« 1 2 3 »
Autor Zpráva
peta
Profil *
klasik
Pouzivas display:inline-block , kdyz pouzivas float a pro IE? To bud rad, ze se ti nedeji jine veci, jako mizeni textu.
Konkretne to odskakovani muze zpusobovat IEcko kvuli width v %. Pak mne napada, ze IE zobrazuje nedobre tabulku tak, ze i pri mensi sirce bloku pocita stale s plnou sirkou tabulky a nekdy se stava, ze cely blok odskoci dolu. To lze castecne ersit stylem pro table position:relative. ale pak se ti vymyka z bloku myslim uplne a nezobrazi se scroll.

Zkracena verze: tabulka ve float neni dobra volba, pri float se pouziva vzdy pro IE _display:inline:block, pro nadrazeny prvek, ve kterem floatujes.

Nejlepsi reseni je, kzdy se vratis k tomu svemu, nastavis overflow a zacnes postupne odmazavat z CSS, dokud zjistis:
- ze to treba opravdu vymenit
- ze to najednou funguje podle ocekavani

Nebo pouzij iframe ci frame.
bojars
Profil
klasik: zatiaľ kašli na to, skúsime dať doporiadku tú galériu. Neviem, ako máš urobené tie štýly, názvy nie sú celkom identické s tým mojim linkom. Ja som teraz urobil tú Tvoju tabuľku takto:

<div class="gallery">
<table>
<tr>
<td class="bord"><img src="files/aldrovandka.jpg" width="76" height="100" alt="" border="0"></td>
<td class="bord"><img src="files/aldrovandka.jpg" width="76" height="100" alt="" border="0"></td>
<td class="bord"><img src="files/aldrovandka.jpg" width="76" height="100" alt="" border="0"></td>
<td class="bord"><img src="files/aldrovandka.jpg" width="76" height="100" alt="" border="0"></td>
</tr>
<tr>
<td>Aldrovanda vesiculosa</td>
<td>Aldrovanda vesiculosa</td>
<td>Aldrovanda vesiculosa</td>
<td>Aldrovanda vesiculosa</td>
</tr>

</table>
</div>
<!--
... sem vkladaj tie ďalšie obrázky_ sú to po dva riadky, prvý je pre obrázky a druhý pre popisky. Pre obrázky som stanovil triedu, aby som mohol dať atribúty pre border. Preto do CSS súboru (style.css) dopíš toto:-->


.bord {
border: 1px solid black;
}
td {
text-align: center;
font-style: italic;
}
klasik
Profil *
V tom mém css nic není, jen něco pro text, takže nemám co odmazávat.
klasik
Profil *
Všechno musí vypadat jako to původní, nemůžu tam nic udělat jinak, není to můj web. Takže musíme vyřešit to posouvání.
peta
Profil *
klasik Jej, to mas rici, ze to neni tvuj web a ze nemuzes editovat zdrojovy kod. To se tu pak snazime zcela zbytecne, protoze pro spravne zobrazeni ten kod zmenit budes muset, zmena CSS nestaci.
Anonymní
Profil *
Změnit kod mohu, třeba kompletně, ale nemohu změnit vzhled webu, takže se můžete snažit dále.

Díky
bojars
Profil
Anonymní
IMHO: pri tomto layoute je to "veštenie z kávovej usadeniny". Máš tam príliš veľa zbytočného kódu na to, aby človek vedel identifikovať, kde je chyba. Jedná sa o to, že pri postupnej úprave kódu sa môže stať, že sa vzhľad mierne zmení ale to bude iba v prospech webu a návštevníka.

http://www.jakpsatweb.cz/clanky/skutecne-vyhody-css-layoutu.html

http://www.jakpsatweb.cz/clanky/tabulkovy-layout-nezrychlite.html

Nevraviac o tom, že šúčasná štruktúra je neovládateľná a neprehľadná... ale to tu už bolo, naznačil to aj Yuhů...

Všechno musí vypadat jako to původní, nemůžu tam nic udělat jinak, není to můj web

Tento citát odradí každého. Neovládaš CSS, takže k napodobeniu pôvodného vzhľadu by to bolo na jeden thread priveľa.
klasik
Profil *
bojars, ten návrh co jsi mi udělal by byl dobrý, ale nesmí to blbnout v IE, pokud by to šlo opravit, nemám nic proti. A pokud někdo ví, jak ten dosavadní web zjednodušit tak, aby ta něm nebyly velké grafické změny a fungovalo by to, tak taky nejsem proti, ale vhled musí být zachován.
bojars
Profil
klasik
Príspevok zo 16.7.2005 19:34:09 smeroval k zjednodušeniu tabuľky tak, aby sa ľahšie dala identifikovať kde je chyba. Mimochodom tú chybu som v IE 5.5 nezistil.
klasik
Profil *
já jsem postupně odstraňoval vše na webu, ale nic nepomohlo, musel jsem odstranit velký kus html kodu aby se něco stalo. Smazal jsem tabulky a buňky, ve kterých je to div, ale pak se mi rozhodil celý web.
klasik
Profil *
Já prostě nevím, co s tím.
klasik
Profil *
Třeba to na tvém IE jede dobře, ale na jiných ne, což je tan problém, proto to tak nemohu bohužel udělat.
bojars
Profil
klasik skús sa pozrieť na ten môj link, či Ti to blne
klasik
Profil *
mohl bys u toho tvého linku nastavit tu šířku totho prostředního okna tak, jak jsem to ukázal na :

http://www.sweb.cz/masozravky/kamil/2/chyba.JPG

po tu červenou čáru? A pak se na ten link podívám znovu.
klasik
Profil *
Ano, už jsi to posunul a jak jsi to posunul, tak to blbne taky, dokud si to neposunul, tak to bylo ok.
klasik
Profil *
aby se to dostalo do toho správného tvaru, tak musím zmáčknout F5.
bojars
Profil
Galériu som dal na 660px a menu som dal na 160px*

*opravené
klasik
Profil *
teď to zase není na úrovni té červené čáry, ale zase na druhou strnu to neblbne, okno je pořád stejné.
klasik
Profil *
posuň to okno s tím obsahem na uroveň toho scrollbaru na tu červenou čáru
bojars
Profil
klasik nerozumiem
klasik
Profil *
ať je to okno po tu červenou čáru jako na :
http://www.sweb.cz/masozravky/kamil/2/chyba.JPG
teď je to menší, chce to natáhnout na tu šířku
klasik
Profil *
taď to pří F11 asi neblbne, ale zkus si teď zmenšit okno, to menu na pravé straně se hodí nad tu galerii.
bojars
Profil
klasik: je to posunuté na šírku 760px
klasik
Profil *
a když je to px a dám to na rozlišení monitoru 1280 x 1024, tak bude se to prostřední menu regulovat podel velikosti okna, nebo zůstane pořád stejně velké??
Musí se to regulovat podle okna prohlížeče.
klasik
Profil *
jak to bude s tím větším rozlišením, musí to být v procentech, aby se to podle toho regulovalo, nebo ne?
klasik
Profil *
To tak nemůže být, nešlo by to udělat tak, že to prostření okno by bylo na procenta a to pravé menu na pixely??
bojars
Profil
klasik Už Ti to menu neskočí hore, nastavil som divu content pevnú šírku na 925px. Výška je zatiaľ v percentách, takže, keď si nastavím výšku divu na pevnú výšku v "px", tak to bude mať tkú výšku vždy. Výhodou CSS je v tom, že si to môžeš ladiť na div a nemusíš špekulovať nad tým, ktorá tabuľka to vlastne je...
klasik
Profil *
já potřebuji, aby prostření okno bylo na procenta a pravé munu na pixely, musí se ta stránka regulovat podle velikosti okna prohlížeče, nesmí byt napevno
bojars
Profil
já potřebuji, aby prostření okno bylo na procenta a pravé munu na pixely, musí se ta stránka regulovat podle velikosti okna prohlížeče, nesmí byt napevno

tak to tak urob. V mojom CSS súbore sa prostredné okno volá gallery, a menu vpravo sa volá gallerymanu... nastav si menu v px a okno v %, aby Ti to pri rozličných rozlíšeniach plávalo. Overflow si myslím, že funguje tak, ako má...
bojars
Profil
Ono aj tak raz dôjde k tomu, že to menu niekde odskočí, ale dá sa to vyladiť tak, aby to nebolo pri najmenšej šírke, t.j. 800px.
« 1 2 3 »
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.