« 1 2 3
Autor Zpráva
klasik
Profil *
mohl bys mi to udělat ještě ty, abych to nepokazil a až to bude vše fungovat, tak se do toho pustím sám, dej okno s galerií na procenta a menu napravo na pixely. Díky
klasik
Profil *
Mohl bys to ještě upravit?
klasik
Profil *
když dám to prostřední menu ( gallery ) na procenta, tak to v IE blbne a na procenta to být musí, takže zase nic.
bojars
Profil
Aj teraz?
klasik
Profil *
ano, i teď, pořád to dělá s tím zmenšováním toho prostředního okna, je to pořád to, jak jsem naznačil na tom obrázku s tou červenou čárou
bojars
Profil
klasik: už aj mne a je to validné...

:-(
klasik
Profil *
nevíš, jak to opravit?
peta
Profil *
klasik Nerikal jsem to s temi proscenty hned na zacatku?
bojars Nerikal jsem, ze to bude delat totez?

klasik To chce komplet predelat, nastinil jsem ti celou tabulku jednoduseji, totez prepsal bojars.
Dal jsem ti odkaz na vampierka.wz.cz kde je stejny layout, jenom menu vlevo a mel by se chovat korektne.
(menu nahoru dolu neni problem pridelat)
Zminil jsem se, ze jediny zpusob, jak toho, co chce ty, dosahnout, je pouzit frame, iframe. Tam ti spolehlive da scroll, kam ma. Teda, divil bych se, kdyby ne.
Ze ti nekdo nabulikoval, jak se frame nepouzivaji, k tomu neni, co dodat. Kdyby se dal udelat dobry beztabulkovy layout, tak ani tabulky, ani ramy netreba.

Tak mi vysvetli konecne, (kdyz jednou napises, ze kod nemuzes predelat, podruhy jo)
proc nechces zjednodusit tabulku, aby jsi v ni nemel v kazde druhe bunce align=center?
Jinak nejsem tak ochotny, jako bojars, ktery ma vuli delat komplet cely layout. Se ho zeptej, kolik s tim stravil casu, nez ti dal tamtu floatovanou verzi? Kolik ztratil casu pri opisovani podobne tabulky, jakou sem tam driv uz poslal :) Jo, kdyby se to melo platit, jak stale omilaji na grafika.cz :)
klasik
Profil *
naštěsí jsou ochotní lidé jako bojars, za což mu velice děkuji, kecat umí každý, ale pomoct a poradit jen někdo. Jestli to
bojarse obtěžuje, tak toho může kdykoliv nechat, já nikoho do toho nenutím, ale oceňuji jeho snahu, že se snaží.
To, proč jsem nepoužil věc z vampierka.wz.cz je ten, že jsem tam nikde neviděl scrollbar pokud tam jde dát, nemám nic proti. Proč nepouží frame, nebo iframe, protož vyhldávače nanajdou ty podstránky, co v těch frames a iframes jsou, proto! Já nenapsal, že kod nemohu předělat, byla to odpověd na vzhled stránky, ne na kod.
peta
Profil *
klasik
k tem ramum...
index.htm by vypadal asi nejak takto:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html>
<head>
<title>chat0 index</title>
<style type="text/css">body {margin:0;padding:0}</style>
</head>

<frameset cols="100,*,20">
<frame src="logomenu1.htm" name="logo" />

<frameset rows="*,80">
<frame src="obsah.htm" name="obsah" />
<frame src="menu2.htm" name="menu2" />

</frameset>
<frame src="menu3.htm" name="menu3" />
</frameset>
</html>

ramy nejou dobrym resenim, ale kdyz to jinak nejde...

a pak mam jeste nejaky pokus na vampierka.wz.cz/jvl/z02/
peta
Profil *
klasik
Ktere vyhledavace to nenajdou?
google? Rika ti neco: mt-google-sitemap.xml ?

K te vampierce, tak kdyz jsi overflow nezkusil... Si klikni na foto, ztahni vysku stranky, a podle mne se to chova korektne, scroll pouze 1 a pouze pro cele okno. U tve stranky, kdyz dam mensi okno, tak mas 2 scroll.
peta
Profil *
klasik
Nesmis vsemu verit, co napovidaji lide jako Radek Sery, Doctor, JohnyB a spol. Oni rikaji na vsechno, ze nejde, ale to neslo pred 5-10ti lety.
klasik
Profil *
S rámy jsem tu stránku dělal kdysi, proto to teď musím předělat. Já potřebuje něco, kde je scrollbar a nesmí to být frames ani iframes, proto jsem použl to div, jiná možnost není. A pokud to nejde udělat tak, aby to jelo v IE, tak se to udělá tak, že to v IE a Opeře půjde a v Netscape a Mozille se ta stránka natánhe.
klasik
Profil *
ony to opravdu nenajdou, najde to jen hlavní stránku, ne podstránky. O tom, jak fungují vyhldávače jsem se informoval před týdnem, takže vím, co a jak. A ony přes ty frames a iframes opravdu neprojdou.
bojars
Profil
klasik: na rámy kašli. Tá tabuľka, kde sú tie obrázky má aj tak pevnú šírku. Sú dve možnosti:

-> dáme divu gallery pevnú šírku v px,
-> skúsime urobiť aj tie náhľady podľa toho "Floatutorialu" (teda v divoch), na ktorý som Ti dal link predtým. Ak je pravda, že to skákanie robí tá tabuľka.

peta

Kolik ztratil casu pri opisovani podobne tabulky, jakou sem tam driv uz poslal...

to mi akože chceš povedať, že som tú tabuľku niekde opisoval???? Trvalo mi to možno 10 minút.
klasik
Profil *
tak bych to viděl, pokud mohu na tu druhou možnost, ta tabulka s tím obsahem ( gallery ) musí být na procenta a musí se zvětšovat a zmenšovat podle velikosti okna prohlížeče.
bojars
Profil
klasik: aj obrázky sú v divoch a robí to to isté...
klasik
Profil *
Tak co teď, je ještě jiná možnost?
bojars
Profil
klasik: Je. Zajtra to daj ako nový thread do diskusii o CSS (stránka je už celá v CSS). Vyzerá to ako nejaký bug IE a to by sa mohlo riešiť iným DOCTYPE...
klasik
Profil *
Už jem to v sekci css vytvořil.
Díky
peta
Profil *
klasik
Ktere vyhledavace? Ti rikam, ze pro google to resi soubor mt-google-sitemap.xml a jine s tim myslim problemy nemaji.
peta
Profil *
klasik
Jo, napada mne takova nesmysla, nekde jsem cetl, ze tabulka ma problemy s sirkou 100% (to asi neni tvuj pripad) a resilo se to tim, ze se dala cela tabulka do divu s sirkou 100% a pak neco fungovalo oki.
Pak bych zkusil to position:relative pro tabulku.

Jestli to uz mate predelane do nejake normalni podoby ne 4-vrstve tabulky a ne na kazdem radku center (ale aspon pres COL), dejte odkaz, to uz bych si mozna pohral taky
klasik
Profil *
Novou diskusi jsem vytvořil na radu bojarse na adrese :
http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=7&topic=90 65
klasik
Profil *
peta koukni se na http://bojars.wz.cz/masozravky/ a reakce už prosmím pište do nové sekce na výše uvedené adrese. Budu rád, když se připojí i peta.
bojars
Profil
klasik teraz sa pozri či to blbne...
klasik
Profil *
bojars piš na : http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=7&topic=90 65

Díky
donna
Profil *
dřívě jsem dávala do každého příspěvku, co byl moc dlouhý nebo široký, <DIV style="OVERFLOW: auto; WIDTH: 500px; HEIGHT: 350px">TEXT</div>. jenže teď už to tam mít nechci, jelikož bych chtěla, aby se mi rolovalo celé tělo blogu. a takhle bych tam měla těch posuvníků nějak moc a z každého příspěvku zvlášť se mi to mazat nechce (mám jich přes 500). existuje nějaký kód, pomocí kterého zmizí rolování u všech příspěvků naráz? jaký? děkuji moc. vysvětlete mi to prosím laicky, nejsem odborník. Můj mail je donna-stargirl@seznam.cz děkuji
bojars
Profil
kód:

<DIV style="OVERFLOW: auto; WIDTH: 500px; HEIGHT: 350px">TEXT</div>

by mohol byť:

<DIV style="WIDTH: 500px;">TEXT</div>
« 1 2 3
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.