« 1 2 3 »
Autor Zpráva
klasik
Profil *
Dobrý den,

obracím se na vás jako na posledního možnost.

Dal jsem na stránku :


http://www.sweb.cz/masozravky/kamil/rody/aldrovandka/aldrovandka_fotog alerie.html


funkci <div style="width:100%;height:100%;overflow:auto;center">text</div> a
nevím, z jakého důvodu mi nefunguje, trávím u toho již několik hodin a
nemohu přijít na chybu. O co jde, v IE a Opeře to jede jak má, v tom
prostředním okně s obsahem se udělá scrollbar, ale u MozillaFirefox a
Netscape se scrollbar neudělá v prostředním okně s obsahem, ale udělá se
klasicky na pravé straně prohlížeče, takže jak se posouvá se scrollbarem, tak
se nepohybuje jen text ( obsah ) v prostřením okně, ale posouvá se celá
stránka. Protože obsah v prostředním okně se natáhne na výšku.
A vím, že to v Mozille a Netscape určitě jde, ale něco mi to tam blokuje.

Prosím o radu.
Děkuji
klasik
Profil *
O co se jedná naleznete jako obrázek na :
http://www.sweb.cz/masozravky/kamil/opera_fotogalerie.JPG
http://www.sweb.cz/masozravky/kamil/mozillafirefox_fotogalerie.JPG

Problém je zobrazen červeně, v Opeře to jede jak má v mozille nikoliv
bojars
Profil
klasik skús v CSS zadať atribúty:

html, body { height: 100%; }
Yuhů
Profil
já teda tohle ladit neumím. Trojitě zanořená tabulka, v ní div a následují další dvě zanořené tabulky. Veškerá výška na procenta, takže kdo ví, co se tam z čeho počítá. Mozilla tady asi jinak interpretuje procentní výšku, možná překvapivě podle obsahu buňky.

Nic mě nenapadá, lituju.
Havel-st
Profil *
problém s procenty - myslím, že na W3C doporučují nepoužívat
klasik
Profil *
ale procenta použít musím, ono to nějak půjde, ale nevím jak
peta
Profil *
1. Firefox validator mi zobrazuje 52 warning, ktere treba vyresit.
2. neslo by pouzit neco jako mam tady?
http://vampierka.wz.cz/ - klikni na foto
(pouziva to tam JS DOM, staci okopirovat script zpusobem Soubor - ulozit jako - uplna html)
Konkretne veme obsah ALT="", prida tag a cely to nejak napozicuje podle CSS. Budes muset ale asi nastavit pozadi i pod popisek
3. to menu kolem dokola, to mne uplne zarazi...
4. kazda foto ma jiny rozmer, proc? Nemuzes treba rozmer 90 88 86 92 dat na jednu, treba 90? 2 pixely u nahledu at jdou k certu, kdo si vsimne deformaci
obrazek nechas tak, pouze u img src="" width="90" height="60"
5. proc je vpravo u menu takove rozpeti? Nerikam, ze to neni hezky, kdyz je to rozprostreny, jen bych to u vyctu polozek neocekaval, spise u menu.

Pokud zustanes u tabulkove verze, pouzij jednu tabulku. zarovnani TH, TD nastavis pres css
.obrazky th, .obrazky td
{vertical-align:middle;text-aling:center;font-weight:normal}
.obrazky th, .obrazky td
{font-style:italic}
(nebo tak neja, viz jakpsatweb.cz CSS)
<table class="obrazky"><tr>
<th>
<img>
</th>
<th>
<img>
</th>
<th>
<img>
</th>
</tr>
<tr>
<td>
popisek 1
</td>
<td>
popisek 1
</td>
<td>
popisek 1
</td>
</tr>
</table>
klasik
Profil *
Bohužel, ani jedo z nabízených řešení nemohu použít.
peta
Profil *
klasik
Proc?
klasik
Profil *
ty jsi totiž nepochopil, že ten scrollbar potřebuji v tom malém prostředním okně s obsahem.
bojars
Profil
klasik máš tam tabuľkový layout. peta Ti naznačoval niečo o validácii:

http://validator.w3.org/check?uri=http%3A%2F%2Fwww.sweb.cz%2Fmasozravk y%2Fkamil%2Frody%2Faldrovandka%2Faldrovandka_fotogalerie.html&charset= %28detect+automatically%29&doctype=%28detect+automatically%29

Skús sa pozrieť na to, či Ti nerobí problémy vo Firefoxe tá 100% výška tabuľky. Skús tú výšku vyladiť, alebo nezadať vôbec.
Nastav v externom CSS atribúty pre html a body na 100%. Mne to tiež robilo problémy vo Firefoxe pre overflow: auto; na tejto stránke:
http://bojars.wz.cz/old/xxii/xxii.html
Lenže tá stránka je robená v divoch. Pri beztabuľkovom layoute sa problémy ľahšie hľadajú, ako Ti naznačil Yuhů.

Takže asi tak.
klasik
Profil *
ona bude někde chyba v tomto, ale nemohu ji najít, když toto smažu všechno, tak se stránka rozhodí, ale ten scrollbar funguje jak má :

<table align="center" border="0" cellspacing="0" height="100%" width="95%">
<tr height="30">
<td>
<table border="0" width="100%">
<tr>
<td width="50%">
<img src="../../index/loga_sipka/nadpis.jpg" height="39" width="299" alt="www.masozravky.com"> </td>
<td align="right">
<img src="../../index/loga_sipka/banner.gif" align="right" height="57" width="429" alt="www.masozravky.com"> </td>
</tr>
</table>
</td>
</tr>
<tr>
<td>
<table border="0" bordercolor="#ccccff" cellpadding="0" cellspacing="0" height="100%" width="100%">
<tr>
<td>
<table border="1" bordercolor="#ccccff" cellpadding="0" cellspacing="0" height="100%" width="100%">
<tr>
<td>
<table width="100%" height="100%" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0" bordercolor="#111111" background="../../index/pozadi/aldrovandka.jpg" style="border-collapse: collapse; background-position: center;">
<tr height="20">
<td>
<table class="menu" bgcolor="#ccccff" border="1" bordercolor="white" cellpadding="0" cellspacing="0" height="100%" width="100%">
<tr>
<td><font face="Times New Roman">&nbsp;<b>Aldrovandka</b></font></td>
<td width="20%">
<p align="center">Fotogalerie</td>
<td width="20%">
<p align="center">Pěstování</td>
<td width="20%">
<p align="center">Info</td>
<td width="20%">
<p align="center">Ceník</td>
</tr>
</table>
</td>
</tr>
<tr>
<td align="center">
klasik
Profil *
Já už jsem se pokoušel celou stránku rozebrat, ale když umažu jen nějakou hodnotu, tak to nepomůže, musel jsem smazat na jednou takový kus kodu ( viz. nahoře ) aby to něco udělalo. Už prostě nevím. Ono mi to blokuje několuk buněk a tabulek, ale které a proč to z toho kodu jsou nevím. A ty chyby co hlásí validator jsou nepodstatné, ani to nejsou chyby. Nebo ano?
klasik
Profil *
Dal jsem toto do scc souboru : html, body { height: 100%; }
a v html souboru smazal všechny height="100%" ale nepomohlo to, možná, kdyb jste mi to napsali trochu podrobněji. Třeba bojars, vypadá to, že ví, o co jde.

Díky
bojars
Profil
A ty chyby co hlásí validator jsou nepodstatné, ani to nejsou chyby. Nebo ano?

Áno nepodstatné, jedná sa iba o tú prvú hlásenú chybu, o tú výšku tabuľky v percentách.
Ale aj tak je ten layout taký jednoduchý, že by som pouvažoval nad tým, či by sa nemohol aplikovať namiesto vnorených (a tým neprehľadných) tabuliek beztabuľkový layout.
Maximálne by som nechal v tabuľke tú galériu s náhľadmi, čo tiež nemusí byť, ale budiž...

Zvyšok by som riešil obalením do divov, ktorých pozícia by sa odladila marginmi a paddingami a stanovila by sa výška divu tak aby uzavrel overflow galérie:

CSS
* {
margin: 0;
padding: 0;
}
html, body {
height: 100%;
}
.obal {
}
.banner {
}
.topmenu {
}
.gallery {
overflow: auto;
}
.gallerymenu {
float: right;
}
.pata {
clear: both;
}

HTML:

<div class="obal"><div class="banner">tu bude banner</div><div class="topmenu">horné menu</div><div class="gallery">galéria s overflow</div><div class="gallerymenu">menu galérie</div><div class="pata">patička s dolným menu</div></div>

Atribúty pre CSS máš tu:

[url=http://www.jakpsatweb.cz/css/css-vlastnosti-hodnoty-prehled.html
]http://www.jakpsatweb.cz/css/css-vlastnosti-hodnoty-prehled.html
[/url]

a ver mi, že to vyriešiš jednoduchšie, ako keby si pitval tú hromadu <table>, <td>, <tr>....
bojars
Profil
... a keby si chcel aj tú galériu obrázkov urobiť v beztabuľkovom layoute, tak by som Ti mhol dať ešte tento link:

http://css.maxdesign.com.au/floatutorial/tutorial0407.htm

... a potom si môžeš povedať, že máš web vytvorený podľa moderných štandardov.
klasik
Profil *
Já jsem z těch css uplně někde mimo.
jak jsi mi poslal ten odkaz :
http://www.jakpsatweb.cz/css/css-vlastnosti-hodnoty-prehled.html , nemohl by jsi mi poradit, co z toho použít a jestli to dát místo něčeho, nebo kam? Neudělal bys mi nějaký css soubor, který by mi to pomohl vyřešit, pro mě to bude šílená věda a pro tebe 3 minuty.

Díky bojars
klasik
Profil *
opravdu se mi ten web nechce kompletně celý pžedělávat, není něco méně náročného, co by to vyřešilo
klasik
Profil *
ona tam bude chyba v těch tabulkách a buňkách, ve kterých je to <div style="width:100%;height:100%;overflow:auto;center">text</div>, nejde jenom to nějak upravit??
Ostatní bude asi dobře.
bojars
Profil
V prvom rade sa ospravedlňujem. Zle som napísal to CSS. Dal som tam dvojbodky za triedami, teraz so opravím.

Nnno a pozri sa na tento link:

http://bojars.wz.cz/masozravky/
klasik
Profil *
Díky, to je super, jsi opravdový odborník. Mohu se tě zepat, jestli tam mohu vkládat tabulky, buňky a zadávat věci pro div do css?
klasik
Profil *
A jak udělám, aby se to pravé menu natahovalo ( výška ) podle velikosti okna prohlížeče??
peta
Profil *
bojars Ja mam pocit, ze kdyz tam zas da ty tabulky, tak se mu to rozhaze. :)

klasik Co se tyce CSS jsou tam preci priklady na overflow, nevim, co resis? Zobrazit zdrojovy kod snad neni nic slozity...

Jinak stale jsi mi nevysvetlil, proc nemuzes pouzit ten beztabulkovy vzhled, kdyz kliknes na FOTO na //vampierka.wz.cz . By mne teda zajimalo, co na tom vidis spatneho, treba? Vyhoda je, ze se to krasne zalamuje podle okna.
a tu druhou vec z upravou tabulky pomoci CSS, to jsem taky nepochopil proc ne, usporis kod a lidem bez CSS muze byt jedno, ze je neco vravo a jine vlevo, maji pouzivat prohlizec, ktery CSS pouziva

Jestli to mas cele v tabulce, mozna by neskodilo nastavit wrap. viz jakpsatweb.cz HTML tabulky td wrap
klasik
Profil *
Tak jak to je s těma tabulkama, můžu je tam dávat, protože tam jsou nutné, pokud nemohu, tak tento způsob nemohu použít bojars. Tak co?
klasik
Profil *
I bez těch tabulek to v IE blbne při zmáčknutí F11, ale nevím proč, prosím poraďte.
klasik
Profil *
Podívejte se na http://www.sweb.cz/masozravky/kamil/2/index.html a zmáčkněte v IE F11.
Prostřední okno s obsahem se nezobrazí až na pravou stranu ( odskočí ) a jak opět zmáčknete F11 a vrátíte se do normální velikosti, tak to tak zůstane a musí se zmáčknout F5.
bojars
Profil
I bez těch tabulek to v IE blbne při zmáčknutí F11, ale nevím proč, prosím poraďte.

mne to v IE 5.5 neblbne
klasik
Profil *
já mám 6.0, díval jsi se na tu :
http://www.sweb.cz/masozravky/kamil/2/index.html ?

Zkus si třeba zmenšit okno ručně a pak jej zase natáhni.
bojars
Profil
klasik: všetko v pohode.

Teraz skús niečo urobiť s tou tabuľkou Prečo ich máš tam toľko? nestačí jedna (keď už tam musí byť)?
klasik
Profil *
Tady se můžete podívat, jak to blbne, ten scrollbar má být tam, jak je ta červená čára, ale aby se tam dostal, musím zmáčknout F5. A u rozlišení 1280 x 1024 nepomůže ani F5.
Adresa je : http://www.sweb.cz/masozravky/kamil/2/chyba.JPG
« 1 2 3 »
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0