvá rada je nejlepší .... jenže pro mně je to španělská vesnice ... jsem na samém začátku ale .... já se Tím už nějak prokoušu
PaLig
Profil *
Zdeněk Košťál

díky, možná se to tady omývalo, ale ... tady se omývalo kde co a tak se raději už na nic neptat. Stejně asi zkušený člověk nepochopí problém začátečníka.
Bubák
Profil
možná se to tady omývalo, ale ... tady se omývalo kde co a tak se raději už na nic neptat.
Je to umyté dočista dočista, mě taky omyje. Pokud už máš absolutně pozicovaný web, pravděpodobně pomůže Vnořená pozice. Přidáš obalový DIV, a vycentruješ ho, viz rady výše (nezapomeň na šířku DIVu).
DIVu dáš position: relative;
Svůj absolutně napozicovaný layout tedy budeš mít relativně pozicovaný vůči obalovému DIVu, je možné, že budeš muse měnit pozice left=xxpx;
Jde t i trochu jinak, viz první příklad dole www.jakpsatweb.cz/css/position.html

Přesto je lepší dělat layout floatováním, příkladů je spousta, odkazy jsi dostal.
PaLig
Profil *
Začínám teda od začátku, protože mně něco uniká. Zapojil jsem novou klávesnici, nebo starou jsem už zničil třískáním do stolu. Mám rámeček, nemá pevnou poluhu, ale není na středu??? Copak dělám blbě?

www.fotoligr.cz/pokus
http://www.fotoligr.cz/pokus/css/stanky.css
PaLig
Profil *
http://www.fotoligr.cz/pokus/css/main.css - oprava ... děkuji
PaLig
Profil *
http://www.fotoligr.cz/pokus/css/main.css už je toho moc ... :-)
PaLig
Profil *
hodnoty způsob výpočtu umístění
absolute prvek bude vyjmut z toku dokumentu a umístěn na určitých souřadnicích
relative prvek bude posunut ze svého normálního umístění
static prvek je umístěn normálně v dokumentu
fixed prvek je umístěn absolutně vzhledem k oknu - nepoužitelné, protože nefunguje v Exploreru 6

??? centr a nebo tak něco tam není? ???
panther
Profil
PaLig
místo tohoto:
#ram{
	height: 630px;
	width: 1020px;
	left: auto;
	top: auto;
	right: auto;
	bottom: auto;
	border: thin dotted #CCCCCC;
	position: absolute;}

použij
#ram {
margin: 0 auto; 
width: 1020px; 
border: thin dotted #ccc}
PaLig
Profil *
jsem to změnil * V mozille dobré a IE to nebere. Chtěl bych dostat rám na střed monitoru (i od vrchu)
panther
Profil
PaLig
Chtěl bych dostat rám na střed monitoru (i od vrchu)
to jsem nevěděl.

Horizontální i vertikální centrování lze najít třeba tady, tady i jinde.
PaLig
Profil *
No mohl bych taky vyhledat dalších pár článků a taky to dělám. Je pravda, že bez pomocí internetu bych se ani nepokoušel stránky dělat. Ale .... tak to studuji už třetí den a výsledek jsem neodhalil. Proto bych byl moc vděčný za trochu konkrétní radu.
panther
Profil
PaLig
Proto bych byl moc vděčný za trochu konkrétní radu.
otevři si jakýkoliv příklad, který jsem ti poslal (konkrétně první dva odkazy) a když si dáš zobrazit zdrojový kód, uvidíš, jak je to udělané.
PaLig
Profil *
to dělám ... chci si dělat stránky sám, tak jinou možnost nemám ... jen jsem si myslel, že třeba někdo koukne a napíše ... nezadáváš tohle a tohle a proto ... odkazů na problematiku mám vyhledaných tři .... no chci hodně a tak to beru ... jsem vděčný za každou radu a nebo spíš nasměrování
PaLig
Profil *
... ale pokud by někdo byl konkrétní, tak by mně pomohl mnohem víc ...
PaLig
Profil *
body, html {
height:100%;
border:0;
padding:0;
margin:0;
text-align:center;
}
#container {
min-width:600px;
min-height:400px;
width:100%;
height:100%;
width:expression(document.body.clientWidth < 600?
"600px": "100%" ); /* pro IE */
height:expression(document.body.clientHeight < 400?
"400px": "100%" ); /* pro IE */
position:absolute;
top:0;
left:0;
}
#container-horizontal {
text-align:left;
margin:auto;
position:absolute;
top:50%;
left:50%;
}
#container-in {
position:absolute;
top:-200px;
left:-300px;
width:600px;
height:400px;
background:black;
overflow:auto;
}

něco takového jsem hledal ... víc na http://www.malenek.cz/cs/clanky/webdesign/vertikalni-a-horizontalni-centrovani -
PaLig
Profil *
panther dík za odkaz
« 1 2 »

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: