Autor Zpráva
noobiq
Profil *
zdar.

mam stránku (síce ešte neni na webe) a texty čo sú pod sebou sa zobrazujú v FF s inou výškou ako vo IE... alebo dá sa povedať že jednotlive riadky majú v FF väčšiu medzeru ako v IE. napr. 10 riadkov v FF ma výšku 100 px a v IE 110px

dá sa s tim niečo spraviť, aby maly vo všetkých prehliadačoch rovnaké medzery?
Bubák
Profil
jednotlive riadky majú v FF väčšiu medzeru ako v IE
Jde o velikost písma, nebo jen o výšku řádků?
Sjednocení velikosti písma napříšč prohlížeči se tu probírá celkem často, zkus pohledat.
Doufám, že počítáš s tím, že uživatel si může písmo zvětšit.
Bez odkazu je to hádání z křišťálové koule.
noobiq
Profil *
no veľkosť písma sa nemení, len výška riadku.. odkaz nemám žiaden tak aspoň napíšem zdroj.

<!doctype html public "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>

<head>	
	<meta http-equiv="Content-Language" content="en-us">
	<title>stranka</title>
</head>

<body background="11.bmp">

<style>

div#tc	{
	color: #CCFFFF; 
	font-family: Times New Roman; 
	text-style: normal;
	text-decoration: none; 
	text-indent: 0px; 
	font-size: 13;
	font-family: Times New Roman; 
}

#tc p	{
	margin-left: 0;
	margin-top: 0;
	margin-bottom: 0;
}

</style>
<div id="tc">

text TEXT
<p>text TEXT</p>
<p>text TEXT</p>
<p>text TEXT</p>
<p>text TEXT</p>
</div>

</body>
</html>


asi takto nejak to vyzerá v prehliadačoch (je tam viac riadkov aby to bolo lepšie vydeť)

mimochodom mam len IE 5

no s tím že uživatel si može zvětšit písmo som teda nepočítal
noobiq
Profil *
pardon, style som dal nechtiac do <body> namiesto <head>... povodne som to mal totiž v .css súbore
Sqlitator
Profil *
noobiq
Dej do #tc margin a padding 0.
noobiq
Profil *
tak som sa s tým "pohral" ale nespozoroval som žiadne zmeni
Sqlitator
Profil *
Co je tohle: <body background="11.bmp"> ?:)
noobiq
Profil
to je obrázok pozadia(červený zo žltým pruhom) je viďet na tom obrázku čo som dával ako príklad jak to zobrazuje IE/FF, je tam kvôli tomu aby bolo lepšie vydeť ten rozdiel... viz obrazok
Sqlitator
Profil *
To má být fór?:) To jsi první člověk, kterýmu to jde bez url...Jestli to máš v tabulkách, tak TD dej valign="top" a nebo si pohraj s marginem a paddingem
noobiq
Profil
nemôže to byt tým že mam IE len verziu 5.0? s margin a pading som sa uš hral ale za hodinu+- skúšania som nič nedosiahol... v tabuľke to nemám (viz zdroj čo som uš písal) ale skúšal som ten valign="top" v tabuľkách.. taktiež nič

neviem aké url tam chcete mat ale mne to ide tak jak mam aj bez toho..tu som sa to kedysi v minulosti naučil.
podla validatoru to je ties OK
Chamurappi
Profil
Reaguji na Sqlitatora:
To má být fór?:) To jsi první člověk, kterýmu to jde bez url...
Nechápu. Do atributu background se vždy píše samotná adresa. Funguje a fungovalo to víceméně vždy komukoliv.
Sqlitator
Profil *
Jsem vůl, už dlouho jsem nedával image přes <body>, omlouvám se:)
Sqlitator
Profil *
noobiq
Zkus nainstalovat IE6 alespoň a pak dej vědět.
noobiq
Profil
Zkus nainstalovat IE6 alespoň a pak dej vědět.
tak uš mam IE 6 ale stále je to bez zmien, ako v IE 5
Sqlitator
Profil *
Obal celýho kontejneru dej 0 margin a padding a potom udělej další kontejner a tam dej margin třeba 0.1em a padding 0 a řekni výsledek.
<div> = kontejner
takže např.
<div id="layout"> <-- 0 margin a padding
<div id="pokus"> <-- 0.1em margin a 0 padding
</div>
</div>

nedělej to s pomocí tabulek, prosím
noobiq
Profil
no, výsledok je starý známi... bez zmeny.. len neviem či som tam náhodou niečo nepokazil lebo ono to ignoruje hodnoty margin a padding (iné som neskúšal) v <div id="layout"> a berie to len margin a padding podla toho jak je to v <div id="pokus">

tabulky som nepoužil
raz23
Profil *
http://www.footballarena.org/?err=11&lang=1

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: